ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ
ΑΓΩΝΩΝ

powered by Agones.gr - livescore
Κώστας Παλαιολόγος

15 February, 2024 - 21:55

Categories: 

Πρώτο βήμα πρόκρισης με Ελ Κααμπί

Το πρώτο πολύ σημαντικό βήμα πρόκρισης με φόντο τους «16» του Conference League πέτυχε ο Ολυμπιακός, Με γκολ του Αγιούμπ Ελ Κααμπί στο 83’ οι «ερυθρόλευκοι» λύγισαν την αντίσταση της Φερεντσβάρος στο γεμάτο μετά από τρεις μήνες «Γ. Καραϊσκάκης» στο ντεμπούτο του νέου τους προπονητή Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ και θα πάνε την επόμενη εβδομάδα στην Βουδαπέστη να σφραγίσουν το εισιτήριο.

Η Φερεντσβάρος ξεκίνησε την αναμέτρηση με .,.. γκολ του Βάργκας μόλις στο 2’ το οποίο ορθώς ακυρώθηκε , μετά από υπόδειξη του VAR  όπου φάνηκε ότι ο σκόρερ ήταν σε αντικανονική θέση .

Οι Ούγγροι απείλησαν εκ νέου στο 24’ Ο Ραμίρες εφόρμησε στην περιοχή, κάνει το διαγώνιο σουτ, αλλά ο Πασχαλάκης έπεσε και απομάκρυνε σε κόρνερ. Ο Ολυμπιακός προϊόντος  του χρόνου κέρδισε μέτρα και με την στήριξη των 33.000 οπαδών του βρήκε ψυχολογία και  άρχισε να δημιουργεί τις προϋποθέσεις για ένα γκολ. Στο 32΄ήρθε η πρώτη πολύ μεγάλη στιγμή για τους «ερυθρόλευκους». Ο πολύ δραστήριος Ροντινέι επιχείρησε την σέντρα με το αριστερό, ο Κάρμο έπιασε δυνατή κεφαλιά από την καρδιά της περιοχής, όμως ο Ντιμπούς πραγματοποίησε τεράστια επέμβαση.

Στο 43’ προέκυψε νέα σημαντική ευκαιρία για τον Ολυμπιακό. Γέμισμα του Ροντινέι, η μπάλα περνάει κατά σειρά από Ελ Κααμπί, Αλεξανδρόπουλο και Καρβάλιο και κανείς εξ αυτών δεν μπόρεσε να κάνει την τελική προσπάθεια και να εκμεταλλευτεί την ολιγωρία της ουγγρικής άμυνας. Οι φιλοξενούμενοι επιχείρησαν να αιφνιδιάσουν στο 58’ όταν ο Αμπού Φανί έκανε το μπάσιμο από τα δεξιά στην περιοχή κι έπιασε γεμάτο σουτ με τον Πασχαλάκη να πραγματοποιεί εκπληκτική απόκρουση.

 

«Γέμισε» το κέντρο με Όρτα-Ποντένσε

Ο Μεντιλίμπαρ βλέποντας τους «ερυθρόλευκους» να αντιμετωπίζουν πρόβλημα στην μετάβαση του παιχνιδιού αποφάσισε να ρισκάρει κι έριξε στην μάχη του Όρτα και Ποντένσε αντί των Αλεξανδρόπουλου και Μασούρα. Διπλή αλλαγή που έκανε πολύ πιο κινητικό και απρόβλεπτο επιθετικά τον Ολυμπιακό. Με τους γηπεδούχους να παίρνουν τα ηνία της αναμέτρησης και αν γίνονται το απόλυτο αφεντικό. Στο 64’ ο Ολυμπιακός απείλησε. Ο Ποντένσε τροφοδότησε τον Ελ Κααμπί, που βρέθηκε σε πλεονεκτική θέση, όμως το σουτ του Μαροκινού πέρασε  άουτ.

Η είσοδος του Γιόβετιτς έκανε ακόμη πιο πιεστικούς τους γηπεδούχους και αφού στο 80’ το σουτ του Ελ Κααμπί βρήκε σε ετοιμότητα τον Νταμπούς στο 83’ πέτυχε το γκολ  που του χάρισε την πολύ σημαντική νίκη . Ο Φορτούνης με όμορφη κάθετη τροφοδότησε τον Ροντινέι και ο Βραζιλιάνος μπακ την κατάλληλη στιγμή επιχείρησε  την σέντρα με τον Ελ Κααμπί στο δεύτερο δοκάρι να καιροφυλακτεί και με ψύχραιμο πλασέ να ανοίγει το σκορ μέσα σε αποθέωση

 

Ομάδα: