ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ
ΑΓΩΝΩΝ

powered by Agones.gr - livescore
Κώστας Παλαιολόγος

17 April, 2022 - 23:37

Categories: 

Απόλυτο αφεντικό ο Παναθηναϊκός με «καυτό» Αίτόρ!

Ο Παναθηναϊκός ήταν ο μεγάλος θριαμβευτής του κλασικού ντέρμπι της Λεωφόρου, επικρατώντας 1-0 του Ολυμπιακού, χάρη σε γκολ του Αιτόρ στο 42’. Ένα αποτέλεσμα, που επέτρεψε στους «πράσινους» να παραμείνουν ακλόνητοι στην πρώτη τετράδας και αν πραγματοποιούν τεράστιο «άλμα» για μία θέση που τους χαρίζει το εισιτήριο για την ευρωπαϊκή τους έξοδο.

Ο Ολυμπιακός από την άλλη πλευρά δεν εκμεταλλεύθηκε το … δώρο του Άρη, ο οποίος λίγη ώρα νωρίτερα επικράτησε 1-0 του ΠΑΟΚ και έτσι η διαφορά των δύο ομάδων παρέμεινε στους 11 πόντους.  

Την ίδια στιγμή αλγεινή εντύπωση προκάλεσε το γεγονός ότι ο Πέδρο Μαρτίνς άφησε εκτός αρχικού σχήματος βασικά στελέχη όπως οι Βαλμπουενά, Καρβάλιο, Μπουχαλάκη αλλά και τον Κώστα Φορτούνη. Απεναντίας, έδωσε φανέλα βασικού στον Κανέ, που έκανε το επίσημο ντεμπούτο του σε ντέρμπι στην Λεωφόρο… Με τον πρώην παίκτη της Νέφτσι εμφανώς «τρακαρισμένο»…

Οι «πράσινοι» με κύριους εκφραστές τους Αιτόρ, Γκατσίνοβιτς και Παλάσιος ανέλαβαν την πρωτοβουλία των κινήσεων δημιουργώντας ευκαιρίες. Μάλιστα στο 12’ διαμαρτύρονται για μία περίπτωση πέναλτι σε ανατροπή του Σάντσες. Με τον Μαυροβούνιο διαιτητή Νταμπάνοβιτς να υποδεικνύει να συνεχιστεί το ματς. . Στο 30’ η εκτέλεση φάουλ του Αϊτόρ υποχρέωσε τον Βατσλίκ σε δύσκολη επέμβαση σε κόρνερ. Στο 41’ οι γηπεδούχοι απείλησαν εκ νέου όταν έπειτα από πάσα του Αϊτόρ για τον επερχόμενο Παλάσιος, να σουτάρει άστοχα.

Η υπεροχή των «πρασίνων» απέφερε καρπούς στο 42’ με τον Κώτσιρα να πασάρει στον Γκατσίνοβιτς, εκείνον να γυρίζει την μπάλα από δεξιά και τον Αϊτόρ να πλασάρει πάνω στην κίνηση τον Βατσλίκ για το 1-0.

Ο Μαρτίνς βλέποντας τον Ολυμπιακό να αδυνατεί  να «πατήσει» περιοχή, πέρασε τους Τικίνιο, Βαλμπουενά, Φορτούνη και Μπουχαλάκη χωρίς ωστόσο να αλλάξει θεαματικά η εικόνα του αγώνα. Με τους «ερυθρόλευκους» σε αρκετές περιπτώσεις να επιστρατεύουν τραχύτητα, ιδιαίτερα με τους Παπασταθόπουλο και Λαλά να … φλερτάρουν με κάρτες και τον Μαυροβούνιο ρέφερι να τους χαρίζεται. Ο Ολυμπιακός έχασε τη σημαντικότερη ευκαιρία του στο 93’΄όταν έπειτα από κόρνερ του Φορτούνη η κεφαλιά του Σισέ πέρασε  λίγο άουτ.