ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ
ΑΓΩΝΩΝ

powered by Agones.gr - livescore
Σπύρος Παράσχης

19 November, 2023 - 00:28

Categories: 

Στο Euro οι Ολλανδοί, σαν σε προπόνηση οι Γάλλοι!

Αν και οι νίκες τους ήρθαν με εντελώς διαφορετικό τρόπο, Γαλλία και Ολλανδία έκαναν το καθήκον τους και κέρδισαν Γιβραλτάρ και Ιρλανδία αντίστοιχα.

 

Στο Άμστερνταμ , η Ολλανδία κατάφερε να λυγίσει την μαχητική Ιρλανδία, επικρατώντας με 1-0 και «κλειδώνοντας», έτσι, το εισιτήριο για τα τελικά του Euro 2024.

Το γκολ που χώρισε τις δύο ομάδες πέτυχε στο 11' ο Βέρχοστ, όταν ξέφυγε από το μαρκάρισμα αντιπάλου, διέσχισε το μισό γήπεδο και τελείωσε μόνος του την φάση.

Οι Ιρλανδοί ήταν επικίνδυνοι κατά την διάρκεια του αγώνα και βρήκαν δίχτυα με τον Ίνταχ στο 59', αλλά το γκολ ακυρώθηκε ως οφσάιντ. Τελικά, παρά τις εκατέρωθεν φάσεις, το 1-0 έμεινε μέχρι την λήξη της αναμέτρησης.

 

Στο άλλο παιχνίδι του ομίλου, η Γαλλία δεν χαρίστηκε διόλου στο αδύναμο Γιβραλτάρ και το συνέτριψε με το αδιανόητο 14-0!

Οι φιλοξενούμενοι έπαιζαν με παίκτη λιγότερο από το 17' και οι δευτεραθλητές κόσμου βρήκαν την ευκαιρία να σπάσουν το ρεκόρ της ευρύτερης νίκης στην ιστορία των ευρωπαϊκών προκριματικών, το οποίο κρατούσε η Γερμανία για μία νίκη με 13-0 απέναντι στο Σαν Μαρίνο.

 

Αναλυτικά τα αποτελέσματα της ημέρας:

Γαλλία - Γιβραλτάρ 14-0

Ολλανδία - Ιρλανδία 1-0

Αρμενία - Ουαλία 1-1

Λετονία - Κροατία 0-2

Λευκορωσία - Ανδόρα 1-0

Ισραήλ - Ρουμανία 1-2

Ελβετία- Κόσοβο 1-1