ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ
ΑΓΩΝΩΝ

powered by Agones.gr - livescore

Error message

Deprecated function: The each() function is deprecated. This message will be suppressed on further calls in _menu_load_objects() (line 571 of /home/postgame/public_html/includes/menu.inc).
Λάζαρος Γκουγιάννος

30 November, 2023 - 00:52

Categories: 

Το γύρισε και άφησε εκτός η Αϊντχόφεν την απογοητευτική Σεβίλλη, επίδειξη δύναμης από την πρώτη Άρσεναλ

Η 5η αγωνιστική του δεύτερου ομίλου για το Champions League μας επιφύλασσε πολλά γκολ αλλά και δύο προκρίσεις καθώς Αϊντχόφεν και Άρσεναλ έκλεισαν το εισιτήριο για την συνέχεια της διοργάνωσης.

Θα αρχίσουμε με την Αϊντχόφεν η οποία, βρέθηκε να χάνει 2-0 στο Ραμόν Σάντσεθ Πιθκουαν από την Σεβίλλη, αλλά η κόκκινη του Οκαμπος άλλαξε τις ισορροπίες και οι φιλοξενούμενοι πήραν το τεράστιο διπλό. Συγκεκριμένα, ο Σέργιο Ράμος στο 24' μετά απο εκτέλεση φάουλ του Ρακιτιτς, μπήκε στην πορεία της μπάλας και άνοιξε το σκορ. Το δεύτερο ημίχρονο ξεκίνησε με το χειρότερο τρόπο για την ,κακή αγωνιστικά μέχρι εκείνο το σημείο, Αϊντχόφεν, η οποία δέχτηκε και δεύτερο γκολ με τον Ελ Νεσιρι στο 47'.

Σημείο τομής του αγώνα ήταν η κόκκινη του Οκαμπος ο οποίος στο 66' αποχώρησε από τον αγώνα. Δύο λεπτά μετά, η Αϊντχόφεν μείωσε με τον Σαιμπαρι ύστερα από υπέροχο γυριστο σουτ. Η Αϊντχόφεν με ψυχολογία ανεβασμένη και με παίχτη παραπάνω ανέβηκε μπροστά και βρήκε το γκολ της ισοφάρισης χάρη στο αυτογκόλ του Γκουντελι στο 81'. Σοκαρισμένη η Σεβίλλη, ψάχνοντας το γκολ της νίκης, άφησε κενά πίσω τα οποία στο 90+2', ο Φερτεσεν εκμεταλλεύτηκε και με σέντρα βρήκε το κεφάλι του Πεπι πετυχαίνοντας το 2-3 και γράφοντας το τελικό σκορ του αγώνα.

Με αυτό το τρόπο, η Αϊντχόφεν έφτασε τους 8 πόντους και σε συνδιασμό με την ήττα της Λανς, είναι ελεύθερη να συνεχίσει στους 16 του Champions League. Η Σεβίλλη αντιθέτως, στην τελευταία αγωνιστική του ομίλου θα τα παίξει όλα για όλα καθώς θέλει μόνο νίκη απέναντι στην Λανς για να προκριθεί στην "αγαπημένη" της διοργάνωση, το Europa League.

Στο άλλο παιχνίδι του ομίλου, η Άρσεναλ ήθελε νίκη για να τερματίσει στην πρώτη θέση του ομίλου και τα κατάφερε με μεγάλη ευκολία καθώς συνέτριψε στο Emirates την Λανς με 6-0. Με το μαχαίρι στα δόντια το σύνολο του Αρτέτα, άνοιξε το σκορ με τον Χαβερτς στο 13' ενώ Χεσούς και Σάκα έκαναν το 3-0. Το 4-0 σημειώθηκε από τον Μαρτινελι στο 27' ενώ λίγο πριν την λήξη του πρώτου μέρους, ο Οντεγκαρντ μπήκε και αυτός στο πίνακα των σκόρερ για το 5-0.

Ήρεμος ο ρυθμος στο δεύτερο ημίχρονο καθώς η Άρσεναλ σταμάτησε να πιέζει τόσο, ενώ αντίθετα η Λανς προσπαθούσε να βρει κάποιο γκολ. Το γκολ εν τέλει ήρθε και πάλι από την μεριά των γηπεδούχων, με τον Ζορζινιο στο 86' από το σημείο του πέναλτι.

Πλέον, όπως και η Σεβίλλη έτσι και η Λανς, θα πρέπει να μην χάσει από την Σεβίλλη σε δύο εβδομάδες ώστε να συνεχίσει στο Europa League. Η Άρσεναλ ήταν η αυτοκράτειρα του ομίλου και ταξιδεύει στην Ολλανδία για να αντιμετωπίσει την Αϊντχόφεν, σε ένα παιχνίδι που βαθμολογικά δεν μπορεί να φέρει μεγάλες διαφορές αλλαγές.