ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ
ΑΓΩΝΩΝ

powered by Agones.gr - livescore
Λάζαρος Γκουγιάννος

21 August, 2023 - 10:59

Categories: 

Κανένας νικητής στο "Rotterdam Derby", ατσάλινη η Χέρενφεν, νικήτριες Τβέντε και Άλκμααρ

Σιγά σιγά μπαίνουμε στην κανονική ροή του ολλανδικού πρωταθλήματος καθώς και η δεύτερη αγωνιστική ολοκληρώθηκε χθες με τέσσερις πολύ ενδιαφέρουσες αναμετρήσεις.

Θα αρχίσουμε με το ντέρμπι του Ρότερνταμ, και φυσικά αναφερόμαστε στο παιχνίδι ανάμεσα στην Σπαρτά Ρότερνταμ και την Φέγενορντ. Και οι δύο ομάδες έχουν μεγάλες βλέψεις και φέτος και αυτό φάνηκε από το τελικό σκορ. Αναλυτικότερα, η Σπαρτά με τα δύο γκολ του Μπριν, προηγήθηκε 2-0 και μέχρι το 65', κρατούσε για τα καλά τα σκήπτρα της αναμέτρησης. Βέβαια, στο 69' η Φέγενορντ σκόραρε με τον Μιντει αλλά το γκολ ακυρώθηκε ως οφσάιντ. Παρόλο αυτά, ο Χιμένεθ στο 77' έκανε το 2-1 και στις καθυστερήσεις ο Σαουερ ισοφάρισε δίνοντας τον βαθμό στη Φέγενορντ.

2/2 σε ισοπαλίες έχει η πρωταθλήτρια Φέγενορντ και δείχνει ότι για την ώρα δεν ανταποδίδει στο μέγιστο που μπορεί. Από την άλλη, η Σπαρτά έφτασε τους 4 βαθμούς και συνεχίζει την πορεία που άφησε πέρυσι.

Μια ακόμα ομάδα που δεν έχει ξεκινήσει καλά παρά την ποιότητα της, είναι η Ουτρέχτη η οποία γνώρισε την ήττα από την Χέρενφεν εντός έδρας με 0-2. Στο πρώτο ημίχρονο οι γηπεδούχοι ήταν καλύτεροι και είχαν ευκαιρίες να ανοίξουν το σκορ, αλλά στο δεύτερο η Χέρενφεν βγήκε μπροστά και ο Σαραουι έκανε το 0-1 στο 69'. Δουβικας και Ουτρεχτη προσπάθησαν να βρούνε την ισοφάριση αλλά η Χέρενφεν δεν άφησε κανένα περιθώριο. Στο 90+2', ο Καρλσμπακ κλείδωσε την νίκη για τις "καρδιές", σημειώνοντας το 2/2. Αντίθετα, 0 βαθμούς σε δύο αγωνιστικές έχει η Ουτρέχτη και πρέπει σιγά σιγά να βρει τα πατήματα της επειδή από πολύ νωρίς μπορεί να μένει εκτός διεκδίκησης στόχων.

Τβέντε και Άλκμααρ έχουν αρχίσει με το δεξί το πρωτάθλημα και πέτυχαν νίκες απέναντι σε Τσβολε και Βααλβαικ αντίστοιχα. Από την μία, η Τβέντε στο πρώτο ημίχρονο δεν εντυπωσίασε αλλά άνοιξε το σκορ στο 18' με τον Σαντιλεκ. Η Τσβολε είχε απάντηση και έκλεισε το ημίχρονο ισόπαλη χάρη στο γκολ του Ντρουφ από την άσπρη βούλα. Διαφορετική εικόνα στο δεύτερο ημίχρονο με την Τβέντε να ναι βελτιωμένη χωρίς να αφήνει χώρους στην Τσβολε. Έτσι, με γκολ του Στειν στο 76' και το αυτογκόλ του Σεντελερ στις καθυστερήσεις, κλείδωσε το τρίποντο και ανέβηκε στους έξι βαθμούς. Νεοφώτιστη αλλά με περιθώρια βελτίωσης η Τσβολε, βρίσκεται στις τελευταίες θέσεις με 0 βαθμούς.

Από την άλλη, η Άλκμααρ του εκπληκτικού Παυλίδη πέρασε από την έδρα της Βααλβαικ με 1-3. Τα πράγματα για τους φιλοξενούμενους δεν πήγαιναν καλά καθώς η Βααλβαικ στεκόταν πολύ καλά και άνοιξε αυτή το σκορ με το πέναλτι του Κράμερ στο 41'. Οι αλλαγές του Γιάνσεν και κυρίως η είσοδος του Ποκου άλλαξαν την εικόνα στο δεύτερο ημίχρονο και ανέτρεψαν την κατάσταση. Στο 54' ο Ποκου άφησε στο Παυλίδη και αυτός έκανε το 1-1 ενώ ο Ντε Βιτ, πέντε λεπτά μετά έβαλε μπροστά την Άλκμααρ. Ενώ η Βααλβαικ δεν μπορούσε να βρει τα πατήματα της, η Άλκμααρ διεύρυνε και άλλο το σκορ με τον Παυλίδη να σκοράρει ύστερα πάλι από ασίστ του Ποκου.

Επομένως, η Άλκμααρ φτάνει τους 6 βαθμούς έχοντας δύο νίκες σε ισάριθμα παιχνίδια ενώ 0/2 έχει η Βααλβαικ του Χενκ Φρέιζερ.