ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ
ΑΓΩΝΩΝ

powered by Agones.gr - livescore

Error message

Deprecated function: The each() function is deprecated. This message will be suppressed on further calls in _menu_load_objects() (line 571 of /home/postgame/public_html/includes/menu.inc).
Κώστας Παλαιολόγος

3 May, 2023 - 22:34

Categories: 

Φρέναρε την ΑΕΚ ο Ολυμπιακός κλείνοντας τον δρόμο προς τον τίτλο

Η Ένωση τα έπαιξε όλα για όλα για τη νίκη, η οποία θα την έφερνε σε θέση οδηγού στην κούρσα τίτλου, έπειτα από την απώλεια του Παναθηναϊκού (1-1 με ΠΑΟΚ), αλλά οι «ερυθρόλευκοι» τη βραχυκύκλωσαν με το κυνικό παιχνίδι τους.

 

Με 4-4-1-1 κλασικά η ΑΕΚ, αλλά και τη σημείωση ότι είχει Γιόνσον-Σιμάνσκι μαζί στο αρχικό σχήμα. Ο Αθανασιάδης ήταν στο τέρμα, ο Μοχαμάντι δεξιά κάλυψε το κενό του Ρότα, ο Χατζισαφί σταθερά αριστερά, με τους Βίντα-Μουκουντί να αποτελούν το δίδυμο στο κέντρο της άμυνας. Ο Σιμάνσκι είχε ρόλο «σκούπας», έχοντας στήριγμα τον Γιόνσον, με τον Άμραμπατ να κινείται δεξιά και τον Γκατσίνοβιτς αριστερά. Ο Λιβάι Γκαρσία ήταν στην κορυφή, έχοντας τον Τσούμπερ στα νώτα του.

Με 4-3-3 για πρώτη φορά επί Ανιγκό ο Ολυμπιακός. Ο Τζολάκης ήταν στο τέρμα, Ροντινέι δεξιά και Ρέαμπτσιουκ αριστερά, με τους Παπασταθόπουλος-Μπα να είναι το δίδυμο στο κέντρο της άμυνας. Εμβιλά, Σαμασέκου και Χουάνγκ στο κέντρο, ο Μπιέλ δεξιά και ο Φορτούνης αριστερά, με τον Μπακαμπού να παίζει ασφαλώς στην κορυφή της επίθεσης.

Το ματς

Με διαφορετική προσέγγιση μπήκαν οι δύο ομάδες στον αγωνιστικό χώρο. Η ΑΕΚ πήρε μπάλα από την αρχή, είχε την πρωτοβουλία των κινήσεων και ήταν αυτή που έψαξε περισσότερο το γκολ, ενώ ο Ολυμπιακός έπαιξε πιο σφιχτά έχοντας ενισχυμένο κέντρο, επιδιώκοντας να «παγώσει» τον ρυθμό. Πάντως, οι «ερυθρόλευκοι» είχαν την πρώτη επικίνδυνη επίσκεψη στα αντίπαλα καρέ, με τον Μπακαμπού να ψάχνει στο 1’ τον Φορτούνη, αλλά ο Μουκουντί διάβασε τη φάση και επενέβη δραστικά.

Το πρώτο 20λεπτο κύλησε πάνω στα «θέλω» των φιλοξενούμενων, με την Ένωση να μην καταφέρνει να επιβάλλει το δικό της παιχνίδι, καθώς η αναμέτρηση είχε χαμηλό τέμπο. Το διάστημα το οποίο λειτούργησε βάσει του πλάνου του Αλμέιδα ήταν το 20’-24’, που είχε υψηλό τέμπο. Η ΑΕΚ βρήκε στο 20’ την πρώτη κλασική της φάση, με τον Τσούμπερ να βγαίνει σε θέση βολής, αλλά η μπάλα κόντραρε και πέρασε εκτός σε κόρνερ, ενώ στα καπάκια οι Πειραιώτες έχασαν καλή ευκαιρία, αφού με στη γρήγορη αντεπίθεσή τους ο Μπιέλ βρήκε τον Μπακαμπού, που έπιασε πολύ γεμάτο σουτ λίγο πριν πατήσει περιοχή και ο Αθανασιάδης έδιωξε σε κόρνερ εντυπωσιακά.

 

Ακολούθησαν δύο φάσεις που απείλησε η ΑΕΚ και στη μία μπορούσε να βρει το 1-0. Τα σουτ από Άμραμπατ και Χατζισαφί δεν πέρασαν τα αντίπαλα σώματα και λίγο μετά, Λιβάι μονομάχησε με τον Παπασταθόπουλο, και παρότι βρήκε τον χρόνο και το πεδίο για να εκτελέσει, δεν μπόρεσε να νικήσει τον Τζολάκη που μπλόκαρε στο 22’. Η αναμέτρηση δεν συνεχίστηκε σε αυτό το τέμπο, με τον Ολυμπιακό να παίζει και με τον χρόνο. Μέχρι την ανάπαυλα η Ένωση βρήκε δύο φάσεις με τις οποίες ανάγκασε τον κόσμο της να σηκωθεί από τη θέση του (όσους δεν ήταν δηλαδή). Στο 30’ ο Λιβάι αστόχησε από πολύ καλή θέση έπειτα από πάσα του Γκατσίνοβιτς, αλλά ο Σέρβος ήταν οφσάιντ και πρόκειται για ως μη γενομένη φάση. Στο 39’ η ΑΕΚ έχασε μία από τις δύο μεγαλύτερες φάσεις στο πρώτο μέρος, με τον Λιβάι να βρίσκεται σε θέση τετ-α-τετ, αλλά ο Ροντινέι να σώζει, βάζοντας το σώμα του, αφού έβγαλε τον αντίπαλό του εκτός φάσης.

Ίδιο το σκηνικό σε γενικές γραμμές στο β’ μέρος, στο οποίο οι πραγματικές ευκαιρίες ήταν λίγες, με τον Ολυμπιακό να έχει την πρώτη καλή. Ο Σαμασέκου στο 57’ βρήκε χώρο, ο Αθανασιάδης έβγαλε το σουτ και ο Μπιέλ δεν μπόρεσε να σκοράρει σε ουσιαστικά κενή εστία! Με τη συμπλήρωση 20 λεπτών αγώνα, η κερκίδα ξεσηκώθηκε για το 1-1 του ΠΑΟΚ στη Λεωφόρο και προσπάθησε να μπουστάρει τους παίκτες του Αλμέιδα, αλλά αυτό φάνηκε να μεγαλώνει το φορτίο στις πλάτες των γηπεδούχων, οι οποίοι είχαν αρκετές ημιτελείς προσπάθειες.

Στο 69’ ο Χουάνγκ έπειτα από λάθος του Μουκουντί έβγαλε τον Μπακαμπού σε θέση τετ-α-τετ, με τον 31χρονο φορ να εκτελεί τον Αθανασιάδη, αλλά ήταν εκτεθειμένος στην… τρίχα, με αποτέλεσμα να παραμείνει το 0-0. Οι Πειραιώτες είχαν λίγες μεν επισκέψεις στην αντίπαλη περιοχή, αλλά καλές. Όπως στο 80’, με τον νεοεισελθόντα Ελ Αραμπί να κάνει κεφαλιά-πάσα για τον Μασούρα που μπήκε στη φάση, αλλά δεν μπόρεσε να εκτελέσει

Ομάδα: