ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ
ΑΓΩΝΩΝ

powered by Agones.gr - livescore
Σπύρος Παράσχης

25 September, 2023 - 00:44

Categories: 

«Βασίλισσα» της Μαδρίτης... η Ατλέτικο!

Με συνταγή «σέντρα, κεφαλιά και γκολ» η Ατλέτικο «κατάπιε» την Ρεάλ στο «Γουάντα Μετροπολιτάνο» και την υποχρέωσε σε ήττα με 3-1, την πρώτη της την φετινή σεζόν.

Οι «Ροχιμπλάνκος» μπήκαν με φορά στο γήπεδο, χάρι και στην «καυτή» έδρα τους και αιφνιδίασαν τους φιλοξενούμενους. Μόλις στο τέταρτο λεπτό της αναμέτρησης, η σέντρα του Λίνο βρήκε τον Μοράτα, που έφυγε στην πλάτη της άμυνας και έβαλε την Ατλέτικο μπροστά στο σκορ.

Η πίεση των γηπεδούχων συνεχίστηκε και στο 18' ήρθε η δεύτερη κεφαλιά - γκολ. Αυτή την φορά, ο Σαούλ έβγαλε την σέντρα από τα αριστερά και ο Γκριεζμάν την κατεύθυνε στα δίχτυα.

Οι «Λος Μπλάνκος» φάνηκαν να συνέρχονται μετά το εικοσάλεπτο και βρήκαν απάντηση στο 35'. Ο Κρος κατέβασε υπέροχα την μπάλα έξω από την περιοχή και με ένα όμορφο σουτ την έστειλε στην γωνία της εστίας του Όμπλακ.

Η Ατλέτικο, όμως, δεν άφησε περιθώρια ανατροπής στην «βασιλίσσα», αφού στο 46', ο Μοράτα νίκησε για δεύτερη φορά τον Κέπα - ξανά με κεφαλιά - για να κάνει το 3-1. Λίγα λεπτά αργότερα, ο Χερμόσο είχε δοκάρι, χάνοντας την ευκαιρία να «καθαρίσει» από νωρίς το ματς για λογαριασμό των γηπεδούχων.

Ο Αντσελότι έκανε αλλαγές παικτών και τακτικής, αλλά η ομάδα του «Τσόλο» Σιμεόνε προστάτεψε υποδειγματικά το προβάδισμα της κέρδισε τους τρεις βαθμούς.

Έτσι, την κορυφή της βαθμολογίας μοιράζονται πλέον η Μπαρτσελόνα και η έκπληξη των πρώτων αγωνιστικών, Τζιρόνα με 16 βαθμούς, έναν περισσότερο από την Ρεάλ. Στους 10 και την 5η θέση η Ατλέτικο που στοχεύει ξεκάθαρα στην πρώτη τετράδα.