ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ
ΑΓΩΝΩΝ

powered by Agones.gr - livescore
Κώστας Στουρνάρας

20 May, 2024 - 03:03

Categories: 

Τηλεθεάσεις, το Euro U-17 στο ERTFLIX και νέες αποκαλύψεις στη “Δίκη στο Open”!

Στην πρώτη θέση των μετρήσεων της Nielsen βρέθηκε το Mega με ποσοστό 12% την εβδομάδα 6 – 12 Μαΐου.

Δεύτερος ήταν ο ΣΚΑΪ με 11,4% και τρίτη η ΕΡΤ1 με 11,3%. Ακολούθησαν ο Alpha με 10,7%, ο ΑΝΤ1 με 9,9%, το Star με 8,5%, το Open με 5,1%, το ΜΑΚ TV με 2,6%, η ΕΡΤ3 με 2% και η ΕΡΤ2 με 1,3%. Οι σταθμοί εθνικής εμβέλειας συγκέντρωσαν το 74,8% της μέσης τηλεθέασης και τα «άλλα κανάλια» της Nielsen το 25,2%.

To Euro U-17 στο Ertflix

 

Την διοργάνωση του Euro U-17 θα καλύψει με πολλές καθημερινές live μεταδόσεις το ERTFLIX και τα αθλητικά κανάλια Ertsports 1, Ertsports 2 και Ertsports 3.

Ένα καλό...ορεκτικό ενόψει της τελικής φάσης του Euro 2024.

Το ERTεcho τιμά τα 105 χρόνια από τη Γενοκτονία των Ελλήνων του Πόντου

 

Η 19η Μαΐου έχει ανακηρυχθεί ως Ημέρα Μνήμης για τη Γενοκτονία του Ποντιακού Ελληνισμού, καθώς την ημέρα αυτή το 1919 ο Μουσταφά Κεμάλ Ατατούρκ αποβιβάζεται στη Σαμψούντα, για να ξεκινήσει τη δεύτερη και πιο άγρια φάση της Ποντιακής Γενοκτονίας. Μέχρι τη Μικρασιατική Καταστροφή, το 1922, οι Ελληνοπόντιοι που έχασαν τη ζωή τους ξεπέρασαν τους 200.000, ενώ κάποιοι ιστορικοί ανεβάζουν τον αριθμό τους στις 350.000.

 

Τιμώντας τη θλιβερή επέτειο παρουσιάζονται στην ενότητα «Μη χάσετε» του ERTεcho ειδικές εκπομπές και podcast με μαρτυρίες, διηγήσεις για τη ζωή των Ποντίων, βιβλία αλλά και τραγούδια του Πόντου:

 

ISTORIMA – Ακούμε το podcast «Το χαμένο παιδί από τον Πόντο» 

(ΝΕΟ ΕΠΕΙΣΟΔΙΟ) (η ιστορία θα είναι διαθέσιμη από το πρωί της Κυριακής)

Το 1922 στον Πόντο, γυναικόπαιδα από τα χωριά της Τοκάτης οδηγούνται σε πορεία θανάτου από τους Τούρκους, με σκοπό την εξόντωσή τους. Ανάμεσά τους, είναι μια νεαρή μητέρα. Όταν περνούν από μια τουρκική συνοικία, παίρνει την απόφαση να εγκαταλείψει το παιδί της έξω από έναν φούρνο, για να το σώσει. Χρόνια μετά, πηγαίνει στην Τουρκία για να το αναζητήσει…

 

Στα γήπεδα της Ιστορίας: «Τα αθλητικά σωματεία του Πόντου»

(Ημερομηνία πρώτης μετάδοσης 21.05.2023)

Από τη σειρά εκπομπών της ΕΡΑ ΣΠΟΡ παρουσιάζονται τα αθλητικά σωματεία του Πόντου, από το τελευταίο τέταρτο του 19ου αιώνα έως και τη Γενοκτονία, το 1919. Κύριος αφηγητής στο ραδιοφωνικό ντοκιμαντέρ είναι ο ερευνητής και εκπαιδευτικός Ανδρέας Μπαλτάς.

 

Βουστροφηδόν – 958fm – Βλάσης Αγτζίδης

(Ημερομηνία πρώτης μετάδοσης 24.01.2022)

Ο ιστορικός και συγγραφέας Βλάσης Αγτζίδης μιλάει στην εκπομπή «Βουστροφηδόν» και στον Γιώργο Καλιεντζίδη, με αφορμή το βιβλίο του «Πόντος: Μια ιστορία από τον Μικρασιατικό Βορρά». Αναφέρεται στα ιστορικά γεγονότα που καθόρισαν τη μοίρα των Ελλήνων της Μικράς Ασίας και του Πόντου.

 

Βουστροφηδόν – 958fm – Νίκος Ασλανίδης

(Ημερομηνία πρώτης μετάδοσης 04.07.2023)

Ο δημοσιογράφος Νίκος Ασλανίδης μιλάει στην εκπομπή «Βουστροφηδόν» και στον Γιώργο Καλιεντζίδη, για το βιβλίο του «Μάρτυρες. 100 χρόνια μετά…» όπου καταγράφει τις μαρτυρίες Ποντίων για τον ξεριζωμό τους από τη γενέθλια γη, τον Πόντο. Για τις «Λευκές πορείες θανάτου», για τη Γενοκτονία των Ελλήνων του Πόντου και το αίτημα αναγνώρισής της.

 

Αφύλαχτη Διάβαση: «Το φροντιστήριο Τραπεζούντας και η οικογένεια Αναστασιάδη»

(Ημερομηνία πρώτης μετάδοσης 19.05.2023)

Η «Αφύλαχτη Διάβαση», μέσα από τη «Φωνή της Ελλάδας», παρουσιάζει ένα ραδιοφωνικό ντοκιμαντέρ για το Φροντιστήριο Τραπεζούντας, αλλά και για την οικογένεια του Ισαάκ και Γιάννη Αναστασιάδη, που έζησαν τον βίαιο εκτοπισμό από την πατρογονική τους εστία και περιπλανήθηκαν επί χρόνια στην Ανατολή.

 

Πρέπει να ξέρεις μηχανή να κόψεις μαύρα μάτια: «Τραγούδια του Πόντου με τη φωνή της Λιζέτας Νικολάου»

(Ημερομηνία πρώτης μετάδοσης 01.09.2023)

Λίγες ημέρες μετά τον θάνατο της Λιζέτας Νικολάου, ο Γιώργος Τσάμπρας πραγματοποιεί σειρά εκπομπών αφιερωμένες στη δισκογραφία της. Ακούμε την εκπομπή με υπότιτλο: «Από τον Χρύσανθο στον Καζαντζίδη και τα “Τραγούδια του Πόντου”, όπως τα είπε η Λιζέτα Νικολάου». 

“Δίκη στο Open”: Το φινάλε του Πρωταθλήματος

 

 

Η “Δίκη στο Open”, στη νέα εποχή. Το μακροβιότερο talk show, τη Δευτέρα, στις 9 το βράδυ, ζωντανά, στην υβριδική τηλεόραση του Open.Η αθλητική εκπομπή των μεγάλων αποκαλύψεων δίνει πάλι τον τόνο για να μη μείνει τίποτε στο σκοτάδι.ΑΝΑΛΥΣΗ: Το φινάλε του πιο ανταγωνιστικού πρωταθλήματος όλων των εποχών – Σχολιάζουν ο προπονητής Παύλος Δερμιτζάκης και οι δημοσιογράφοι Πάνος Βόγλης και Γιώργος Μπούζος.

 

 ΡΕΠΟΡΤΑΖ: Η νέα δομή της Κεντρικής Επιτροπής Διαιτησίας – Στο studio ο πρώην διαιτητής FIFA Γιάννης Σταυρίδης.

 

 ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ: Που οδηγείται η υπόθεση του κυκλώματος παράνομου στοιχηματισμού – Αναλύουν ο καθηγητής ποινικού δικαίου Χρήστος Μυλωνόπουλος και η δημοσιογράφος Μαίρη Μπενέα.

 

 36 χρόνια “Δίκη”, με τον Κυριάκο Θωμαΐδη.

 

 Τη Δευτέρα, στις 9 το βράδυ, ζωντανά, στην υβριδική τηλεόραση του Open. Και σε μαγνητοσκόπηση, μετά τα μεσάνυχτα, στο Ανοιχτό Κανάλι.

Tα σύκα σύκα και την σκάφη σκάφη!

-Πολλά μπράβο στο Action 24, το οποίο κάλυψε το Final - 4 του πρωταθλήματος της Elite League και με το παραπάνω! Pre και post - game εκπομπές, δύο ρεπόρτερ αγωνιστικού χώρου και με κάλυψη με 10 κάμερες...

-Μεγάλη υπόθεση για την ΕΟΚ η συμφωνία της με το κανάλι των Μπάκου, Καυμενάκη και Εξάρχου, το οποίο αναβάθμισε το πρωτάθλημα...

-Στην κορυφή της τηλεθέασης βρέθηκε το 12ο live του J2US με τον Νίκο Κοκλώνη στον Alpha. To μεγαλύτερο πάρτι της ελληνικής τηλεόρασης κέρδισε την πρωτιά στο σύνολο του κοινού, καταγράφοντας μέχρι και 17,1% ποσοστό τηλεθέασης...

-Στον 105.5 Στο Κόκκινο ο Νίκος Μουρατίδης, θα ξεκινήσει σύντομα εκπομπές...

-Πολύ καλά ξεκίνησε και ο δεύτερος κύκλος του «Maestro», που έκανε πρεμιέρα χθες στο prime time του Mega. Η σειρά του Χριστόφορου Παπακαλιάτη κατέλαβε την πρώτη θέση στη ζώνη υψηλής τηλεθέασης στο «δυναμικό κοινό», σημειώνοντας 20,1%,..

- Tο game show «MY MAN CAN!» τερμάτισε πρώτο στο σύνολο κοινού, στη ζώνη μετάδοσης του, με 11,7% και 1.863.936 τηλεθεατές να παραμένουν στο πρόγραμμα για τουλάχιστον 1’. Στο δυναμικό κοινό 18-54 κατέγραψε 11,5%, στο ανδρικό κοινό 45-54 16% και στις γυναίκες 25-44 13,3%...

-«CASH KITCHEN»: Ο νέος, πρωτότυπος, ανατρεπτικός και άκρως απολαυστικός διαγωνισμός μαγειρικής, που έρχεται να μας κερδίσει με την πρώτη δαγκωνιά! Το ολοκαίνουργιο show έρχεται στον ΣΚΑΪ αυτό το καλοκαίρι, για να ενθουσιάσει όσους αγαπούν την «έξυπνη» μαγειρική, το νόστιμο φαγητό και το ζεστό χρήμα…

-Τον τελικό του κυπέλλου Γερμανίας Λεβερκούζεν - Καιζερσλάουτερν θα μπορέσουν να παρακολουθήσουν οι συμνρομητές της Cosmote TV...

-Καλό βράδυ και εις αύριο τα σπουδαία!

Κ. Στουρνάρας

kostourn@yahoo.com

 

-