ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ
ΑΓΩΝΩΝ

powered by Agones.gr - livescore
Κώστας Στουρνάρας

26 June, 2024 - 04:52

Categories: 

Συνελήφθη δημοσιογράφος της ΕΡΤ για ενδοοικογενειακή βία, "λουκέτο" σε δύο εφημερίδες, "Deal" με Γ. Θαναηλάκη και τα φιλικά ΑΕΚ, ΠΑΟ στην TV!

Συνελήφθη ένας δημοσιογράφος της ΕΡΤ μετά από καταγγελία που έκανε η σύντροφος του, η οποία επίσης εργάζεται ως δημοσιογράφος στην ΕΡΤ, στο Αστυνομικό Τμήμα Ομόνοιας πως της επιτέθηκε σωματικά.

Στο νοσοκομείο ΚΑΤ νοσηλεύεται η γυναίκα, η οποία έπεσε θύμα άγριου ξυλοδαρμού από δημοσιογράφο της ΕΡΤ στη νέα υπόθεση ενδοοικογενειακής βίας που ήρθε στο φως της δημοσιότητας.

 

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του OPEN η γυναίκα έχει υποστεί κατάγματα στη γνάθο και γενικότερα στο πρόσωπο από τα χτυπήματα του συντρόφου της, ο οποίος συνελήφθη και κρατείται από την Αστυνομία.

Μόλις έγινε γνωστή η καταγγελία η ΕΡΤ προχώρησε σε παύση της σύμβασης του συλληφθέντα δημοσιογράφου.

 

 

 

Αναλυτικά η σχετική ανακοίνωση της ΕΡΤ:

 

 

 

«Η ΕΡΤ, αμέσως μόλις ενημερώθηκε για περιστατικό ενδοοικογενειακής βίας συμβασιούχου εργαζόμενου της ΕΡΤ εις βάρος της συντρόφου του, επίσης συμβασιούχου εργαζομένης στην εταιρεία, έθεσε σε παύση τη σύμβαση του φερόμενου ως δράστη έως ότου διαλευκανθεί η υπόθεση και αποφανθεί η δικαιοσύνη».

Κλείνει το καθημερινό φύλλο της ΑΥΓΗΣ

 

 

Το κλείσιμο του καθημερινού φύλλου της εφημερίδας «Η Αυγή» ανακοινώθηκε στους εργαζόμενους της εφημερίδας νωρίς το απόγευμα. Σύμφωνα με πληροφορίες η έκδοση της κυριακάτικης έκδοσης της Αυγής θα συνεχιστεί κανονικά, όπως κανονικά θα λειτουργεί και το site της Αυγής.

 

Στην προκήρυξη 24ωρης απεργίας για αύριο, Τετάρτη, προχώρησαν οι εργαζόμενοι της έντυπης και ηλεκτρονικής έκδοσης της Αυγής. Η απόφαση αυτή πάρθηκε στην έκτακτη γενική συνέλευσή τους που έγινε σήμερα το απόγευμα, λίγη ώρα μετά την ανακοίνωση του ΔΣ της εφημερίδας και της ηγεσίας του ΣΥΡΙΖΑ ότι αναστέλλεται η έκδοση του καθημερινού της φύλλου, με το κυριακάτικο φύλλο και το avgi.gr να συνεχίζουν κανονικά.

Ξαφνικός θάνατος

 

Σήμερα Τρίτη 25 Ιουνίου 2024 στις 4 το απόγευμα στα γραφεία της Αυγής στην οδό Δεληγιώργη, αιφνιδιαστικά και χωρίς καμιά διαβούλευση, μας ανακοινώθηκε ότι το καθημερινό φύλλο της εφημερίδας της Αριστεράς που εκδίδεται από το 1952, δεν θα κρεμιέται πλέον στα περίπτερα. Η μόνη άλλη περίοδος που συνέβη αυτό ξανά ήταν μία και γνωστή στην ιστορία: στη χούντα.

 

Ένας φανταστικός τίτλος ενός πρωτοσέλιδου της καθημερινής ΑΥΓΗΣ που δεν θα κυκλοφορήσει ποτέ ξανά θα έγραφε για έναν «ξαφνικό θάνατο βασισμένο στο δόγμα του ΣΟΚ».

 

Εκπρόσωπος της Διοίκησης επικαλέστηκε τα σοβαρά οικονομικά προβλήματα του ισχυρού μετόχου του ΣΥΡΙΖΑ ως λόγο για το κλείσιμο της καθημερινής έκδοσης, ενημερώνοντας συγχρόνως πως προς το παρόν θα καταβληθεί κάθε προσπάθεια για να απορροφηθούν όσο το δυνατόν περισσότεροι εργαζόμενοι στην ιστοσελίδα της εφημερίδας και το Κυριακάτικο φύλλο. Κανένας οικονομικός απολογισμός, καμία παρουσίαση στοιχείων, κανένας σχεδιασμός ή σχέδιο βιωσιμότητας.

 

Σαν τα 20 λεπτά, όσο χρόνο κράτησε η ενημέρωση του εκπροσώπου της διοίκησης, να ισούνται με τα 72 χρόνια της βαριάς ιστορίας της ΑΥΓΗΣ.

 

Η απόφαση του κλεισίματος, δηλαδή η απόφαση να μην παρεμβαίνει καθημερινά δημοσιογραφικά η φωνή της αριστεράς είναι πολιτική. Η ΑΥΓΗ είχε πάντα οικονομικά προβλήματα και πάντα επιβίωνε. Η πολιτική ηγεσία του κόμματος διαμεσου του Εκτελεστικού Γραφείου, ενός οργάνου αμφισβητούμενης νομιμότητας προκειμένου να λάβει αυτή την απόφαση, σκάλισε τα γράμματα στην ταφόπλακα.

 

Απέναντι στο ιστορικό και πολιτικό ατόπημα με βαριά συναίσθηση της ιστορίας μας οι εργαζόμενοι αποφασίσαμε την προκήρυξη 24ωρων επαναλαμβανόμενων απεργιών αρχής γενομένης από αύριο Τετάρτη 26/06 με κεντρικό αίτημα την αναστολή της απόφασης για κλείσιμο της καθημερινής έκδοσης. Την ίδια στιγμή, ζητάμε τη διασφάλιση όλων των θέσεων εργασίας, την εξόφληση των δεδουλευμένων μας που αγγίζουν μέσα στα χρόνια τις 300.000 ευρώ, καθώς επίσης και άμεση συνάντηση με τον πρόεδρο του κόμματος Στέφανο Κασσελάκη.

 

Καλούμε τους αναγνώστες και τους φίλους της εφημερίδας, τον κόσμο της αριστεράς, τα σωματεία και τους κοινωνικούς φορείς, τους εργαζόμενους και τους ανέργους, να σταθούν αλληλεγγύοι/ες και να στηρίξουν τον αγώνα που ξεκινάμε για την ανάκληση της απόφασης για το κλείσιμο της ΑΥΓΗΣ.

 

Η Γενική Συνέλευση των εργαζομένων της ΑΥΓΗΣ 25/06/2024.

ΔΣ Αυγής: Γιατί κλείνει το ημερήσιο φύλλο

 

 

Στο πλαίσιο του οικονομικού εξορθολογισμού και με δεδομένη τη δυσχερή οικονομική κατάσταση της εταιρείας, το Διοικητικό Συμβούλιο αποφάσισε, σε συνεννόηση με τον βασικό μέτοχο, την αναστολή της έκδοσης του ημερήσιου φύλλου της εφημερίδας «Η Αυγή» με σκοπό την αναβάθμιση της κυριακάτικης έκδοσης και της ιστοσελίδας “avgi.gr”

 

Σημειώνουμε ότι τα τελευταία χρόνια, σε συνάρτηση και της επικρατούσας κατάστασης στα έντυπα μέσα, οι πωλήσεις της καθημερινής έντυπης έκδοσης σ΄ όλη τη χώρα δεν ξεπερνούν κατά μέσο όρο τα 750 φύλλα ημερησίως.

 

Το διοικητικό συμβούλιο θα παρουσιάσει το πλάνο του για τον εκσυγχρονισμό του Μέσου και τη βέλτιστη αξιοποίηση του ανθρώπινου δυναμικού της εταιρείας.

 

Καλούμε τις αναγνώστριες και τους αναγνώστες που αποτελούν διαχρονικά τη δύναμη της εφημερίδας, να τη στηρίξουν και σε αυτή τη δύσκολη στιγμή.

 

Το Διοικητικό Συμβούλιο

 

Αθήνα, 25/06/2024

ΕΣΗΕΑ: Έντονη διαμαρτυρία για την αναστολή της καθημερινής έκδοσης της ΑΥΓΗΣ

 

 

Το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΣΗΕΑ διαμαρτύρεται με ανακοίνωσή του «με τον πλέον κατηγορηματικό τρόπο για την απόφαση της ηγεσίας του ΣΥΡΙΖΑ να αναστείλει την καθημερινή έκδοση της εφημερίδας ΑΥΓΗ», όπως αναφέρει χαρακτηριστικά η ανακοίνωση.

 

 

 

Η Ένωση Συντακτών τονίζει ακόμα τα εξής:

 

 

 

«Αυτός ο "ξαφνικός θάνατος" αποφασίστηκε χωρίς σχεδιασμό, χωρίς διαβούλευση, χωρίς ενημέρωση και, κυρίως, χωρίς εγγυήσεις για το μέλλον των εργαζομένων.

Ανάλογες προσπάθειες είχαν γίνει και κατά το παρελθόν αλλά συνάντησαν τη σθεναρή αντίδραση των εργαζομένων και τα όποια σχέδια αναστολής της έκδοσης ματαιώθηκαν.

 

Η διακοπή της καθημερινής έκδοσης του ιστορικού εντύπου, στο οποίο υπηρέτησαν κορυφαίοι συνάδελφοι και πολιτικοί προερχόμενοι από την Αριστερά, αποτελεί πλήγμα για τον κλάδο και τραυματίζει την πολυφωνία στην Ενημέρωση.

Το Δ.Σ. της ΕΣΗΕΑ ζητεί από την ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ να αναθεωρήσει τη στάση της, να διαβουλευθεί με τις ενώσεις και τους εργαζόμενους και δηλώνει ότι θα σταθεί στο πλευρό των συναδέλφων».

Κλείνει και η αθλητική εφημερίδα Metrosport

Σταματά η έκδοση της καθημερινής αθλητικής εφημερίδας Metrosport. Αυτό έγινε γνωστό σε συνάντηση του εκδότη της με το ΔΣ της ΕΣΗΕΜΘ.

Η Ενωση Συντακτών, σε ανακοίνωσή της, ζητά από την ιδιοκτησία να ανακληθούν οι απολύσεις που έχουν ήδη γίνει και να διασφαλιστούν οι θέσεις και οι όροι εργασίας.

 

Η ανακοίνωση της ΕΣΗΕΜΘ, αναφέρει: “Την πρόθεσή του να διακόψει την έκδοση της εφημερίδας Metrosport επιβεβαίωσε στο Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΣΗΕΜ-Θ ο ιδιοκτήτης του Ομίλου Metromedia Π. Ανδρώνης.

 

Σε συνάντηση που είχε μαζί του σήμερα στην ΕΣΗΕΜ-Θ, το ΔΣ τόνισε στον κ. Ανδρώνη ότι οφείλει να εξαντλήσει κάθε διαθέσιμο μέσο ώστε:

 

Τυχόν διακοπή της έκδοσης να μην επιφέρει απομακρύνσεις επαγγελματιών δημοσιογράφων από τον Όμιλο Metromedia.

 

Να ανακληθούν οι απολύσεις συναδέλφων που έχουν ήδη ανακοινωθεί.

 

Οποιαδήποτε αναδιάρθρωση εφαρμοστεί στα ΜΜΕ του Ομίλου να μην προκαλέσει βλαπτικές μεταβολές στους όρους εργασίας των εργαζόμενων δημοσιογράφων.

 

Η ΕΣΗΕΜ-Θ παρακολουθεί με μεγάλη προσοχή τις εξελίξεις στον Όμιλο Metromedia σε συνεργασία με τους εργαζόμενους σε αυτόν, ώστε να διασφαλιστούν τα δικαιώματά τους”.

“Deal” στον Alpha με τον Γιώργο Θαναηλάκη

 

 

Είναι χρόνια στο χώρο του αθλητικού ρεπορτάζ, με πολλές ώρες τηλεοπτικών μεταδόσεων και παρουσίασης. Ασχολήθηκε με το πόλο και το μπάσκετ, αλλά τον κέρδισε το ποδόσφαιρο και η δημοσιογραφία. Τώρα καλείται να παίξει εκείνος μπάλα σε ένα διαφορετικό γήπεδο!

Ο καταξιωμένος δημοσιογράφος, παρουσιαστής και ραδιοφωνικός παραγωγός Γιώργος Θαναηλάκης εντάσσεται στο δυναμικό του Alpha και είναι έτοιμος να κάνει το δικό του Deal! Σε κάτι εντελώς διαφορετικό απ’ ό,τι τον έχουμε συνηθίσει ως τώρα, ο Γιώργος Θαναηλάκης έρχεται να κάνει την ανατροπή παρουσιάζοντας το πιο απρόβλεπτο τηλεπαιχνίδι της ελληνικής τηλεόρασης!

 

Συνεχίζει στο UEFA Champions League το MEGA

 

 

Η καρδιά της κορυφαίας διασυλλογικής διοργάνωσης ποδοσφαίρου, του UEFA Champions League, θα συνεχίσει να χτυπά στο MEGA και την επόμενη τριετία. Το μεγαλύτερο ποδοσφαιρικό ραντεβού των φιλάθλων μέσα από την ελεύθερη τηλεόραση, παραμένει σταθερό τα βράδια της Τετάρτης και τη σεζόν 24-25!

 

Η έμπειρη αθλητική ομάδα του MEGA αναλαμβάνει να καθοδηγήσει τους λάτρεις της στρογγυλής θεάς στο ανανεωμένο UEFA Champions League. Περισσότερες ομάδες, δυνατές αναμετρήσεις από την πρώτη φάση της διοργάνωσης και πλούσιο θέαμα αναμένονται στη μικρή οθόνη, από τον ερχόμενο Αύγουστο.

 

Το MEGA θα συνεχίσει να μεταδίδει τον κορυφαίο αγώνα κάθε Τετάρτη, από την φάση των play–offs μέχρι τον μεγάλο τελικό του UEFA Champions League για τουλάχιστον τρεις ακόμη ποδοσφαιρικές σεζόν. Οι δημοσιογράφοι του σταθμού θα μεταφέρουν τον παλμό με ειδικές Pre-Game και Post-Game εκπομπές, αλλά και τα highlights όλων των αναμετρήσεων. Εμπεριστατωμένες αναλύσεις, ζωντανές συνδέσεις με τα ευρωπαϊκά γήπεδα και πλούσιο ρεπορτάζ με όλα τα τελευταία νέα του UEFA Champions League φέρουν τη σφραγίδα του MEGA και την επόμενη τριετία.

Η αγωνιστική δράση ξεκινά την Τετάρτη 14 Αυγούστου με την ελεύθερη μετάδοση του UEFA Super Cup ανάμεσα στην τροπαιούχο του UEFA Champions League Ρεάλ Μαδρίτης, και την κάτοχο του UEFA Europa League Αταλάντα.

 

 

Τα σύκα σύκα και την σκάφη σκάφη!

-Τα φιλικά της ΑΕΚ και του ΠΑΟ -και αργότερα του Ολυμπιακού - θα μεταδώσει live η Cosmote TV. Η αρχή θα γίνει την Παρασκευή 28/06/24 στις 12.30 με το ΑΕΚ -Άλκμααρ, την Τετάρτη 03/07/24 13:00 ΑΕΚ - Μπίρστον και το Σάββατο 06/07/24 στις 13:00 ΑΕΚ -Μπριζ...

-ΓΙα τα ματς του ΠΑΟ, το Σάββατο 29/06/24 στις 19:00 ΠΑΟ - Ουνιόν Χλαουζ, στις 03/07/24 19:00 ΠΑΟ - Πάφος και το Σάββατο 06/07/24 18:30 ΠΑΟ - Γκόρνικ Ζάμπρτσε...

-Στο MEGA και στην εκπομπή της Φ. Σκορδά φέρεται ότι θα συνεχίσει την καριέρα του ο Δ. Ουγγαρέζος, σύμφωνα με τηλεοπτικό ρεπορτάζ του MEGA...

-Το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Στίβου θα καλυφθεί το διήμερο 28-29/06/24 από τον Βόλο, με live μεταδόσεις από την ΕΡΤ3, στις 19:00...

-Tην Κυριακή 30/06/24, 20.00 - 22.00 η ΕΡΤ 3 θα μεταδώσει live τους τελικούς του Master 2024 Beach Volley, από την Πλ. Κοραή στον Πειραιά...

-Καλό βράδυ και εις αύριο τα σπουδαία!

Κ. Στουρνάρας

kostourn@yahoo.com