ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ
ΑΓΩΝΩΝ

powered by Agones.gr - livescore

Error message

Deprecated function: The each() function is deprecated. This message will be suppressed on further calls in _menu_load_objects() (line 571 of /home/postgame/public_html/includes/menu.inc).
Κώστας Παλαιολόγος

15 August, 2023 - 23:11

Categories: 

Φοβερή ΑΕΚ με επική ανατροπή στο «Μάξιμιρ!»

 

Εικόνα και καρδιά μεγάλης ευρωπαϊκής ομάδας ανέδειξε η ΑΕΚ στο Μάξιμιρ! Με εκπληκτική εμφάνιση στο δεύτερο μέρος έφτασε σε μία τεράστια νίκη επί της Ντινάμο Ζάγκρεμπ με 1-2 και απέκτησε τεράστιο προβάδισμα πρόκρισης για τα πλέι -οφ του Champions League χάρη στα τέρματα των Τσούμπερ (59’) και Γαλανόπουλου (90’) παίρνοντας εκδίκηση για τον χαμό του 29χρονου οπαδού της Μιχάλη Κατσουρή. Eκεί όπου εφόσον εξασφαλίσει την πρόκρισή της στον επαναληπτικό του Σαββάτου στην «Opap Arena» θα αναμετρηθεί με την Αντβέρπ.

Με  ξεκάθαρη επιδίωξη να αιφνιδιάσει, ξεκίνησε η Ντινάμο Ζάγκρεμπ την αναμέτρηση. Συγκεκριμένα, μόλις στα 23 δευτερόλεπτα  από τη σέντρα, οι γηπεδούχοι έβγαλαν μπαλιά στην πλάτη της άμυνας της ΑΕΚ, ο Μουκουντί δεν μπόρεσε να ανακόψει, και στην εξέλιξη της φάσης, ο Μπουλάτ με ωραίο φαλτσαριστό σουτ έστειλε την μπάλα λίγο άουτ.  Στο 15’ ο Λιούμπισιτς μπούκαρε με δύναμη στην περιοχή της «Ένωσης», κάνοντας το σουτ από αρκετά πλάγια θέση, με τον Στάνκοβιτς να βγάζει με τα πόδια. Στο 16’ η ΑΕΚ έχασε μοναδική ευκαιρία να ανοίξει το σκορ. Με τον Πινέδα να βρίσκει κάθετα τον Τσούμπερ και εκείνον να κάνει μία καταπληκτική μπαλιά «πάρε-βάλε» στον Λιβάι Γκαρσία, o oποίος ωστόσο νικήθηκε από τον Κροάτη πορτιέρο Λιβάκοβιτς.

Κροατικό προβάδισμα με φάουλ του Μπουλάτ

Η Ντινάμο συνέχισε να πιέζει και στο 39’ άνοιξε το σκορ. Σκόρερ ο Μπούλατ, που έστειλε την μπάλα στα δίχτυα του Στάνκοβιτς -που δεν κατάφερε να αντιδράσει- με εξαιρετική εκτέλεση φάουλ από μακρινή απόσταση.

Η είσοδος του Άμραμπατ, αλλά και οι φωνές του Ματίας Αλμέιδα άλλαξαν το σκηνικό στην επανάληψη. Στο συγκεκριμένο διάστημα οι νταμπλούχοι έγιναν το απόλυτο αφεντικό και άρχισαν να δημιουργούν επικίνδυνες καταστάσεις για την άμυνα της κροατικής ομάδας.

Ολική επαναφορά με Τσούμπερ-Γαλανόπουλο

Η «Ένωση» βρήκε απάντηση, με τον Τσούμπερ να ισοφαρίζει στο 59ο λεπτό. Η πίεση ψηλά απέδωσε καρπούς για τους νταμπλούχους, που έκλεψαν με τον Βίντα και εν συνεχεία ο Λιβάι έστρωσε στον Ελβετό, που πλάσαρε καταπληκτικά μέσα από την περιοχή για το 1-1! Η Ντιναμό Ζάγκρεμπ  έβγαλε αντίδραση και στο 63’ έφτασε μια... ανάσα από ένα νέο προβάδισμα, όταν, για καλή τύχη της «Ένωσης» και του Στάνκοβιτς, η μπάλα σταμάτησε στο οριζόντιο δοκάρι από την κεφαλιά του Εμρέλι.  Οι «κιτρινόμαυροι» στο 84’ έχασαν μοναδική ευκαιρία να προηγηθούν  όταν ο Λιβάι Γκαρσία βρέθηκε σε θέση βολής, όμως το σουτ που επιχείρησε, βρήκε σε ετοιμότητα τον Λιβάκοβιτς.

Η εκπληκτική εμφάνιση της ΑΕΚ έφερε και την απόλυτη ανατροπή στο 90’! Οι Αραούχο – Πιζάρο συνεργάστηκαν άψογα και η μπάλα έφτασε στον Γαλανόπουλο που βρέθηκε σε θέση βολής και με ψύχραιμο σου έγραψε το 1-2! Μάλιστα στο 94’ έχασε νέα τρομερή ευκαιρία όταν η κεφλαια΄του Βίντα υποχρέωσε σε δύσκολη επέμβαση τον Λιβάκοβιτς.

 

 

 

 

Ομάδα: