ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ
ΑΓΩΝΩΝ

powered by Agones.gr - livescore

Error message

Deprecated function: The each() function is deprecated. This message will be suppressed on further calls in _menu_load_objects() (line 571 of /home/postgame/public_html/includes/menu.inc).
Σπύρος Παράσχης

5 March, 2023 - 00:13

Categories: 

Επίθετο κρεσέντο της Ατλέτικο Μαδρίτης

 

Αμείλικτη ήταν η Ατλέτικο Μαδρίτης απέναντι στην Σεβίλλη αφού την συνέτριψε με 6-1 στο «Γουάντα Μετροπολιτάνο».

Οι «Ροχιμπλάνκος» μπήκαν με φόρα στο ματς και ο Μέμφις Ντεπάι με δύο προσωπικά του γκολ στο 23' και το 26' έδωσε από νωρίς ένα σαφές προβάδισμα στους γηπεδούχους. Οι Σεβιλλιάνοι απάντησαν με τον Ελ-Νεσύρι στο 39', αλλά το δεύτερο ημίχρονο έμελλε να είναι κάκιστο για αυτούς.

Στο 53' ο Γκριεζμάν επέστρεψε το προβάδισμα της Ατλέτικο στα δύο γκολ και στο 69' ο Καράσκο ανέβασε τον δείκτη του σκορ στο 4-1. Η Σεβίλλη είχε την ευκαιρία να επιστρέψει στο ματς στο 74', αλλά ο Ράκιτιτς έστειλε την μπάλα στο δοκάρι από την άσπρη βούλα. Οι γηπεδούχοι δεν σταμάτησαν και δύο λεπτά μετά ο Μοράτα έκανε το 5-1. Τα βάσανα των φιλοξενούμενων δεν είχαν σταματήσει ακόμη, καθώς βρέθηκαν με παίκτη λιγότερο, λόγω της αποβολής του Γκεγιέ στο 80'. Τελικά, στο δεύτερο λεπτό των καθυστερήσεων, ο Μοράτα έγραψε το τελικό - και εντυπωσιακό - 6-1.

Με αυτήν την νίκη, η Ατλέτικο έφτασε τους 45 βαθμούς και εδραιώνει την θέση της στην πρώτη τετράδα. Από την άλλη μεριά, η φετινή σεζόν πάει από το κακό στο χειρότερο για την Σεβίλλη, με τους άλλοτε κυπελλούχους Ευρώπης να βρίσκονται τώρα μόλις ένα βαθμό πάνω από την επικίνδυνη ζώνη. 

Αξίζει να σημειωθεί ότι σε αυτό το παιχνίδι, ο Τσόλο Σιμεόνε έγινε ο προπονητής με τους περισσότερους αγώνες στην ιστορία της Ατλέτικο Μαδρίτης, έχοντας κάτσει στον πάγκο των «Ροχιμπλάνκος» 613 φορές (μαζί με αυτές που βρισκόταν στην κερκίδα λόγω κάποιας τιμωρίας).

 

Μαγιόρκα - Έλτσε 0-1

Την δεύτερη νίκη της στην φετινή σεζόν πέτυχε η ουραγός Έλτσε που κέρδισε την Μαγιόρκα με 0-1 στο «Σον Μοίς».

Οι γηπεδούχοι είχαν την πλειονότητα της κατοχής, αλλά οι φιλοξενούμενοι ήταν αυτοί που απείλησαν πρώτοι με τον Γκομπό στο 31', ενώ η πρώτη καλή στιγμή για την Μαγιόρκα έφτασε στις καθυστερήσεις του πρώτου μέρους με το μακρινό σουτ του Ροντρίγκεζ.

Η Έλτσε αιφνιδίασε τους γηπεδούχους, βγαίνοντας επιθετικά στο δεύτερο μέρος και πλησίασε τρεις φορές κοντά στο γκολ, το οποίο τελικά ήρθε στο 88' με τον Λούκας Μπογιέ. Οι γηπεδούχοι έστειλαν την μπάλα στα δίχτυα του Μπαντία στο όγδοο λεπτό των καθυστερήσεων, αλλά το γκολ που Μουρίκι ακυρώθηκε ύστερα από την χρήση του VAR.

Περισσότερο ψυχολογικό παρά βαθμολογικό αποτέλεσμα είχε αυτή η νίκη για την Έλτσε, που βρίσκεται 13 πόντους κάτω από την γραμμή του υποβιβασμού και θα χρειαστεί ένα θαύμα για να παραμείνει στην κατηγορία. Αντιθέτως η Μαγιόρκα βρίσκεται ακριβώς στην μέση της βαθμολογίας με 31 βαθμούς και δεν αντιμετωπίζει προβλήματα.

 

Αλμερία - Βιγιαρεάλ 0-2

Νίκη που την φέρνει στις «ευρωπαϊκές» θέσεις πήρε η Βιγιαρεάλ, νικώντας 0-2 εκτός έδρας την Αλμερία.

Σαφώς ανώτεροι οι φιλοξενούμενοι στο πρώτο 45λεπτο, μονοπωλόντας την κατοχή και την δημιουργία φάσεων, χωρίς, όμως, αυτό να έχει αντίκτυπο στο πίνακα του σκορ. Με τον ίδιο τρόπο συνεχίστηκε το δεύτερο μισό του αγώνα, με τους παίκτες του Κίκε Σετιέν να είναι πιο αποτελεσματικοί και να προηγούνται στο 76' με τον Ζέραρντ Μορένο και τον Μοράλες να γράφει το τελικό 0-2 στο 88'.

Σημαντικό τρίποντο για το «κίτρινο υποβρύχιο» που ανέβηκε στην έκτη θέση, που οδηγεί στο Κονφερενς Λιγκ της επόμενης περιόδου. Δύσκολες αναμένονται οι επόμενες αγωνιστικές για την Αλμερία που βρίσκεται ακριβώς πάνω από την ζώνη του υποβιβασμού.