ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ
ΑΓΩΝΩΝ

powered by Agones.gr - livescore
Παναγιώτης Αναστόπουλος

20 February, 2023 - 00:55

Categories: 

Στο... ρελαντί η Μπαρτσελόνα - Παραμένει στο +8!

Ακάθεκτη προς τον τίτλο συνεχίζει να καλπάζει η ομάδα του Τσάβι, που σημείωσε την έβδομη σερί νίκη της στη LaLiga, με νέο <<θύμα>> της την Καντίθ, και διατήρησε ανέπαφη τη διαφορά ασφαλεία της από τη δεύτερη Ρεάλ Μαδρίτης. Πιο συγκεκριμένα, οι Καταλανοί επικράτησαν σχετικά εύκολα του συνόλου του Σέρχιο με 2-0 στο Καμπ Νου, παρουσιάζοντας για πολλοστή φορά το τελευταίο διάστημα πειστική εικόνα στο τερέν. 

Αν και η Μπάρτσα ήταν το ακλόνητο φαβορί για το τρίποντο στην εν λόγω αναμέτρηση, η Καντίθ μέχρι το τέλος του ημιχρόνου έδειξε σθεναρή αντίσταση στις ορέξεις των γηπεδούχων. Παρά την πίεση των Μπλαουγκράνα, ο Λεντέσμα, τερματοφύλακας των φιλοξενούμενων, και γενικότερη η ανασταλτική τους λειτουργία εμπόδισαν τη Μπαρτσελόνα στο να πάρει ένα γρήγορο προβάδισμα. Ωστόσο, λίγο πριν την ανάπαυλα, οι πρωτοπόροι της ισπανικής λίγκας χτύπησαν... δις και πήραν θέση οδηγού στον αγώνα. Το 1-0 έγινε από τον Σέρχι Ρομπέρτο, τον σημερινό αρχηγό της ενδεκάδας. Αναλυτικότερα, ύστερα από όμορφη ενέργεια του Φερράν Τόρρες και κεφαλιά του Λεβαντόφσκι, ο Ισπανός πολυθεσίτης πήρε το ριμπάουντ και από κοντινή απόσταση, με ένα απλό πλασέ, άνοιξε το σκορ. Και σαν να μην έφτανε αυτό για την Καντίθ, σχετικά άμεσα πραγματοποιήθηκε και το 2-0. Στις καθυστερήσεις του ημιχρόνου (45’+1), ο Λεβαντόφσκι δέχθηκε την πάσα του Σέρχι Ρομπέρτο και από το ημικύκλιο της περιοχής εκτέλεσε τον Λεντέσμα για το διπλασιασμό των τερμάτων της ομάδας του. Έτσι, τα πράγματα φάνηκαν να απλοποιούνται ενόψει της επανάληψης. 

Στο δεύτερο μέρος, λοιπόν, ο ρυθμός έπεσε αισθητά, με τη Μπαρτσελόνα να κατεβάζει ρολά και να χαλαρώνει. Βέβαια, το γεγονός αυτό έδωσε τη δυνατότητα στους φιλοξενούμενους να ανεβάσουν τις γραμμές τους και να πατήσουν συχνότερα την περιοχή του Τερ Στέγκεν. Όμως, ο Γερμανός κίπερ αντέδρασε σωστά όποτε του ζητήθηκε, με αποτέλεσμα ο δείκτης του σκορ να μείνει στα επίπεδα του 2-0 μέχρι και το τελευταίο σφύριγμα της λήξης. 

Η εξέλιξη αυτή, συνεπώς, αφήνει μόνη πρώτη τη Μπαρτσελόνα στο βαθμολογικό πίνακα, όπως προαναφέρθηκε, με 59 βαθμούς, γεγονός που καθιστά δύσκολο το έργο των Μαδριλένων για επιστροφή στην κορυφή. Αντιθέτως, η Καντίθ έμεινε στους 22 πόντους και στη 17η θέση, σωζώμενη, τουλάχιστον για την ώρα, από το φάσμα του υποβιβασμού. Βέβαια, το ότι απέχει μόλις 2 πόντους μακριά από την επικίνδυνη ζώνη, πρέπει να προβληματίσει το <<γαλαζοκίτρινο>> στρατόπεδο.