ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ
ΑΓΩΝΩΝ

powered by Agones.gr - livescore
Σπύρος Παράσχης

14 February, 2023 - 00:04

Categories: 

Πήρε το ντέρμπι και «βούλιαξε» την γείτονα της η Λίβερπουλ

Στο ντέρμπι του Μέρσεϊσαϊντ, που ολοκλήρωσε την αγωνιστική δράση στην Αγγλία, η Λίβερπουλ επικράτησε με 2-0 της Έβερτον.

Το ματς άρχισε όπως θα το περίμενε κανείς. Οι «Ρεντς» πήραν από νωρίς τον έλεγχο του παιχνιδιού και πίεσαν την Έβερτον, η οποία αρκέστηκε στο να προσπαθήσει να χτυπήσει τους γηπεδούχους στην κόντρα. Ωστόσο - κάπως ειρωνικά - η Λίβερπουλ ήταν αυτή που προηγήθηκε με αυτόν τον τρόπο. Στο 36', τα «ζαχαρωτά» κέρδισαν κόρνερ, όμως ο Ταρκόφσκι έστειλε την μπάλα στο κάθετο δοκάρι, με αποτέλεσμα η Λίβερπουλ να βγει στην αντεπίθεση, την οποία τελείωσε με ιδανικό τρόπο ο Σαλάχ.

Το δεύτερο ημίχρονο είχε την ίδια εικόνα. Στο 49' οι παίκτες των γηπεδούχων συνεργάστηκαν άψογα, ο Άρνολντ πέρασε μια παράλληλη πάσα στο δεύτερο δοκάρι και ο Χάκπο έγραψε από κοντά το 2-0. Η Έβερτον επιχείρησε να αντιδράσει, αλλά πέρα από ένα μακρινό σουτ του Ιγόμπι στο 57', οι προσπάθειες των παικτών της ήταν εν πολλοίς άκαρπες. Στα μετόπισθεν, ο Πίκφορτ δεν δέχτηκε άλλο γκολ και το 2-0 ήταν και το τελικό σκορ του αγώνα.

Η νίκη αυτή ήταν η πρώτη στο πρωτάθλημα μέσα στο 2023 για την ομάδα του Γιούργκεν Κλοπ που ανέβηκε στην ένατη θέση και διατηρεί τις ελπίδες της για έξοδο στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις. Από την άλλη, η Έβερτον βρίσκεται στην 18η θέση με 18 βαθμούς και θα χρειαστεί να δώσει μάχη για την παραμονή της στην κατηγορία.