ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ
ΑΓΩΝΩΝ

powered by Agones.gr - livescore

Error message

Deprecated function: The each() function is deprecated. This message will be suppressed on further calls in _menu_load_objects() (line 571 of /home/postgame/public_html/includes/menu.inc).
Λάζαρος Γκουγιάννος

15 May, 2023 - 12:04

Categories: 

Το σήκωσε η Φέγενορντ, βλέπει Champions League η Αϊντχόφεν, επεισόδια και αναβολή στο Χρόνινγκεν

Η 32η αγωνιστική για το πρωτάθλημα της Eredivisie ολοκληρώθηκε χθες με την Φέγενορντ να κατακτάει δίκαια τον τίτλο της πρωταθλήτριας.

Αναλυτικότερα, η Φέγενορντ ήθελε νίκη ώστε να κλειδώσει και μαθηματικά το πρωτάθλημα και το εμπόδιο της Γκοου Αχεντ Ιγκλς δεν φαινόταν ικανό να σταματήσει το πάρτι που είχε ήδη στηθεί από τα ξημερώματα στο Ρότερνταμ. Ο Ιντρισι στο 15' άνοιξε το σκορ για τους γηπεδούχους ενώ ο Χιμένεθ τρία λεπτά μετά διπλασίασε τα τέρματα για την Φέγενορντ. Η Γκοου Αχεντ προσπάθησε να ισορροπήσει αλλά η ποιότητα της αντιπάλου ήταν σαφώς ανώτερη. Ο Παξιαο στο 54' έγραψε το τελικό 3-0 μετά από ασίστ του MVP Βιφερ. Πρωταθλήτρια συνεπώς η Φέγενορντ κάτι που είχε να συμβεί από το 16/17, δηλαδή 6 χρόνια πριν.

Στο Αϊντχόφεν, η PSV επικράτησε δύσκολα της Φορτούνα Σιτάρντ με 2-1 και φαίνεται ότι η ομάδα του Φαν Νιστελντροι βρίσκεται ολοένα και πιο κοντά με την δεύτερη θέση και την έξοδο στα προκριματικά του Champions League. Η Φορτούνα ξεκίνησε εκρηκτικά το παιχνίδι καθώς ο Γκλαντον στο 4' έκανε το 0-1 αλλά η απάντηση της Αϊντχόφεν ήρθε σχετικά γρήγορα και συγκεκριμένα στο 25' με τον Ντε Γιονγκ. Η Αϊντχόφεν πίεζε, είχε αρκετές ευκαιρίες αλλά δεν μπορούσε να βάλει την μπάλα στα δίχτυα για το 2-1. Αυτό βέβαια το κατάφερε ο Τσάβι Σίμονς και στο 82' με φοβερό σουτ έξω από την περιοχή το οποίο κατέληξε στην αριστερή γωνία του Παντουρ. Επομένως, η Αϊντχόφεν καθιερώνεται στην δεύτερη θέση και δείχνουν τόσο Άγιαξ, όσο και η Άλκμααρ ότι δύσκολα θα καταφέρουν να την ρίξουν από κει.

Ο Άγιαξ χθες είχε την ευκαιρία να μειώσει την διαφορά από την δεύτερη θέση καθώς η νίκη απέναντι στην αδύναμη και προ τελευταία Χρόνινγκεν, φαινόταν μονόδρομος. Όμως, λίγα λεπτά μετά την έναρξη του αγώνα οι οπαδοί των "πράσινων" πέταξαν καπνογόνα στο γήπεδο ενώ πολλοί από αυτούς, εισήλθαν στον αγωνιστικό χώρο. Οι παίχτες του Άγιαξ αποχώρησαν για τα αποδυτήρια με το παιχνίδι να διακόπτεται οριστικά. Το παιχνίδι ενδέχεται να πραγματοποιηθεί μέσα στην εβδομάδα χωρίς οπαδούς αλλά ακόμα δεν είναι τίποτα επίσημο. Άλλο ένα περιστατικό βίας στα ολλανδικά γήπεδα με γεγονότα παρόμοια να συμβαίνουν συχνά τα τελευταία χρόνια και σίγουρα να χαλάει την εικόνα ενός αρκετά ανταγωνιστικού πρωταθλήματος.

Στα υπόλοιπα δύο παιχνίδια της ημέρας, η Φίτεσε φάνηκε σοβαρή και κέρδισε 2-0 την ουραγό φέτος Καμπούρ. Τα γκολ της αναμέτρησης ήρθαν στο δεύτερο μέρος με τον Μπιαλεκ να σκοράρει δις στο 56' και 61', χαρίζοντας την νίκη στην ομάδα του. Τέλος, η Άλκμααρ είχε εύκολο μεσημέρι απέναντι στην Εμεν σκορπίζοντας την με 5-1. Ο Μινανς στο 13' άνοιξε το σκορ, ενω Φαν Μπρεντεροντε, Ραιντερς και Μπεικεμα μέχρι το 28' είχαν κάνει το 4-0. Ο Κλασι στις καθυστερήσεις του πρώτου ημιχρόνου έστειλε την μπάλα στα δίχτυα για το 5-0. Το μόνο που κατάφερε η Εμεν ήταν να μειώσει με τον Ζιβκοβιτς στο 50'. Επομένως, η Άλκμααρ φαίνεται ότι θα αγωνιστεί στα πλέι οφ και θα παλέψει για την τρίτη θέση, ενώ η Εμεν βρισκόμενη στην 16η θέση, θα παλέψει για την παραμονή της στην κατηγορία.