ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ
ΑΓΩΝΩΝ

powered by Agones.gr - livescore
Κώστας Στουρνάρας

28 July, 2024 - 04:00

Categories: 

H τηλεθέαση της τελετής έναρξης, οι Ολυμπιακοί Aγώνες στο ERTFLIX και συμφωνία-μαμούθ για τα τηλεοπτικά δικαιώματα στο ΝΒΑ!

Η επιλογή των Γάλλων διοργανωτών, για πρώτη φορά στην ιστορία των Ολυμπιακών Αγώνων, να πραγματοποιηθεί η τελετή έναρξης στην καρδιά της γαλλικής πρωτεύουσας, στις όχθες του Σηκουάνα δίπλα στα εμβληματικά τοπόσημα της πόλης προκάλεσε και υψηλό τηλεοπτικό ενδιαφέρον.

 

Η ΕΡΤ1 αλλά και η ΕΡΤ3 στην οποία υπήρχε καθ΄ όλη τη διάρκεια της τετράωρης και πλέον μετάδοσης διερμηνεία και στην ελληνική νοηματική γλώσσα, σημείωσαν αθροιστικό μερίδιο τηλεθέασης που έφτασε το 43,4%. Μάλιστα, για ένα τουλάχιστον λεπτό, η τηλεθέαση ξεπέρασε το 53%. Ήταν κατά το πρώτο ημίωρο της μετάδοσης, όταν είχε αρχίσει η εμφάνιση των εθνικών αποστολών στις φορτηγίδες στον Σηκουάνα με πρώτη την ελληνική ομάδα με σημαιοφόρους τον Γιάννη Αντετοκούνμπο και την Αντιγόνη Ντρισμπιώτη.

 

Την τελετή παρακολούθησαν κατά μέσο όρο περί τους 635.000 τηλεθεατές, ενώ η κάλυψη (παρακολούθηση για τουλάχιστον ένα λεπτό) ξεπέρασε τους 3.000.000.

 

Να σημειωθεί ότι το μερίδιο της χθεσινής τηλεθέασης ήταν υψηλότερο από τις δύο προηγούμενες τελετές έναρξης στο Τόκιο της Ιαπωνίας το 2021, (27,5%) και στο Ρίο της Βραζιλίας το 2016 (31,4%).

Πολλοί ήταν, επίσης, εκείνοι που παρακολούθησαν σε live streaming τη μετάδοση από το ERTFLIX, αλλά και από τα site της ΕΡΤ, ertnews.gr και ertsports.gr

Οι Ολυμπιακοί Aγώνες στο ERTFLIX

 

 

 

Η μεγάλη γιορτή του αθλητισμού αρχίζει και το ERTFLIX σάς ταξιδεύει στους Ολυμπιακούς Αγώνες στο Παρίσι για να παρακολουθήσετε τις προσπάθειες των Ελλήνων αθλητών και Ελληνίδων αθλητριών, αλλά και τα highlights όλων των αθλημάτων και αγωνισμάτων.

 

Μπείτε στην ψηφιακή πλατφόρμα της ΕΡΤ, επιλέξτε τις ειδικές ενότητες και από το Σάββατο 27 Ιουλίου 2024 πιάστε πρώτη θέση στο αθλητικό γεγονός της τετραετίας.

 

Παρίσι 2024 – Live

Η συγκεκριμένη ενότητα θα περιλαμβάνει τα κανάλια της ΕΡΤ (ΕΡΤ1, ΕΡΤ2, ΕΡΤ3) σε ταυτόχρονη μετάδοση με την τηλεοπτική προβολή, τα ψηφιακά κανάλια ΕΡΤSPORTS1 και EΡΤSPORTS2, το ΕΡΤNEWS, καθώς και το αθλητικό ραδιόφωνο της ΕΡΤ, ΕΡΑ ΣΠΟΡ, όπου οι επισκέπτες θα μπορούν να παρακολουθούν, αλλά και να ακούν σε live streaming όσα συμβαίνουν στην Πόλη του Φωτός.

 

Παρίσι 2024 – Όλη η δράση

Στην ενότητα αυτή οι επισκέπτες του ERTFLIX θα έχουν καθημερινά τη δυνατότητα να παρακολουθούν τα highlights αλλά και ολόκληρους αγώνες, σε ετεροχρονισμένη θέαση (on demand).

 

Απολαύστε:

 

Όλους τους αγώνες ποδοσφαίρου και μπάσκετ του Ολυμπιακού Τουρνουά οι οποίοι θα έχουν μεταδοθεί από τα κανάλια της ΕΡΤ, αλλά και τις καλύτερες στιγμές τους.

 

Τους αγώνες των Ελληνικών Εθνικών Ομάδων Πόλο Aνδρών και Γυναικών του Ολυμπιακού Τουρνουά όπως και όλα καλύτερες στιγμές των αναμετρήσεων. 

 

Τις αναμετρήσεις των Ελλήνων αθλητών και Ελληνίδων αθλητριών στο τένις, αλλά και τις κορυφαίες στιγμές του Ολυμπιακού Τουρνουά Τένις.

 

Οι καλύτερες στιγμές θα είναι επίσης διαθέσιμες και για τα αγωνίσματα του στίβου (και υγρού), γυμναστικής, κωπηλασίας, σκοποβολής, βόλεϊ, μπιτς βόλεϊ, χάντμπολ, πινγκ πονγκ, άρσης βαρών, τζούντο, πάλης, ιστιοπλοϊας, αλλά και highlights των υπολοίπων αθλημάτων. 

 

Επίσης, στη συγκεκριμένη ενότητα θα φιλοξενηθούν οι τελετές έναρξης και λήξης, οι οποίες θα είναι διαθέσιμες και στην κατηγορία «Προσβασιμότητα», με διερμηνεία στην ελληνική νοηματική γλώσσα, όπως θα έχουν μεταδοθεί σε απευθείας σύνδεση με το Παρίσι από την ΕΡΤ3.

 

Παρίσι 2024 – Οι ελληνικές συμμετοχές

Όλες οι προσπάθειες των Ελλήνων αθλητών και Ελληνίδων αθλητριών θα είναι συγκεντρωμένες στη διακριτή αυτή ενότητα.

Συμφωνία-μαμούθ για τα τηλεοπτικά δικαιώματα στο ΝΒΑ!

Σε συμφωνία-μαμούθ προχώρησε το ΝΒΑ για τα τηλεοπτικά δικαιώματα των αγώνων του, από τη σεζόν 2025-2026.

 

Συγκεκριμένα, η διοργανώτρια αρχή του «μαγικού κόσμου» κατέληξε σε συμφωνία για την πώληση των τηλεοπτικών δικαιωμάτων για έντεκα χρόνια αντί του ποσού των 76 δισεκατομμυρίων δολαρίων. Το μόνο που απομένει, ώστε να ολοκληρωθεί και από τυπικής άποψης η συμφωνία, είναι να εγκριθεί από το διοικητικό συμβούλιο και να πέσουν οι υπογραφές.

 

Οι αγώνες θα συνεχίσουν να προβάλλονται, κατά κύριο λόγο, από το ESPN και το ABC. Κάποιοι εξ αυτών θα προβάλλονται και στο NBC και στο Amazon Prime. Εκτός μένει το ΤΝΤ, το οποίο μαζί με το ESPN είχαν δώσει συνολικά 2,6 δισεκατομμύρια δολάρια για την προηγούμενη συμφωνία, εννέα σεζόν, που ολοκληρώνεται το 2025.

Tα σύκα σύκα και την σκάφη σκάφη!

-Συντονιστείτε αυτή την Κυριακή 28 Ιουλίου 2024, στις 11:00 ώρα Ελλάδας, στην εκπομπή «Infinitely Curious» της Φωνής της Ελλάδας και ακούστε τον Rick Steves και τους Lewis και Rover από το Άμστερνταμ να περιγράφουν πώς ήταν το δικό τους ελληνικό καλοκαίρι όταν ταξίδεψαν στην ανεξερεύνητη πλευρά της Ελλάδας. Μάθετε από τον παρουσιαστή της ταξιδιωτικής εκπομπής Rajan Datar για τα προβλήματα του υπερτουρισμού και τι μπορούν να κάνουν ντόπιοι και τουρίστες για να προστατεύσουν τα αγαπημένα τους μέρη και πώς μπορούμε να διατηρούμε την υπευθυνότητα μας ως κάτοικοι και ταξιδιώτες...

-Το έργο «Ευνούχος» του Τερέντιου (Πόπλιος Τερέντιος ο Αφρικανός) μεταδίδει η εκπομπή «Το θέατρο της Κυριακής στο Τρίτο», την Κυριακή 28 Ιουλίου 2024, στις 22:00, από το Τρίτο Πρόγραμμα...

-Την Παρασκευή 2 Αυγούστου στις 00:00 στον ΑΝΤ1, η «ντίβα της καρδιάς μας, Καίτη Γαρμπή, θα μας χαρίσει ένα live «Ατόφιο Χρυσάφι» γεμάτο μουσική, χορό και «Ευαισθησίες», σε μια ανατρεπτική εμφάνιση και έναν μαγικό συνδυασμό, με καλεσμένη της την Ρένα Μόρφη...

-Καλό βράδυ και εις αύριο τα σπουδαία!

Κ. Στουρνάρας

kostourn@yahoo.com