ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ
ΑΓΩΝΩΝ

powered by Agones.gr - livescore
Κώστας Παλαιολόγος

30 October, 2023 - 21:58

Categories: 

Φοβερή ΑΕΚ «έπνιξε» τον ΠΑΟΚ

Μία καταπληκτική  ΑΕΚ, επικράτησε με 2-0 του ΠΑΟΚ  στο πλαίσιο της 9ης αγωνιστικής της Super League, έχοντας κυριαρχική εικόνα από το πρώτο έως το τελευταίο δευτερόλεπτο του ματς. Η Ένωση σε ένα ακόμη παιχνίδι απέναντι στο σύνολο του Ραζβάν Λουτσέσκου στην OPAP Arena ήταν ανώτερη, έκανε το «3 στα 3» από την επιστροφή της στη Νέα Φιλαδέλφεια, ενώ κράτησε το μηδέν παθητικό με σύνολο τερμάτων 8-0.

Υποδειγματική ανταπόκριση στο πλάνο του Αλμέιδα από τους παίκτες των «κιτρινόμαυρων», οι οποίοι άνοιξαν το σκορ με τον Πινέδα μετά από τρομερή ασίστ του Μάνταλου και βρήκαν το δεύτερο τέρμα με τον Ελίασον έπειτα από εξαιρετική ενέργεια του Σιμάνσκι. Έτσι, οι πρωταθλητές Ελλάδας προσπέρασαν τους «ασπρόμαυρους» στο βαθμολογικό πίνακα, πήγαν στη δεύτερη θέση με 20 βαθμούς, μειώνοντας στο -2 από τον πρωτοπόρο, Παναθηναϊκό

Στο 12’ οι νταμπλούχοι Ελλάδας είχαν δοκάρι στην πρώτη τους σημαντική ευκαιρία στο ματς

Ύστερα από κλέψιμο του Μοχαμάντι, ο Ελίασον έβγαλε σέντρα από αριστερά και ο Πόνσε με γυριστή κεφαλιά -νικώντας κατά κράτος τον Νάσμπεργκ- έστειλε την μπάλα στο οριζόντιο δοκάρι. 

Προβάδισμα με τον Πινέδα

Η υπεροχή των γηπεδούχων καρποφόρησε στο 17’ . Ο Γιόνσον πήρε  την κεφαλιά από τον Μεϊτέ στη σέντρα,  με την μπάλα να φτάνει στον Μάνταλο. Ο διεθνής Έλληνας μέσος είδε το κενό στ δεξί άκρο της άμυνας του ΠΑΟΚ και με υπέροχο τσίμπημα τροφοδότησε τον Πινέδα που σκόραρε  με κεφαλιά-«ψαράκι»!

Το γρήγορο γκολ όπλισε με ακόμη μεγαλύτερη αυτοπεποίθηση τους γηπεδούχους, οι οποίοι απέναντι στον ΠΑΟΚ που έδειχνε να βρίσκεται μακριά από τον καλό αγωνιστικό του εαυτό συνέχισαν αν δημιουργούν ρήγματα και προϋποθέσεις για ένα δεύτερο τέρμα.

Στο 40’ οι «κιτρινόμαυροι» απείλησαν εκ νέου Σέντρα του Ελίασον από δεξιά (τον οποίο βρήκε με τρομερή βαθιά μπαλιά ο Μάνταλος), με τον Πόνσε να παίρνει την κεφαλιά από την «καρδιά» της περιοχής και η μπάλα να φεύγει ελάχιστα άουτ. Στο 45’ ο Αργεντινός φορ απείλησε εκ νέου όμως το τελείωμά του δεν ήταν το ιδανικότερο . Οι «κιτρινόμαυροι» είχαν  αποδιοργανώσει τα «δυνατά χαρτιά» του ΠΑΟΚ, χτυπώντας παράλληλα στις αδυναμίες του, με τον «δικέφαλο του Βορρά» να μην έχει τελική στο πρώτο μέρος. Φυσικά σε όλα αυτά αξιοποιούν τα δικά τους καλά στοιχεία, όπως το πρέσινγκ και τη γρήγορη ανάπτυξη μετά την ανάκτηση.

Το «καθάρισε» ο Ελίασον

Με διάθεση να σφραγίσει την νίκη της μπήκε η ΑΕΚ στο δεύτερο μέρος και στο 54’ ζευγάρωσε τα τέρματά της . Ο Σιμάνσκι έκλεψε την μπάλα και αφού έπαιξε το «1-2» με τον Πόνσε, σέντραρε από τα αριστερά, βρίσκοντας τον Ελίασον που πλασάρει ψύχραιμα από θέση μέσα δεξιά στην περιοχή.

Οι παίκτες του Αλμέιδα συνέχισαν στον ίδιο φρενήρη ρυθμό και στο 65’ το σουτ του νεοεισελθόντα Τσούμπερ έξω από την περιοχή σταμάτησε στο οριζόντιο δοκάρι του Κοτάρσκι

 

 

Ομάδα: