ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ
ΑΓΩΝΩΝ

powered by Agones.gr - livescore

Error message

Deprecated function: The each() function is deprecated. This message will be suppressed on further calls in _menu_load_objects() (line 571 of /home/postgame/public_html/includes/menu.inc).
Κώστας Παλαιολόγος

10 September, 2023 - 15:58

Categories: 

Τρίτος ο Καναδάς μετά από ματσάρα!

 

Θριάμβευσε στην ντερμπάρα με τις ΗΠΑ και κατέκτησε το χάλκινο μετάλλιο του φετινού Παγκοσμίου Κυπέλλου ο Καναδάς!

Η ομάδα του Τζόρντι Φερνάντες είχε το προβάδισμα στο μεγαλύτερο διάστημα του μικρού τελικού και παρότι είδε τις ΗΠΑ να ισοφαρίζουν με απίθανο τρόπο στο τελευταίο δευτερόλεπτο της τέταρτης περιόδου, στέλνοντας το ματς στην παράταση, εκεί οι Καναδοί κυριάρχησαν, πανηγυρίζοντας τη μεγάλη νίκη με 127-118!

Έτσι, ο Καναδάς ανεβαίνει στο βάθρο ενός Μουντομπάσκετ για πρώτη φορά στην ιστορία του, ενώ οι ΗΠΑ, οι οποίες αγωνίστηκαν χωρίς τους Ίνγκραμ, Μπανκέρο και Τζάκσον Τζούνιορ στο σημερινό παιχνίδι, μένουν με άδεια χέρια για δεύτερη διαδοχική διοργάνωση, μετά την απογοητευτική 7η θέση που πήραν στο Παγκόσμιο της Κίνας, το 2019. Μάλιστα, το φετινό είναι μόλις το τρίτο Παγκόσμιο Κύπελλο από το 1994 και έπειτα, από όταν άρχισαν να αγωνίζονται επαγγελματίες, στο οποίο δεν καταφέρνουν να ανέβουν στο βάθρο.

Κορυφαίοι για τους νικητές οι Μπρουκς (39 πόντους με 7/8 τρίποντα), Γκίλτζιους-Αλεξάντερ (31π, 12 ασίστ, 6 ριμπ.) και Μπάρετ (23π, 7 ριμπ.), ενώ για τις ΗΠΑ ξεχώρισαν Έντουαρντς (24π.), Ριβς (23π.) και Μπρίτζες (19π, 9 ριμπ.).