ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ
ΑΓΩΝΩΝ

powered by Agones.gr - livescore

Error message

Deprecated function: The each() function is deprecated. This message will be suppressed on further calls in _menu_load_objects() (line 571 of /home/postgame/public_html/includes/menu.inc).
Κώστας Στουρνάρας

1 November, 2023 - 04:40

Categories: 

Φουλ Eurocup στη NOVA, η ΕΡΤ3 στο 64ο Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης και Στάση Εργασίας στα ΜΜΕ!

Αγωνιστική δράση έχουμε και στο συναρπαστικό EuroCup με τη συμμετοχή του Άρη. Οι «κιτρινόμαυροι» υποδέχονται στο «Nick Galis Hall» την Κλουζ Ναπόκα (1/11, 20:00) για την 5η αγωνιστική της διοργάνωσης.

Tετάρτη 1 Νοεμβρίου

20:00 EuroCup – 5η αγωνιστική: Άρης-Κλουζ Ναπόκα Novasports Prime σε περιγραφή του Γιάννη Πάγκου και ρεπορτάζ του Ευγένιου Δαδαλιάρα

20:30 EuroCup: Ουλμ-Σλασκ Βρότσλαβ Novasports3 σε περιγραφή της Δώρας Παντέλη

20:30 EuroCup: Μπουργκ-Μπουντούτσνοστ Novasports5 σε περιγραφή του Νικήτα Αυγουλή

22:00 EuroCup: Γκραν Κανάρια-Λιετκαμπέλις Novasports Start σε περιγραφή του Γιώργου Βαλαβάνη

Η ΕΡΤ3  στο 64ο Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης 

Δυναμική παρουσία  θα έχει η  ΕΡΤ3 στο 64ο Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης, που διεξάγεται από την Πέμπτη 2 έως και την Κυριακή 12 Νοεμβρίου, αποτυπώνοντας  τα δρώμενα της μεγαλύτερης γιορτής του σινεμά που φέρνει στην πόλη τις καλύτερες ταινίες απ’ όλο τον κόσμο, κινηματογραφικές εκπλήξεις, σημαντικούς προσκεκλημένους, αφιερώματα και παράλληλες εκδηλώσεις.

Κατά τη διάρκεια του  Φεστιβάλ,  η τηλεόραση της ΕΡΤ3  θα  μεταδίδει καθημερινά στις 19:00 και το Σαββατοκύριακο στις 22:15  ένα δεκάλεπτο μαγνητοσκοπημένο αφιέρωμα με συνεντεύξεις, νέα και δράσεις του Φεστιβάλ, το οποίο παρουσιάζει ο δημοσιογράφος Θανάσης  Γωγάδης. Η σκηνοθεσία  είναι της  Τάνιας Χατζηγεωργίου και η διεύθυνση παραγωγής του Δημήτρη  Φράστανλη.  Στην κάμερα ο  Ανδρέας Κοτσίρης,  στον ήχο ο  Γιάννης Τσιτιρίδης  και στο μοντάζ η  Ελένη  Χρυσομάλλη.  Το αφιέρωμα θα  προβάλλεται καθημερινά και στην εκπομπή της ΕΡΤ3  «Μέρα με Χρώμα» (10:00 – 11:30)  και θα είναι διαθέσιμο στο ERTFLIX.

Επίσης την  Παρασκευή 3 Νοεμβρίου  από τις 10:00 έως τις 12:00  η εκπομπή  «Μέρα με Χρώμα», σε απευθείας μετάδοση από την Αποθήκη Γ στο λιμάνι της  Θεσσαλονίκης,  θα είναι εξ ολοκλήρου αφιερωμένη στο 64ο Φεστιβάλ Κινηματογράφου.

Το πολιτιστικό ραδιόφωνο της ΕΡΤ3,  ο  9,58fm,  θα παρουσιάζει καθημερινά (13:00 – 15:00) μια ειδική εκπομπή  για  όλα όσα συμβαίνουν στη 64η διοργάνωση, από το ραδιοφωνικό στούντιο που θα έχει στηθεί στην Αποθήκη Γ, στο λιμάνι της   Θεσσαλονίκης. Οι δημοσιογράφοι  Θανάσης Γωγάδης  και  Ελένη Κουρτίδου ενημερώνουν τους ακροατές  για τις προβολές, τα ειδικά αφιερώματα  και τις παράλληλες  εκδηλώσεις του Φεστιβάλ, προτείνουν ταινίες, υποδέχονται στα μικρόφωνα διοργανωτές, Έλληνες και ξένους σκηνοθέτες, παραγωγούς και συντελεστές ταινιών και  μας μεταφέρουν το κλίμα του σημαντικότατου αυτού θεσμού. Οι εκπομπές θα είναι διαθέσιμες και στο ERTecho

( www.ertecho.gr/radio/958fm).

Εκτενείς καθημερινές αναφορές θα γίνονται και από τις υπόλοιπες  εκπομπές του 9,58fm από το στούντιο της Αγγελάκη 6, ενώ οι ακροατές θα έχουν τη δυνατότητα να κερδίσουν προσκλήσεις για να παρακολουθήσουν τις κινηματογραφικές προβολές του φεστιβάλ.

«Νάνα Μούσχουρη: Ένα αστέρι γεννιέται στο Εθνικό Ίδρυμα Ραδιοφωνίας»

Ένα μοναδικό ντοκουμέντο που παρουσιάζει η ΕΡΤ αποτέλεσε την αφορμή για τη δημιουργία του νέου podcast του Φώτη Απέργη στη σειρά «Flashback»: Πρόκειται για ένα διπλό άλμπουμ με 24 από τις πρώτες, ανέκδοτες μέχρι τώρα ηχογραφήσεις, που πραγματοποίησε στο ΕΙΡ με την Ορχήστρα Ελαφράς Μουσικής μία από τις πιο επιτυχημένες τραγουδίστριες στον κόσμο: η Νάνα Μούσχουρη.

Το διπλό αυτό άλμπουμ περιέχει τραγούδια σε μουσική των Μίμη Πλέσσα, Αττίκ, Κώστα Γιαννίδη, Τάκη Μωράκη, Μιχάλη Σουγιούλ, Νίκυ Γιάκοβλεφ, Κώστα Κλάββα και στίχους των Κώστα Πρετεντέρη, Γιώργου Οικονομίδη, Πυθαγόρα, Κώστα Κοφινιώτη κ.ά. Τραγούδια, δηλαδή, κορυφαίων συνθετών και στιχουργών του ελαφρού ρεπερτορίου, αλλά και ορισμένων που δεν περιμένει να ακούσει κανείς από τη Νάνα Μούσχουρη, όπως του Σταύρου Κουγιουμτζή. Αρκετά από αυτά ακούτε ήδη από το Δεύτερο Πρόγραμμα.

Όσον αφορά στο podcast, που μπορείτε να ακούσετε από σήμερα Τρίτη 31 Οκτωβρίου 2023, στο ERTecho.gr, μας ταξιδεύει στην Αθήνα του τέλους της δεκαετίας του ’50 και των αρχών εκείνης του ’60, όπου η νεαρή Νάνα προσπαθούσε να σταθεί στα πόδια της και να εκπληρώσει το όνειρό της στο τραγούδι, που φώτιζαν οι μαγικές λυχνίες του ραδιοφώνου.

Γύρω της, οι μετρ του ελαφρού τραγουδιού όπως ο Μίμης Πλέσσας και ο Κώστας Γιαννίδης, που πρώτοι τη βοήθησαν, και στη συνέχεια οι διάσημοι ξένοι δημιουργοί σαν τον Κουίνσι Τζόουνς και τον Μισέλ Λεγκράν, που την πλησίασαν αμέσως μετά την πρώτη διεθνή της διάκριση στη Βαρκελώνη. Αλλά και η Μαρία Κάλλας με τις πολύτιμες συμβουλές της, ο Ζακ Μπρελ με τις ερωτικές του ανασφάλειες και, ασφαλώς, οι παντοτινοί της μέντορες, ο Μάνος Χατζιδάκις και ο Νίκος Γκάτσος.

Στα 52 λεπτά του podcast, ξεδιπλώνονται αναμνήσεις από τα πρώτα χρόνια μιας μοναδικής καριέρας. Αλλά και το μαντηλάκι που η Νάνα Μούσχουρη άφηνε μέχρι πρόσφατα στις κουίντες για να το βρει να την περιμένει μετά το τέλος κάθε συναυλίας.

Έρευνα – παραγωγή – παρουσίαση: Φώτης Απέργης

Mega Stories: To Nαυάγιο της Φαλκονέρας, οι πρωταγωνιστές και η μυθοπλασία

Την Τετάρτη 1η Νοεμβρίου στις 00:10, το «MEGA Stories» ανασυνθέτει την ιστορία του ελληνικού «Τιτανικού», όπως έμεινε στην ιστορία το πολύνεκρο ναυάγιο, μέσα από τις αφηγήσεις τριών από τους μόλις 47 επιζώντες.

Στις 7 Δεκεμβρίου του 1966 το πλοίο «Ηράκλειον» απέπλευσε από το λιμάνι της Σούδας με μισή ώρα καθυστέρηση. Αυτό όμως δεν ήταν πρόβλημα για το θηριώδες, για την εποχή του, επιβατηγό που είχε τη φήμη του πιο γρήγορου πλοίου στη γραμμή που συνέδεε τον Πειραιά με την Κρήτη. Πέντε ώρες μετά τον απόπλου του, τα ξημερώματα της 8ης Δεκεμβρίου, βυθιζόταν στα ανοιχτά τής νήσου Φαλκονέρας, καταδικάζοντας στο θάνατο 266 από τους επιβάτες του.

Την Τετάρτη 1η Νοεμβρίου στις 00:10, το «MEGA Stories» ανασυνθέτει την ιστορία του ελληνικού «Τιτανικού», όπως έμεινε στην ιστορία το πολύνεκρο ναυάγιο, μέσα από τις αφηγήσεις τριών από τους μόλις 47 επιζώντες. Η Δώρα Αναγνωστοπούλου ταξίδεψε στην Κρήτη για να ακούσει τις βιωματικές ιστορίες του Ηλία Κουκουνάκη και του Κωνσταντίνου Μπιρικάκη, δύο ανθρώπων που πάλεψαν για ώρες με τη θάλασσα προσπαθώντας να κερδίσουν μια δεύτερη ευκαιρία στη ζωή, αλλά και της Μαρίκας Μανουσουδάκη, χήρας ενός από τους ναυαγούς ο οποίος έζησε για δεκαετίες στη βαριά σκιά του μετατραυματικού στρες.

Για τις δραματικές ώρες που ακολούθησαν του ναυαγίου, το οποίο άλλαξε για πάντα την ελληνική ακτοπλοΐα, αλλά και για την ανευθυνότητα, την ολιγωρία και την καθυστέρηση αντίδρασης των Αρχών της εποχής μιλούν ακόμα ο Νίκος Χαρολίδης, ναύτης τότε του αρματαγωγού «Σύρος» που προσέτρεξε για βοήθεια εννέα ώρες μετά τη βύθιση του «Ηράκλειον» και ο δημοσιογράφος, Βασίλης Καββαθάς, ή αλλιώς ο άνθρωπος που έμελλε να λάβει το τελευταίο σήμα κινδύνου που εξέπεμψε το μοιραίο πλοίο.

Το αποτύπωμα του πολύνεκρου ναυαγίου συνεχίζει να βαραίνει την Κρήτη μισό και πλέον αιώνα μετά αλλά και να τροφοδοτεί με την τραγική κατάληξη και τις ιστορίες των νεκρών του τη σύγχρονη μυθοπλασία.

Η Δώρα Αναγνωστοπούλου συναντά τον συγγραφέα Σπύρο Πετρουλάκη και μιλούν για το ερέθισμα που του έδωσε το «Ηράκλειον» προκειμένου να δημιουργήσει το best seller μυθιστόρημα «Το Ναυάγιο». Παράλληλα, οι πρωταγωνιστές της τηλεοπτικής μεταφοράς του στο MEGA, Γιάννης Στάνκογλου, Λεωνίδας Κακούρης, Γιώργος Χρυσοστόμου, Αναστασία Παντούση, Έκτορας Λιάτσος και Ελίζα Σκολίδη μας εξηγούν πώς είναι να ενσαρκώνεις χαρακτήρες της διπλανής πόρτας που εν μία νυκτί έγιναν άθελά τους ήρωες.

Εξώδικο στην ΕΡΤ και κινητοποίηση για εξεύρεση οικονομικών πόρων

«Σήμα κινδύνου» για τη βιωσιμότητά της εκπέμπει η Super League 2, λόγω της αδυναμίας εξεύρευσης τηλεοπτικής «στέγης» για το δεύτερο τη τάξει επαγγελματικό πρωτάθλημα. Στη σημερινή συνεδρίαση του Δ.Σ., αποφασίστηκε να σταλεί εξώδικο στην ΕΡΤ για την αποπληρωμή οφειλής ύψους 600.000 ευρώ, ενώ παράλληλα η διοργανώτρια αρχή κατηγορεί τη δημόσια τηλεόραση για μη εκπλήρωση συμβατικής υποχρέωσης, θεωρώντας ότι «οι συμβάσεις αποκλειστικής κεντρικής διαχείρισης των τηλεοπτικών δικαιωμάτων έχουν ελάχιστη διάρκεια τριών ετών».

Το Δ.Σ. εξουσιοδότησε τον πρόεδρο της Super League 2, Πέτρο Μαρτσούκο, να ζητήσει συνάντηση με τον αναπληρωτή υπουργό Αθλητισμού, Γιάννη Βρούτση, με στόχο τη διευθέτηση, τόσο του ζητήματος του τηλεοπτικού συμβολαίου, όσο και των χρημάτων από τον «κουμπαρά» της φορολόγησης των κερδών τυχερών παιχνιδιών.

Σε περίπτωση που δεν βρεθούν λύσεις στα οικονομικά προβλήματα των ΠΑΕ, η Super League 2 θα εξετάσει το ενδεχόμενη αναστολής του πρωταθλήματος.

Η σχετική ανακοίνωση της διοργανώτριας αρχής:

«Τα μέλη της Super League 2 κατά τη σημερινή συνεδρίαση εξέπεμψαν SOS σε μια χρονιά που το πρωτάθλημα στερείται εσόδων από οποιοδήποτε πηγή και εξουσιοδότησε τη διοίκηση να εξαντλήσει κάθε μέσο για την εξεύρεση οικονομικών πόρων, διαφορετικά θα οδηγηθεί το πρωτάθλημα σε αναστολή λόγω αδυναμίας.

Αφού εξάντλησε κάθε πρόσφορο μέσο να εξευρεθεί λύση, σχετικά με τα τηλεοπτικά δικαιώματα, διαπίστωσε ότι η ΕΡΤ Α.Ε. ξεκάθαρα παραβίασε την από 19.10.22 σύμβαση με την SL2 και προσχηματικά αρνείται την εκπλήρωση ληξιπρόθεσμων οφειλών, ύψους 600.000 ευρώ πλέον ΦΠΑ, τα οποία αποτελούν δεδουλευμένη απαίτηση και για το λόγο αυτό θα προσφύγει νομίμως και αρμοδίως.

Επιπρόσθετα, το Δ.Σ. αποφάσισε όπως ορίσει προθεσμία 10 ημερών στην ΕΡΤ Α.Ε., για την εκπλήρωση της συμβατικής της υποχρέωσης αφού παραβιάζει αναγκαστικού δικαίου διάταξη (άρθρο 25 Ν4809/2021) που προβλέπει ότι οι συμβάσεις αποκλειστικής κεντρικής διαχείρισης των τηλεοπτικών δικαιωμάτων έχουν ελάχιστη διάρκεια τριών ετών. Σε διαφορετική περίπτωση θα προβεί, με υπαιτιότητα της ΕΡΤ, σε καταγγελία της παραπάνω σύμβασης, ζητώντας παράλληλα και την αποζημίωση για κάθε θετική και αποθετική ζημία και διαφυγόν κέρδος ως και για την υπαιτιότητά της για την απομείωση της φήμης του πρωταθλήματος.

Το Διοικητικό Συμβούλιο εξουσιοδότησε τον πρόεδρο της SL2, κ. Πέτρο Μαρτσούκο να ζητήσει συνάντηση με τον Υπουργό Αθλητισμού κ. Βρούτση, προκειμένου να διευθετήσει το παραπάνω θέμα του τηλεοπτικού συμβολαίου, το οποίο είναι κομβικής σημασίας για τα μέλη μας όσο και των χρημάτων που προκύπτουν από την φορολόγηση των παικτών των τυχερών παιγνίων».

Τα εν οίκω...

Τετράωρη στάση εργασίας (11:30-15:30) την Τετάρτη 1/11/2023  για τη συμμετοχή στην Τακτική Γενική Συνέλευση του ΕΔΟΕΑΠ

Τα Διοικητικά Συμβούλια της ΕΣΗΕΑ, ΕΣΠΗΤ, ΕΠΗΕΑ, ΕΤΗΠΤΑ, ΕΤΕΡ, ΕΦΕ, Ε.Ε.ΕΡΤ, ΠΑ.ΣΥ.ΜΗ.ΤΕ, Π.ΣΥ.Π.ΕΡΤ., ΠΑ.ΣΥ.ΠΑ.ΤΕ.ΚΑΛ., του Πανελλήνιου Σωματείου Σκηνοθετών & Διευθυντών Παραγωγής ΜΜΕ και  του «Σωματείου Εργαζομένων Καλλιτεχνών Ορχηστρών & Χορωδίας ΕΡΤ Α.Ε.»  (Σ.Ε.Κ.Ο.Χ.ΕΡΤ) αποφάσισαν την κήρυξη 4ωρης στάσης εργασίας την Τετάρτη, 1η Νοεμβρίου 2023 από τις 11.30 έως τις 15.30, προκειμένου να δοθεί η δυνατότητα σε όλα τα μέλη τους να ασκήσουν το συνδικαλιστικό τους δικαίωμα της συμμετοχής στην Τακτική Γενική Συνέλευση του ασφαλιστικού τους φορέα με την επωνυμία «ΕΝΙΑΙΟΣ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΙΚΟΣ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΣ ΕΠΙΚΟΥΡΙΚΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΕΩΣ ΚΑΙ ΠΕΡΙΘΑΛΨΕΩΣ» (ΕΔΟΕΑΠ),.

Τα σύκα σύκα και την σκάφη σκάφη!

-Για το Carabao Cup, θα υπάρξουν 2 live μεταδόσεις τόσο από το Action24 όσο και από το «αδερφάκι» του, το και Attica TV, για τον 4ο Γύρο της διοργάνωσης. 21:30 Γουέστ Χαμ-Άρσεναλ από το Action24 και 22:15 Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ-Νιουκάστλ από το Attica TV...

-Ο δημοσιογράφος Βασίλης Σκουρής από την προσωπική του σελίδα στο Facebook ανακοίνωσε ότι ολοκλήρωσε τη συνεργασία του με το site «ieidiseis»...

-Γεμάτη Τετάρτη με Λιγκ Καπ Αγγλίας, Πορτογαλίας και κύπελλο Γερμανίας, Ιταλίας, Βελγίου, Αυστρίας, Ρουμανίας, Τσεχίας, Ολλανδίας, Δανίας, ωστόσο στην ελληνική τηλεόραση θα μπορέσουμε να παρακολουθήσουμε μόνο κάποιους αγώνες από το Λιγκ Καπ Αγγλίας και το κύπελλο Ιταλίας...

-Kαλό βράδυ και εις αύριο τα σπουδαία!

Κ. Στουρνάρας

kostourn@yahoo.com