ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ
ΑΓΩΝΩΝ

powered by Agones.gr - livescore

Error message

Deprecated function: The each() function is deprecated. This message will be suppressed on further calls in _menu_load_objects() (line 571 of /home/postgame/public_html/includes/menu.inc).
Κώστας Παλαιολόγος

21 April, 2023 - 14:12

Categories: 

Το «καρέ» των σημαντικών ανανεώσεων για τον Ολυμπιακό!

 

ΓΡΑΦΕΙ Ο ΚΩΣΤΑΣ ΠΑΛΑΙΟΛΟΓΟΣ

 

 

Μπορεί η σεζόν που ήδη διανύουμε να μπαίνει στην πιο κρίσιμη καμπή της και ο Ολυμπιακός να … βρυχάται ενόψει των επερχόμενων κομβικών αναμετρήσεων με την Φενέρμπαχτσε για τα πλέι – οφ της Ευρωλίγκα, ωστόσο την ίδια στιγμή οι εξελίξεις «τρέχουν» με κινηματογραφική ταχύτητα όσον αφορά το χτίσιμο της ομάδας που θα κυριαρχήσει ολοκληρωτικά σε Ελλάδα και Ευρώπη και τα επόμενα χρόνια!

 Η εκπληκτική σεζόν που έχει πραγματοποιήσει φέτος ο Θρύλος κι έχει ήδη διανθιστεί με την κατάκτηση του Σούπερ Καπ και του Κυπέλλου Ελλάδας, όπως είναι φυσικό, έχει ανοίξει για τα καλά ι την όρεξη και στη διοίκηση, αλλά και γενικότερα τον οργανισμό.

Με τους Ιδιοκτήτες της ΚΑΕ Παναγιώτη και Γιώργο Αγγελόπουλο να προχωρούν με γοργά βήματα στην ανανέωση του βασικού κορμού της ομάδας. Σε μία προσπάθεια να προλάβουν … καταστάσεις, αλλά γενικότερα να δέσουν τους παίκτες κορμού με νέα πολυετή συμβόλαια, τα οποία θα φέρουν αφενός μεν θα επιφέρουν την απαιτούμενη ηρεμία εντός των αποδυτηρίων και παράλληλα θα … κόψουν για τα καλά τις ορέξεις πολλών ανταγωνιστών. Εντός κι εκτός συνόρων!

  Η αρχή έγινε στα μέσα της περιόδου με το νέο συμβόλαιο με τον Σάσα Βεζένκοφ, ενώ προ ημερών ακολούθησαν οι ανανεώσεις των Σακίλ ΜακΚίσικ, Τόμας Γουόκαπ, που υπέγραψαν για τα επόμενα 2 και 4 χρόνια αντίστοιχα. Κι όλα αυτά τη στιγμή όπου από πέρυσι το καλοκαίρι ο Μουσταφά Φαλ έχει υπογράψει νέο συμβόλαιο μέχρι το 2025.

 

Η ξεκάθαρη διάθεση για Σλούκα

Μετά τους τρεις που υπέγραψαν νέο συμβόλαιο, το πρώτο μέλημα είναι αναμφίβολα ο Κώστας Σλούκας, του οποίου το συμβόλαιο ολοκληρώνεται το καλοκαίρι.

Ο 33χρονος διεθνής γκαρντ  είναι αποδεδειγμένα από τους καλύτερους παίκτες στην Ευρώπη, αποτέλεσε το μεγάλο δέλεαρ επιστροφής του στο Λιμάνι μετά από μία πενταετία στην Φενέρμπαχτσε το καλοκαίρι του 2020. Διάστημα όπου η διοίκηση των Πειραιωτών άρχισε να σχεδιάζει το πλάνο δημιουργίας της ομάδας και κυρίως την εύρεση των ηγετών που θα διαδέχονταν τα … «ιερά τέρατα» και επί σειρά ετών αρχηγών Βασίλη Σπανούλη και Γιώργου Πρίντεζη, των οποίων η σπουδαία καριέρα όδευε προς το τέλος της.

Ήδη η Ρεάλ Μαδρίτης έχει εκφράσει ανοικτά την πρόθεσή της να τον διεκδικήσει το προσεχές καλοκαίρι όταν και εκπνέει το υπάρχον συμβόλαιο του διεθνούς γκαρντ με τους νταμπλούχους Ελλάδας

Από πλευράς Ολυμπιακού είναι διάχυτη η πρόθεση να κρατήσουν τον «Σλούκι – Λουκ τουλάχιστον για τα επόμενα δύο χρόνια, ίσως και τρία! 

Νέο συμβόλαιο σε Λαρεντζάκη

Ο έτερος Έλληνας, τον οποίο στο μεγάλο Λιμάνι θέλουν σαν τρελοί να τον κρατήσουν για τα Επόμενα τουλάχιστον 3-4 χρόνια, είναι ο Γιαννούλης Λαρεντζάκης. Ο «Λάρι», που επίσης πραγματοποιεί εκπληκτικές σεζόν, είχε υπογράψει το 2020 με τον Ολυμπιακό και είχε ισχύ για 2+1+1 έτη, κάτι που σημαίνει ότι φέτος το καλοκαίρι δεν μένει ελεύθερος, αλλά έχει συμβόλαιο κανονικά με τους Πειραιώτες, οι οποίοι όμως τον θέλουν στο λιμάνι. Πρόθεση των Αδελφών Αγγελόπουλων, είναι μετά τις αναμετρήσεις με την Φενέρμπαχτσε να  καθίσουν στο τραπέζι τν διαπραγματεύσεων και αν του προτείνουν νέο κλειστό συμβόλαιο

Η «σημαία- Παπ» θα μείνει στον ιστό της! 

Από εκεί και πέρα, σειρά θα πάρει η σημαία και η ψυχή αυτής της ομάδας, ο αρχηγός της Κώστας Παπανικολάου. Πρόκειται ουσιαστικά για την μετά Σπανούλη-Πρίντεζη ηγετική φυσιογνωμία στα «ερυθρόλευκα» αποδυτήρια. Η ψυχή της ομάδας που μεταδίδει το πάθος, που προσφέρει απίστευτη ενέργεια στον αγωνιστικό χώρο και δίνει το σύνθημα στο παρκέ για την εκπλήρωση όλων των στόχων που έχουν μπροστά τους οι «ερυθρόλευκοι».

Στην διοίκηση δεν ξεχνούν πόσο σημαντική μονάδα είναι. Ο «Παπ» είναι θέμα χρόνου να μιλήσει με τη διοίκηση και να πει το «ναι» για άλλα δύο χρόνια, μιας και το συμβόλαιο του επίσης ολοκληρώνεται.

 

Ξεχωριστή περίπτωση ο Μπλακ

Τέλος, ξεχωριστή περίπτωση αποτελεί ο Ταρίκ Μπλακ, ο οποίος μεσούσης της σεζόν ανέβασε κατακόρυφα την απόδοση του και μέχρι και σήμερα έχει γίνει «κλειδί» στην ομάδα. Από τρίτος σέντερ που ήταν έγινε δεύτερος και σε αρκετά ματς παίζει περισσότερο και από τον Φαλ, που θεωρητικά είναι ο βασικός ψηλός. 

Οι εκπληκτικές εμφανίσεις του άλλοτε άσου της Μακάμπι έχουν εκτινάξει στα ύψη ην ποιότητα της ερυθρόλευκης» ρακέτας τόσο στο αμυντικό σκέλος, όσο και στο επιθετικό «κομμάτι»!

Ο Μπαρτζώκας εκτιμάει πολύ τις δυνατότητες του αλλά και τον χαρακτήρα του, το συμβόλαιο του ολοκληρώνεται το καλοκαίρι και αν ήθελε να κρατήσει έναν από τους υπόλοιπους ξένους θα ήταν αναμφίβολα αυτός. Μάλιστα, κάποιες φήμες που θέλουν το Παναθηναϊκό να τον … κρυφοφλερτάρει, καθιστούν  ικανή και αναγκαία την παραμονή του στο Λιμάνι των τίτλων για πολλά ακόμη χρόνια!

Από την άλλη οι περιπτώσεις των Άλεκ Πίτερς, Τζόελ Μπολομπόι είναι πιο ιδιαίτερες όσον αφορά την πιθανότητα παραμονής τους, ενώ το ίδιο ισχύει και με τον Αϊζέια Κάνααν, ο οποίος μάλιστα «κόπηκε» και από την Basket League.

 

 

Ομάδα: