ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ
ΑΓΩΝΩΝ

powered by Agones.gr - livescore
Κώστας Παλαιολόγος

11 September, 2022 - 23:55

Categories: 

Στην κορυφή με «4Χ4» ο Παναθηναϊκός

Πράσινο βάφτηκε το πρώτο μεγάλο ντέρμπι του φετινού πρωταθλήματος. Ο Παναθηναϊκός δείχνοντας εξαιρετικά δείγματα γραφής, θριάμβευσε 2-1 της ΑΕΚ πετυχαίνοντας την τέταρτη διαδοχική του νίκη και πλέον απολαμβάνει τη γλυκιά μοναξιά της κορυφής αποκτώντας προβάδισμα 4 πόντων από τον Ολυμπιακό και 67 από τη χθεσινή του αντίπαλο!

Φουριόζος μπήκε ο Παναθηναϊκός στο ντέρμπι επιχειρώντας να αιφνιδιάσει την αντίπαλό του μ’ ένα γρήγορο γκολ.  Μόλις στο 5’ οι «πράσινοι» απείλησαν με σον Σπόραρ, με τον Στάνκοβιτς να απομακρύνει ενστικτωδώς. Ο Παναθηναϊκός στο 25’ .. άγγιξε το 1-0, όταν έπειτα από λάθος εκτίμηση του Στάνκοβιτς ο Κουρμπέλης έκανε το γύρισμα προς τον Σπόραρ αλλά τελευταία στιγμή ο Τζαβέλλας απομάκρυνε. Στο 28’ νέα σπουδαία ευκαιρία για τους «πράσινους», όταν μετά από εκτέλεση κόρνερ, ο Κουρμπέλης έπιασε ανενόχλητος την κεφαλιά ελάχιστα άουτ.

«Κιτρινόμαυρο» προβάδισμα με Πινέδα

Μετά τη … καταιγίδα των 30 πρώτων λεπτών η ΑΕΚ «κέρδισε» μέτρα στον αγωνιστικό χώρο και στην πρώτη επικίνδυνη επίσκεψή της, άνοιξε το σκορ. Ο Γκατσίνοβιτς έκλεψε την μπάλα από το Πέρεθ, την έδωσε στον Αραούχο, με τον Αργεντινό να κάνει κάθετη μπαλιά στον Πινέδα και τον Μεξικανό με όμορφη ενέργεια να προλαβαίνει τον Μπρινιόλι στην έξοδο για το 0-1

Αντίδραση και ανατροπή με δύο πέναλτι

Ο Παναθηναϊκός σε εκείνο το χρονικό διάστημα έδειξε μέταλλο. Οι παίκτες του Ιβάν Γιοβάνοβιτς παρά το γκολ που δέχθηκαν, δεν έχασαν τον προσανατολισμό τους γυρίζοντας το ματς πριν πάνε στην ανάπαυλα. Στο 41’ το Τριφύλλι» κέρδισε πέναλτι όταν ύστερα από εκτέλεση κόρνερ του Τσέριν και κεφαλιά του Σπόραρ η μπάλα βρήκε στο χέρι του Χατζισαφί. Ο Αϊτόρ που ανέλαβε την εκτέλεσή του αποδείχθηκε ψύχραιμος ισοφαρίζοντας σε 1-1 στο 43’. Οι γηπεδούχοι με τη ψυχολογία στα ύψη πλέον, κέρδισαν δεύτερο, αλλά αυστηρό πέναλτι στις καθυστερήσεις του πρώτου μέρους. Μετά από εξαιρετική κάθετη μπαλιά του Αϊτόρ στον Γκάνεα, πρόλαβε να βάλει το κορμί του και στη μονομαχία που είχε με τον Λιβάι Γκαρσία έπεσε στην περιοχή της ΑΕΚ. Με τον Βούλγαρο ρέφερι Γκιόργκι Καμπάκοφ κι αφού χρειάστηκε το VARνα υποδεικνύει την άσπρη βούλα. Ο Σπόραρ από το σημείο του πέναλτι έδωσε προβάδισμα στον Παναθηναϊκό

Η ΑΕΚ μπήκε πολύ δυνατά στην επανάληψη και στο 55’ ο Αραούχο υποχρέωσε τον Μπρινιόλι σε δύσκολη επέμβαση, Οι γηπεδούχοι στο 61’ έχασαν μοναδική ευκαιρία να κλειδώσουν την νίκη όταν το πλασέ του Αϊτόρ μέσα από τη περιοχή σταμάτησε στο δοκάρι του Στάνκοβιτς. Οι φιλοξενούμενοι από τη πλευρά τους έχασαν απίστευτη ευκαιρία με τον Αραούχο να μη βάζει σωστά το κορμί του. Στο 85’ είχαμε δεύτερο δοκάρι για τον Παναθηναϊκό μετά από βολίδα του Παλάσιος, ενώ ο Λιβάι Γκαρσία στο 93 αστόχησε εξ’ επαφής.

 Ο επίλογος του ντέρμπι βρήκε τους Μπερνάρ και Φαν Βέερτ να περνούν αλλαγές και να πραγματοποιούν το ντεμπούτο τους με Παναθηναϊκό και  ΑΕΚ αντίστοιχα.