ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ
ΑΓΩΝΩΝ

powered by Agones.gr - livescore

Error message

Deprecated function: The each() function is deprecated. This message will be suppressed on further calls in _menu_load_objects() (line 571 of /home/postgame/public_html/includes/menu.inc).
Παναγιώτης Αναστόπουλος

6 March, 2023 - 15:31

Categories: 

Το καθήκον της η Μπράγκα - Νίκες για τις Ζιλ Βιθέντε και Βιτόρια!

Τρεις αναμετρήσεις διεξήχθησαν χθες στο πορτογαλικό πρωτάθλημα, στο πλαίσιο της 23ης αγωνιστικής. Πιο συγκεκριμένα, η Ζιλ Βιθέντε νίκησε πιο δύσκολα από όσο δείχνει το τελικό σκορ τη Μαρίτιμο, η Βιτόρια άλωσε την έδρα της Σάντα Κλάρα, ενώ η Μπράγκα δε βρήκε αντίσταση απέναντι στη Ρίο Άβε. Αναλυτικότερα το τι συνέβη σε κάθε αγώνα:

Ζιλ Βιθέντε - Μαρίτιμο 2-0

Αν και δεν άξιζε να νικήσει, εν τέλει η Ζιλ Βιθέντε πήρε ένα πολύ σημαντικό τρίποντο απέναντι στη Μαρίτιμο, το οποίο την απομακρύνει οριστικά από κάθε κίνδυνο ενδεχόμενου υποβιβασμού.

Στο πρώτο μέρος, το ματς ήταν αρκετά ισορροπημένο, με τις δύο ομάδες να μην έχουν πάρει ακόμα κάποια μεγάλη πρωτοβουλία. Ο ρυθμός κυλούσε σε ένα αργό τέμπο και οι φάσεις προς την εκάστοτε αντίπαλη εστία ήταν ελάχιστες. Ουσιαστικά, κάπως έτσι πέρασε το πρώτο εικοσάλεπτο, το οποίο δεν είχε και ιδιαίτερες συγκινήσεις. Στο 23ο λεπτό, όμως, η Βιθέντε ήταν εκείνη που έκανε αισθητή την παρουσία της στον αγωνιστικό χώρο. Μετά από πάσα του Φραν Ναβάρο, ο Πέδρο Τίμπα υποδέχθηκε τη μπάλα και εκτέλεσε τον Μαρσέλο Καρνέ για το 1-0 της ομάδας του. Αυτό ήταν και το πρώτο γκολ για φέτος του 34χρονου Πορτογάλου κεντρικού μέσου. Έτσι, μέχρι την ανάπαυλα οι γηπεδούχοι διαχειρίστηκαν το προβάδισμα τους και πήγαν στα αποδυτήρια προηγούμενοι.

Στην επανάληψη, όμως, η Μαρίτιμο αποφάσισε να πάρει την κατάσταση στα χέρια της. Εντείνοντας την πίεση της, ανάγκασε τους γηπεδούχους να κλειστούν πίσω και να αναχαιτίζουν την οποία επιθετική ενέργεια της. Οι στιγμές που δημιούργησε το σύνολο του Χοσέ Μανουέλ Γκόμες ήταν πολλές, όμως τα αντανακλαστικά του τερματοφύλακα της Ζιλ Βιθέντε, Άντριου, ήταν ικανά να αποσοβήσουν ουκ ολίγες φορές τον κίνδυνο από την εστία του. Με αυτόν τον τρόπο, ο αγώνας έφτασε στο 80ο λεπτό, όπου η Μαρίτιμο είχε στείλει στα... σχοινιά τη Ζιλ Βιθέντε, όμως ο 21χρονος Βραζιλιάνος κίπερ της την κρατούσε ζωντανή. Και, έτσι, στο 82' μίλησε ο άγραφος νόμος του ποδοσφαίρου. Αφού, λοιπόν, η Μαρίτιμο δε σκόραρε, η ομάδα του Ντάνιελ Σόουζα βρήκε την ευκαιρία να «καθαρίσει» τη νίκη. Ύστερα από εκτέλεση κόρνερ του Καρράκα, ο Τόμας Αραούχο σηκώθηκε για κεφαλιά και διαμόρφωσε το τελικό 2-0. Να σημειωθεί ότι και για τον 20χρονο σέντερ μπακ της Ζιλ Βιθέντε ήταν το παρθενικό του τέρμα για φέτος.

Με αυτό το σκορ, συνεπώς, οι γηπεδούχοι ανέβηκαν στην 10η θέση και στους 29 πόντους, ενώ η Μαρίτιμο έμεινε στάσιμη στη θέση των play-out με 16 βαθμούς.

Σάντα Κλάρα - Βιτόρια 1-3

Διπλό με άρωμα... Ευρώπης πήρε χθες το απόγευμα η Βιτόρια Γκιμαράες μέσα στην έδρα της Σάντα Κλάρα, δείχνοντας εξ αρχής πως ήθελε περισσότερο τους τρεις πόντους από την αντίπαλο της.

Παρά το γεγονός πως το πρώτο ημίχρονο ήταν ισορροπημένο, με τους γηπεδούχους δηλαδή να μη φοβούνται να παίξουν στα ίσα τη Βιτόρια, από πολύ νωρίς είχε κριθεί ήδη ο νικητής. Με τεράστιο πρωταγωνιστή, λοιπόν, τον Άλλισον Σαρίφα, η ομάδα του Ζοάο Αρόσο μέσα σε οκτώ λεπτά (22' και 30') πήρε προβάδισμα δύο τερμάτων. Έτσι, κατάφερε να σπάσει το μίνι πρεςς της Σάντα Κλάρα, η οποία στα αρχικά λεπτά είχε μπει δυναμικά, κυρίως για να υπερασπιστεί την έδρα της. Με αυτόν τον τρόπο, κιόλας, ο 27χρονος Βραζιλιάνος εξτρέμ έφτασε τα πέντε γκολ στο πρωτάθλημα, καθιστώντας τον εαυτό του τον ισχυρότερο παράγοντα της αναμέτρησης. Ωστόσο, δεν τελειώνουμε εδώ. Λίγο πριν λήξει το πρώτο μέρος, ο σύλλογος της Γκιμαράες βρήκε και τρίτο τέρμα, με δράστη τον Αντρέ Σίλβα. Ένα γκολ που διαμόρφωσε το 0-3 και, καλώς ή κακώς, τελείωσε την υπόθεση νίκη.

Στην επανάληψη, βέβαια, όπως ήταν λογικό, οι φιλοξενούμενοι χαλάρωσαν, επιτρέποντας στη Σάντα Κλάρα, αν και αργά, να πατήσει περισσότερο στην περιοχή τους. Μάλιστα, οι αλλαγές που έγιναν από τον πάγκο μετά τη μία ώρα αγώνα είχαν ως στόχο να επιτευχθεί έστω το γκολ της τιμής, προκειμένου να γίνει πιο ανώδυνη η ήττα. Και να, λοιπόν, που είχαν αποτέλεσμα. Αυτό το λέω διότι η Σάντα Κλάρα στο 64' έκανε το 1-3 με τον Ρίλντο, δεχόμενος την πάσα του Βίκτορ Μπόμπσιν, που είχε περάσει στο ματς ως αλλαγή δύο λεπτά πριν! Έτσι, οι γηπεδούχοι μείωσαν και έβαλαν μια κάποια πίεση στη Γκιμαράες. Οι «ασπρόμαυροι», όμως, τη διαχειρίστηκαν καλά, πραγματοποίησαν κάποιες αλλαγές για να οχυρώσουν την άμυνα τους και δεν επέτρεψαν στη Σάντα Κλάρα να πιστέψει έστω στην ισοπαλία. Συνεπώς, ο αγώνας ολοκληρώθηκε με σκορ 1-3 και τη Βιτόρια να υλοποιεί τη δεύτερη συναπτή νίκη της στη Liga Portugal.

Το διπλό αυτό, λοιπόν, φέρνει τη Γκιμαράες στην πέμπτη θέση και στο +6 από την έκτη Αρούκα, διατηρώντας με ασφάλεια μια θέση στην Ευρώπη ενόψει της νέας σεζόν. Αντιθέτως, η Σάντα Κλάρα παρέμεινε στην 17η θέση με 15 πόντους, με τις ελπίδες της για σωτηρία να εξανεμίζονται σταδιακά.

Μπράγκα - Ρίο Άβε 2-0

Επαγγελματική εντός έδρας νίκη για τη Μπράγκα κόντρα στη Ρίο Άβε, με την οποία επέστρεψε πίσω στα θετικά αποτελέσματα μετά από μια σειρά αποτυχιών σε πρωτάθλημα και Ευρώπη.

Οι γηπεδούχοι από πολύ νωρίς προσπάθησαν να δείξουν στους αντιπάλους τους ποιος είναι το... αφεντικό μέσα στο τερέν. Με διαρκής πίεση ψηλά, με διάθεση για μεγάλα ποσοστά κυκλοφορίας της μπάλας και με συνεχής δημιουργία και παραγωγή φάσεων, η Μπράγκα ανάγκασε τη Ρίο Άβε να περιμένει και να κρατήσει μια πιο παθητική στάση μέσα στις τέσσερις γραμμές. Το πρώτο μισάωρο πέρασε και οι φιλοξενούμενοι κατάφεραν να αντέξουν. Ωστόσο, στο 36ο λεπτό είχε έρθει η ώρα να δουν κατάματα τη μοίρα τους. Μετά από πάσα του Ιούρι Μεδέιρος, ο πρώην εξτρέμ του Ολυμπιακού, Μπρούμα, βρήκε εστία για το 1-0 της Μπράγκα. Αυτό ήταν το τρίτο τέρμα του Πορτογάλου παίκτη σε πέντε εμφανίσεις. Με αυτόν τον τρόπο, πάντως, επήλθε ανακούφιση στο «στρατόπεδο» των γηπεδούχων, οι οποίοι σκόραραν πριν τα 45 λεπτά και απέβαλαν ένα μεγάλο μέρος του άγχους του φαβορί. Μάλιστα, αυτό το 1-0 ήταν και το αποτέλεσμα της ανάπαυλας και με το οποίο οι δύο ομάδες πήγαν στα αποδυτήρια.

Στο δεύτερο μέρος, βέβαια, η Μπράγκα έγινε πιο πιεστική, αναζητώντας και ένα δεύτερο τέρμα για να κλειδώσει το τρίποντο. Οι φάσεις διαδέχονταν η μία την άλλη, ωστόσο η άμυνα της Άβε και ο τερματοφύλακας της, Τζόναταν, είχαν κατεβάσει... ρολά. Όλα αυτά, όμως, μέχρι το 72', όπου μπαίνει στον αγωνιστικό χώρο ο Σίμον Μπάνζα. Ο 26χρονος Γάλλος εξτρέμ εισέρχεται στο γήπεδο, έχοντας ως εντολή από τον προπονητή του να δώσει ενέργεια και τρεξίματα από τα πλάγια. Και επτά λεπτά μετά τον δικαιώνει. Πιο συγκεκριμένα, στο 79ο λεπτό ο Μπάνζα, με μια ατομική κίνηση γράφει το 2-0, πετυχαίνοντας το δέκατο τέρμα του για φέτος. Έτσι, ο αγώνας τυπικά είχε φτάσει στη λήξη του, με τον διαιτητή περίπου ένα τέταρτο αργότερα να σφυράει το τέλος του.

Με την επικράτηση αυτή, το σύνολο του Αρτούρ Ζορζέ έμεινε στην 3η θέση με 52 βαθμούς, κυνηγώντας πλέον την Πόρτο που την περνάει για 2, ενώ η ομάδα του Ανδρέα Σάμαρη (ο Έλληνας κεντρικός μέσος έπαιξε για 66 λεπτά, όταν και βγήκε αλλαγή) σταθεροποιήθηκε στην 11η θέση με 27 πόντους.