ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ
ΑΓΩΝΩΝ

powered by Agones.gr - livescore
Κώστας Στουρνάρας

1 August, 2024 - 02:19

Categories: 

Οι εκτός έδρας μάχες ΑΕΚ, ΠΑΟ ατην Cosmote TV, νέες αφίξεις στο Nοvasports και... η νέα εταιρική ταυτότητα της Alter Ego Media!

Τα εισιτήρια της ΑΕΚ και του Παναθηναϊκού για τον 3ο προκριματικό γύρο των UEFA Conference League και UEFA Europa League «σφραγίζονται» αποκλειστικά στην COSMOTE TV. Τα κανάλια COSMOTE SPORT θα μεταδώσουν τις κρίσιμες ρεβάνς των 2 ελληνικών ομάδων κόντρα σε Ίντερ Εσκάλδες και Μπότεφ Πλόβντιβ, αντίστοιχα, ενώ θα μεταφέρουν και όλες τις εξελίξεις από τους αγώνες μέσα από pre και postgame εκπομπές.

 

 

 

Την αρχή θα κάνει η ΑΕΚ, η οποία καλείται να υπερασπιστεί τη νίκη της με 4-3 από τον πρώτο αγώνα κόντρα στην Ίντερ Εσκάλδες στην «OPAP Arena». Η ρεβάνς διεξαχθεί την Πέμπτη 1/8 στις 19.30 και θα μεταδοθεί από το COSMOTE SPORT 2HD. Σε περίπτωση πρόκρισης, η «Ένωση» θα αντιμετωπίσει τον νικητή του ζευγαριού Νόα- Σλιέμα Γουόντερερς στον 3ο προκριματικό γύρο του UEFA Conference League.

 

 

 

Ο Παναθηναϊκός μετά τη νίκη με 2-1 στον πρώτο αγώνα κόντρα στην Μπότεφ Πλόβντιβ, θα ταξιδέψει στη Βουλγαρία, με στόχο να πάρει την πρόκριση στον 3ο προκριματικό γύρο του UEFA Europa League. Ο αγώνας θα κάνει σέντρα την Πέμπτη 1/8 στις 21.00, στο COSMOTE SPORT 1HD. Οι «Πράσινοι» σε περίπτωση πρόκρισης θα αντιμετωπίσουν στον επόμενο γύρο τον νικητή του ζευγαριού Άγιαξ-Βοϊβοντίνα, ενώ αν αποκλειστούν θα βρεθούν στον 3ο προκριματικό γύρο του UEFA Conference League με τον νικητή του ζευγαριού Ζρίνσκι Μόσταρ-Μπράβο.

 

 

 

Οι δύο αγώνες θα πλαισιωθούν από pre και postgame εκπομπές, οι οποίες θα μεταφέρουν όλες τις εξελίξεις και το πλήρες ρεπορτάζ από τα δύο παιχνίδια. Στην παρουσίαση των εκπομπών για τον αγώνα της ΑΕΚ θα βρίσκονται οι Αντρέα Παλομπαρίνι και Τόλης Χριστοφοράκης, ενώ τις εκπομπές για το παιχνίδι του Παναθηναικού θα παρουσιάσουν οι Λάμπρος Μπαλάφας και Βασίλης Σαμπράκος.

 

 

 

Ακολουθεί αναλυτικά το πρόγραμμα μεταδόσεων:

 

 

 

UEFA Conference League (2ος Προκριματικός Γύρος, 2η Αγωνιστική)

 

 

 

Εκπομπή «Pregame Ίντερ Εσκάλδες-ΑΕΚ» (Πέμπτη 1/8, 19.00, COSMOTE SPORT 2HD) Παρ: Αντρέα Παλομπαρίνι και Τόλης Χριστοφοράκης

 

Ίντερ Εσκάλδες-ΑΕΚ (Πέμπτη 1/8, 19.30, COSMOTE SPORT 2HD) Περ: Στ. Αβραμίδης

 

Εκπομπή «Postgame Ίντερ Εσκάλδες-ΑΕΚ» (Πέμπτη 1/8, 21.35, COSMOTE SPORT 2HD) Παρ: Αντρέα Παλομπαρίνι και Τόλης Χριστοφοράκης

 

 

 

UEFA Europa League (2ος Προκριματικός Γύρος, 2η Αγωνιστική)

 

 

 

Εκπομπή «Pregame Μπότεφ Πλόβντιβ-Παναθηναϊκός» (Πέμπτη 1/8, 20.00, COSMOTE SPORT 1HD)  Λάμπρος Μπαλάφας και Βασίλης Σαμπράκος

 

Μπότεφ Πλόβντιβ-Παναθηναϊκός (Πέμπτη 1/8, 21.00, COSMOTE SPORT 1HD) Περ. Μ. Τσόχος

 

Εκπομπή «Postgame Μπότεφ Πλόβντιβ-Παναθηναϊκός» (Πέμπτη 1/8, 23.05, COSMOTE SPORT 1HD)  Λάμπρος Μπαλάφας και Βασίλης Σαμπράκος

 

 Novacinema: Καθηλωτικός Αύγουστος με τις πρεμιέρες «Trolls Band Together», «Infinity Pool», «The Hill», «The Night of the 12th»

 

 

Ο Αύγουστος έρχεται με συναρπαστική, καθηλωτική και φυσικά καλοκαιρινή διάθεση στα Novacinema, τον απόλυτο κινηματογραφικό προορισμό, καθώς και το Novalifε, το αγαπημένο κανάλι ψυχαγωγίας! Αυτόν τον Αύγουστο οι συνδρομητές μπορούν να απολαύσουν στη Nova, τις μεγάλες πρεμιέρες με το blockbuster «Trolls Band Together» (11/8), την αστυνομική ταινία τρόμου «Infinity Pool» (4/8), την αληθινή ιστορία «The Hill» (18/8) και την αστυνομική δραματική ταινία «The Night of the 12th» (25/8). Και φυσικά το αγαπημένο καλοκαιρινό κανάλι Novasummer ολοκληρώνει αυτό το μήνα (μέχρι 16/8) τις πλούσιες δόσεις γέλιου.

 

Η ζώνη Sunday Premiere στο Novacinema1 θα καθηλώσει τις Κυριακές στις 22:00 τους σινεφίλ, με:

Την αστυνομική ταινία τρόμου «Infinity Pool» (4/8) με τους Alexander Skarsgard, Mia Goth, Thomas Kretschmann​ σε σκηνοθεσία του Brandon Cronenberg

 

Το blockbuster «Trolls Band Together» (11/8) μεταγλωττισμένο με τις φωνές των Φοίβου Ριμένα, Πηνελόπης Σκαλκώτου, Χρήστου Θάνου, Θάνου Λέκκα σε σκηνοθεσία των Tim Heitz, Walt Dohrn

 

Την αληθινή ιστορία «The Hill» (18/8) με τους Dennis Quaid, Scott Glenn, Joelle Carter σε σκηνοθεσία του Jeff Celentano

Την αστυνομική δραματική ταινία «The Night of the 12th» (25/8) με τους Bouli Lanners, Bastien Bouillon, Thibaut Evrard σε σκηνοθεσία του Dominik Moll

Παράλληλα, οι σινεφίλ θα απολαύσουν κάθε Πέμπτη στις 22:00 στο Novacinema1, μέσα από την αγαπημένη ζώνη «Prime Thursdays», ταινίες που έχουν γράψει τη δική τους ιστορία στη μεγάλη οθόνη, ενώ και οι υπόλοιπες ανανεωμένες ζώνες «Bloody Cinema» (κάθε Παρασκευή στις 23:00), «Family Cinema» (κάθε Σάββατο στις 22:10), «World Cinema» (κάθε Τετάρτη στις 22:00), «Classic Cinema» (κάθε Κυριακή 17:00) θα προβάλλουν ταινίες που καθηλώνουν.

 

Και επειδή κινούμαστε σε άκρως καλοκαιρινή διάθεση το αγαπημένο pop up κανάλι Novasummer θα συνεχίσει προσφέρει μέχρι τις 16 Αυγούστου τις καλύτερες επιλογές από τις πλέον ξεκαρδιστικές κωμικές ταινίες αλλά και ταινίες με άρωμα Ελλάδας.

 

Στη ζώνη «Ιστορίες Γυναικών» στο Novalifε κάθε Τρίτη (21:00) οι συνδρομητές θα έχουν την ευκαιρία να θυμηθούν ξανά τα ντοκιμαντέρ Coco Chanel: Unbuttoned​ (6/8), Call me Kate (13/8), Queen of Speed  (20/8) και Julie Andrews Forever (27/8).

 

Κάθε βράδυ στις 21:00 προβάλλεται μία ταινία, για να ακολουθήσει αμέσως το αγαπημένο «The Tonight Show Jimmy Fallon» και μετά το show θα κάνουν πρεμιέρα οι σειρές «Professor T Season 2» (από 15/8) και «Rapa» (από 23/8).

Στην COSMOTE TV το νέο αστυνομικό θρίλερ του BBC «The Jetty»

 

H COSMOTE TV καλωσορίζει τον Αύγουστο με το «The Jetty», το νέο αστυνομικό θρίλερ του BBC με πρωταγωνίστρια την Τζένα Κόλμαν (Doctor Who, Captain America: The First Avenger, Me Before You). Η σειρά ακολουθεί την ντετέκτιβ Έμπερ Μάνινγκ, η οποία ξεκινά έρευνα για μία εξοχική κατοικία που τυλίχτηκε στις φλόγες.

 

 

 

 

 

Κατά τη διάρκεια της έρευνας, η Έμπερ καλείται να ανακαλύψει πώς αυτή η πυρκαγιά συνδέεται με έναν δημοσιογράφο, ο οποίος μελετά μια παλιά υπόθεση αγνοουμένων και μια παράνομη σχέση μεταξύ ενός άνδρα είκοσι ετών και δύο ανήλικων κοριτσιών. Καθώς πλησιάζει προς την αλήθεια, η ντετέκτιβ θα αναγκαστεί να επανεξετάσει όλα όσα νόμιζε ότι ήξερε μέχρι εκείνη τη στιγμή. Στο πλευρό της Κόλμαν ο Τομ Γκλιν-Κάρνεϊ (House of the Dragon, Dunkirk, The King). Η σειρά θα κάνει πρεμιέρα την Παρασκευή 30/8, στις 23.00, στο COSMOTE SIERES HD.

 

 

Μέσα στον Αύγουστο στην COSMOTE TV έρχονται σε Α΄ τηλεοπτική προβολή και η νέα σειρά φαντασίας «Fallen» και ο 2ος κύκλος του αστυνομικού δράματος «Suspect».

 

 

 

Βασισμένο στο ομώνυμο best seller μυθιστόρημα της Λόρεν Κέιτ, το «Fallen», ακολουθεί τη Λους, μια νεαρή γυναίκα η οποία στέλνεται στο Sword and Cross, ένα ίδρυμα αποκατάστασης που μοιάζει περισσότερο με αίρεση, προκειμένου να εκτίσει ποινή για ένα έγκλημα που δεν θυμάται καν ότι έχει διαπράξει. Εκεί, γνωρίζει τον Ντάνιελ, για τον οποίο νιώθει μία ανεξήγητη έλξη και είναι πεπεισμένη ότι έχει ξανασυναντήσει στο παρελθόν. Ποια είναι η προέλευση του παράξενου έρωτά τους; Πρωταγωνιστούν οι Τζέσικα Αλεξάντερ (The Little Mermaid), Χάις Μπλομ (The Forgotten Battle), Τίμοθι Ίνες (The Last Kingdom) και Αλεξάντερ Σίντιγκ (Kingdom of Heaven, The Spy). Πρεμιέρα την Τρίτη 13/8, στις 23.00, 24 ώρες μετά το εξωτερικό, στο COSMOTE SERIES HD.

 

 

 

Η 1η σεζόν του «Suspect» ακολούθησε τον ντετέκτιβ Ντάνι Φρέιτερ (Τζέιμς Νέσμπιτ – The Hobbit) στην προσπάθειά του να ανακαλύψει την αλήθεια και να εκδικηθεί για τη δολοφονία της κόρης του. Η 2η σεζόν επικεντρώνεται στην πρώην σύζυγο του Ντάνι, την κλινική ψυχοθεραπεύτρια Δρ. Σουζάνα Νιούμαν, η οποία κατά τη διάρκεια της συνεδρίας με έναν ασθενή της, μαθαίνει ότι αυτός είναι εκτελεστής και ετοιμάζεται να διαπράξει φόνο. Καθώς η αστυνομία αρνείται να αναλάβει δράση, η Σουζάνα αποφασίζει να τον αποτρέψει μόνη της, κάτι που θα θέσει τη ζωή της σε κίνδυνο. Στους πρωταγωνιστικούς ρόλους συναντάμε τη βραβευμένη με BAFTA Αν-Μαρί Νταφ (Bad Sisters, Nowhere Boy) και τον Ντομινίκ Κούπερ (Mamma Mia, Captain America: The First Avenger). Η σειρά θα κάνει πρεμιέρα με διπλό επεισόδιο την Τετάρτη 28/8, στις 22.00, στο COSMOTE SIERIES HD.

 

 

 

Κάθε νέο επεισόδιο των τριών σειρών, αμέσως μετά την προβολή του στο κανάλι COSMOTE SERIES HD, θα είναι διαθέσιμο για θέαση οποιαδήποτε στιγμή μέσα από τον δωρεάν, on demand κατάλογο ταινιών και σειρών της COSMOTE TV. Στον ίδιο κατάλογο θα διατεθεί και ο πρώτος κύκλος του «Suspect».

Η νέα εταιρική ταυτότητα της Alter Ego Media

 

 

Η Alter Ego Media, ο μεγαλύτερος ελληνικός Όμιλος μέσων μαζικής ενημέρωσης, προχώρησε στον επανασχεδιασμό και στην ανανέωση της εταιρικής της ταυτότητας.

 

Με περισσότερους από 1.100 εργαζόμενους, η Alter Ego Media είναι σήμερα ο κορυφαίος παραγωγός περιεχομένου στην Ελλάδα. Στο πλούσιο χαρτοφυλάκιό της περιλαμβάνονται κορυφαία μέσα, όπως ο πρώτος σε τηλεθέαση τηλεοπτικός σταθμός MEGA, τα εμβληματικά ειδησεογραφικά μέσα ΤΟ ΒΗΜΑ, ΤΑ ΝΕΑ και ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΣ ΤΑΧΥΔΡΟΜΟΣ, καθώς και η διαδικτυακή πύλη ΙΝ.GR. Επιπλέον, ο Όμιλος κατέχει τον ραδιοφωνικό σταθμό MY RADIO, την εταιρεία παραγωγής ALTER EGO STUDIOS και την εταιρεία περιεχομένου MORE MEDIA.

 

 

 

Η νέα εταιρική ταυτότητα της Alter Ego Media δεν αποτελεί απλώς μια αισθητική αναβάθμιση, αλλά σηματοδοτεί τον μετασχηματισμό του Ομίλου σε ένα διεθνώς ανταγωνιστικό Media Tech Group. Επενδύοντας συνεχώς σε νέες τεχνολογίες και στην καινοτομία, η Alter Ego Media διατηρεί σταθερή τη δέσμευση της για υπεύθυνη ενημέρωση, ποιοτική ψυχαγωγία, και την προαγωγή της πολυφωνίας.

 

 

 

Η μελέτη και ο σχεδιασμός της νέας ταυτότητας, που εκφράζει τις βασικές αξίες του Ομίλου – Καινοτομία, Πολυφωνία και Έμπνευση – υλοποιήθηκε από την πολυβραβευμένη ελληνική εταιρεία K2design. Η ανανέωση της εταιρικής ταυτότητας δημιουργεί μια «ομπρέλα» που καλύπτει όλα τα assets του Ομίλου και αντανακλά τα σύγχρονα χαρακτηριστικά και την δυναμική ανάπτυξη του.

 

 

 

Ο Γιάννης Βρέντζος, Διευθύνων Σύμβουλος της Alter Ego Media, δήλωσε: «Η νέα μας εταιρική ταυτότητα σηματοδοτεί την αποφασιστικότητά μας να ηγηθούμε της ψηφιακής μετάβασης και να προσφέρουμε σε κοινά στην Ελλάδα και το εξωτερικό περιεχόμενο υψηλής ποιότητας. Επενδύοντας διαρκώς σε νέες τεχνολογίες και προάγοντας την πολυφωνία, δεσμευόμαστε για ένα ακόμη πιο ισχυρό και αξιόπιστο περιβάλλον ενημέρωσης και ψυχαγωγίας.»

Τα εν οίκω...

Την Πέμπτη 1η Αυγούστου η κηδεία της Παναγιώτας Αλεξανδρή

 

 

Το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΣΗΕΑ αποχαιρετά τη συνάδελφο Παναγιώτα (Τίνα) Αλεξανδρή, η οποία έφυγε χθες από τη ζωή, έπειτα από άνιση μάχη που έδινε επί μήνες, σε ηλικία μόλις 38 ετών.

 

Η Παναγιώτα Αλεξανδρή γεννήθηκε στην Αθήνα το 1986. Απόφοιτη του τμήματος Κοινωνικής Εργασίας του ΤΕΙ Αθήνας, σπούδασε στη συνέχεια δημοσιογραφία σε ιδιωτική σχολή και στο Πανεπιστήμιο του Εδιμβούργου ενώ ολοκλήρωσε τις σπουδές της λαμβάνοντας τίτλο μεταπτυχιακού διπλώματος από το Πάντειο Πανεπιστήμιο, με ειδίκευση στην κοινωνική πολιτική.

 

Τη δημοσιογραφική της σταδιοδρομία ξεκίνησε στον Τ/Σ «Mega Channel», όπου τα τελευταία χρόνια εργαζόταν ως βοηθός αρχισυντάκτη σε δελτία ειδήσεων και ενημερωτικές εκπομπές.

 

Η Παναγιώτα Αλεξανδρή υπήρξε μια ευγενική, αφοσιωμένη και εργατική συνάδελφος, με υψηλό αίσθημα ευθύνης. Υπηρέτησε το δημοσιογραφικό λειτούργημα με παραδειγματική προσήλωση στους κανόνες δεοντολογίας και διακρίθηκε για το ήθος, την σεμνότητα και τη συναδελφική αλληλεγγύη. Ήταν ιδιαίτερα αγαπητή στους συναδέλφους της και πάντα πρόθυμη να τους συμπαρασταθεί σε επαγγελματικό και ανθρώπινο επίπεδο.

 

Το Δ.Σ. της ΕΣΗΕΑ εκφράζει στους οικείους της τα ειλικρινή του συλλυπητήρια και αποχαιρετά τη συνάδελφο που «έφυγε» πρόωρα από τη ζωή, ενώ είχε πολλά ακόμη να προσφέρει.

 

Η εξόδιος ακολουθία για την Παναγιώτα Αλεξανδρή θα ψαλεί αύριο, Πέμπτη 1η Αυγούστου, στις 10:30 π.μ., στον Ι.Ν. Αγίου Κοσμά Αιτωλού, στη Νέα Φιλαδέλφεια.

Η ΕΣΗΕΑ αποχαιρετά την Αθηνά Ζύμαρη πρώην μέλος του Δ.Σ.

 

 

Το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΣΗΕΑ αποχαιρετά με οδύνη τη συνάδελφο Αθηνά Ζύμαρη του Χρήστου, η οποία έφυγε πρόωρα από τη ζωή, σε ηλικία μόλις 57 ετών.

 

Η Αθηνά Ζύμαρη είχε διατελέσει μέλος του Δ.Σ. της ΕΣΗΕΑ την περίοδο 2022-2024, εκλεγμένη με την παράταξη της «ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΙΚΗΣ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑΣ».

 

Με καταγωγή από την Ικαρία, η Αθηνά γεννήθηκε στο Πέραμα το 1967. Τελειώνοντας το Γενικό Λύκειο φοίτησε σε ιδιωτική σχολή δημοσιογραφίας.

 

Από το 1992 ήταν συντάκτρια του “Ριζοσπάστη” καλύπτοντας διαφορετικούς τομείς, με πρώτο το εργατικό ρεπορτάζ το οποίο αγάπησε πολύ. Τα τελευταία χρόνια κάλυπτε με προσήλωση και επαγγελματισμό το κοινοβουλευτικό ρεπορτάζ.

 

Η Αθηνά Ζύμαρη υπήρξε μια αφοσιωμένη και εργατική συνάδελφος, με υψηλό αίσθημα ευθύνης. Είχε πλούσια συνδικαλιστική δράση και παρουσία σε συλλογικούς αγώνες με έμφαση την τοπική αυτοδιοίκηση.

 

Υπηρέτησε το δημοσιογραφικό λειτούργημα με παραδειγματική προσήλωση στους κανόνες δεοντολογίας και διακρίθηκε για το ήθος και τη συναδελφική αλληλεγγύη. Ήταν ιδιαίτερα αγαπητή στους συναδέλφους της και πάντα πρόθυμη να τους συμπαρασταθεί σε επαγγελματικό και ανθρώπινο επίπεδο. Είχε μεγάλη αγάπη για τον τόπο καταγωγή της, την Ικαρία και υπήρξε ιδρυτικό μέλος του Συλλόγου Ικαριωτών Περάματος.

 

Το Δ.Σ. της ΕΣΗΕΑ εκφράζει τα θερμά του συλλυπητήρια στο σύζυγό της Νίκο, την κόρη τους Αφροδίτη, στους οικείους της και αποχαιρετά με μεγάλη θλίψη τη συνάδελφο που είχε πολλά ακόμη να προσφέρει.

 

Τα στοιχεία της κηδείας θα γνωστοποιηθούν με νεότερη ανακοίνωση της Ενώσεως.

Η ΕΣΗΕΑ κατά των απειλών για διαγραφή δημοσιευμάτων

 

 

Έκπληξη και ανησυχία προκαλεί η αποστολή εξωδίκου από προς Ηλεκτρονικά Μέσα Ενημέρωσης με τα οποία απαιτείται μέσω πρακτικών SLAPP η «άμεση διαγραφή εντός τριών ημερών» δημοσιευμάτων που αφορούν στη δημοσιογραφική κάλυψη της υψηλού ενδιαφέροντος ποινικής δίκης για την υπόθεση Energa.

 

Ανάμεσα στις αναρτήσεις που καλούνται τα ΜΜΕ να «διαγράψουν» περιλαμβάνονται ανακοινώσεις κομμάτων, δηλώσεις εμπλεκομένων, συνηγόρων ακόμη και γελοιογραφίες.

 

Το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΣΗΕΑ εκφράζει τη βαθιά του ανησυχία  για τις πρακτικές αυτές, οι οποίες  απειλούν ευθέως τις αρχές της ελευθεροτυπίας, και αναρωτιέται εάν οι συντάκτες του εξωδίκου μετά την απαίτησή τους για διαγραφή των ηλεκτρονικών δημοσιευμάτων θα ζητήσουν και το σκίσιμο ή το κάψιμο και των εφημερίδων που αναφέρονται στην ποινική υπόθεσή τους.

 

Καλούμε την κυβέρνηση να πάρει θέση, θωρακίζοντας θεσμικά τα ΜΜΕ από αντίστοιχες απειλές και πρακτικές SLAPP σε υποθέσεις δημοσίου συμφέροντος.

Η ΕΣΗΕΑ ζητεί δικαίωση για τον Γιώργο Καραϊβάζ

 

 

Με την αθώωση λόγω αμφιβολιών των δυο κατηγορουμένων για τη δολοφονία του δημοσιογράφου Γιώργου Καραϊβάζ παραμένει αδικαίωτη η μνήμη του συναδέλφου μας.  Πάνω απ’ όλα, όμως,  διευρύνεται το αίσθημα ατιμωρησίας για δολοφονίες δημοσιογράφων που από την πρώτη στιγμή στηλιτεύθηκε διεθνώς από τον Κλάδο.

 

Καλούμε τη Δικαιοσύνη  και τον αρμόδιο Εισαγγελέα να πράξουν ό,τι προβλέπει ο Νόμος ώστε η υπόθεση αυτή να κριθεί και σε δεύτερο βαθμό, δεδομένου ότι η πρόταση της κυρίας Εισαγγελέως της έδρας  βρίσκεται σε πλήρη διάσταση με την απόφαση που τελικά εκδόθηκε.

 

Καλούμε τις Αρχές να εντείνουν περαιτέρω τις έρευνες, προκειμένου να αποδοθεί δικαιοσύνη για τον νεκρό συνάδελφό μας, τους δημοσιογράφους της χώρας και την παγκόσμια δημοσιογραφική κοινότητα και να αποκαλυφθεί όλη η αλήθεια για τους δράστες και τους ηθικούς αυτουργούς της δολοφονίας του Γιώργου Καραϊβάζ.

Eπιστολή των συνταξιούχων μελών της ΕΣΠΗΤ προς ΕΣΗΕΑ, ΕΣΗΕΜΘ, ΕΣΗΕΘΣΤΕΕ, ΕΣΗΕΠΗΝ, ΠΟΕΣΥ, ΕΤΥΠΤΑ, IFJ, EFJ

 

 

 

 

 

 

Συνάδελφοι,

 

όπως ΓΝΩΡΙΖΕΤΕ, τo 2016, ο ΕΔΟΕΑΠ, το τότε Ταμείο επικουρικής ασφάλισης και περίθαλψης των δημοσιογράφων μελών της ΕΣΗΕΑ και ΕΣΗΕΜΘ και των υπαλλήλων Τύπου της ΕΠΗΕΑ και ΕΠΗΕΘ, βρισκόταν στα πρόθυρα της χρεοκοπίας!

 

Προκειμένου να διασωθεί, το Υπουργείο Εργασίας  και η διοίκηση του ΕΔΟΕΑΠ αποφάσισαν να εντάξουν στον ΕΔΟΕΑΠ  όλους τους εργαζόμενους στα ΜΜΕ ώστε να ενισχυθεί οικονομικά ο Οργανισμός από τις εισφορές τους, αλλά να αποκλείσουν τους τότε άνεργους και συνταξιούχους των άλλων Ενώσεων των ΜΜΕ από την ένταξη.

 

Μία από τις Ενώσεις αυτές ήταν και η ΕΣΠΗΤ ( Ένωση Συντακτών Περιοδικού και Ηλεκτρονικού Τύπου), με πρόεδρο του Δ.Σ. τον κ. Θέμη Μπερεδήμα και γ.γ. τον κ. Θανάση Αλατά.

 

Αυτά που μάλλον οι περισσότεροι ΔΕΝ ΓΝΩΡΙΖΕΤΕ είναι τα παρακάτω:

 

Οι εν λόγω κύριοι, οι οποίοι συμμετείχαν στις διαβουλεύσεις για τη διάσωση του ΕΔΟΕΑΠ, δεν μπήκαν στον κόπο να συγκαλέσουν έκτακτη Γενική Συνέλευση για να ενημερώσουν τα μέλη τους και να διερευνήσουν όλοι μαζί τρόπους για την υπεράσπιση των δικαιωμάτων εκείνων που αδικούνταν.

 

Στις έντονες διαμαρτυρίες των συνταξιούχων μελών της ΕΣΠΗΤ, δικαιολογήθηκαν πως το Υπουργείο τους ασκούσε μεγάλη πίεση για να αποδεχτούν αυτή τη λύση, και πως ο ΕΔΟΕΑΠ τους διαβεβαίωνε ότι μόλις κατάφερνε να ορθοποδήσει θα δεχόταν και την ένταξη των αποκλεισμένων.

 

Οι κ.κ. Μπερεδήμας και Αλατάς μάλιστα προκειμένου να καταλαγιάσουν την αγανάκτηση των συνταξιούχων συναδέλφων τους, και να τους αποδείξουν ότι θα αγωνιστούν μαζί τους με στόχο την ένταξή τους στον ΕΔΟΕΑΠ, ανέθεσαν στον τότε νομικό σύμβουλο της ΕΣΠΗΤ, κ. Δημήτρη Περπατάρη, να κάνει αίτηση ακύρωσης  στο ΣτΕ, με αίτημα την κατάργηση των υπουργικών αποφάσεων που απέκλειαν τους συνταξιούχους από την ένταξη.

 

Τον Μάρτιο του 2018,   ο εν λόγω δικηγόρος υποβάλλει την αίτηση ακύρωσης  στο ΣτΕ, για λογαριασμό  115 συνταξιούχων δημοσιογράφων μελών της ΕΣΠΗΤ και της ΕΣΠΗΤ ως φορέα,  σε ένα ενιαίο δικόγραφο.

 

Η διαδικασία διαρκεί 4 έτη,  και στο διάστημα αυτό,  ο κύριος Μπερεδήμας που εκτός από πρόεδρος της ΕΣΠΗΤ έχει γίνει πλέον και μέλος του διοικητικού συμβουλίου του ΕΔΟΕΑΠ, διαβεβαίωνε τους συνταξιούχους που εύλογα αγωνιούσαν, ότι ο ΕΔΟΕΑΠ δεν θα κάνει ένσταση στη αίτηση ακύρωσής τους και δεν  θα αντιδικήσει μαζί τους , γιατί ηθικά είναι με το μέρος τους.

 

Τελικά το ΣτΕ απέρριψε την προσφυγή, με απόφαση του που εκδόθηκε τον Μάρτιο του 2022 και δημοσιεύτηκε τον Σεπτέμβριο του 2022, αλλά κανείς,  ούτε η Διοίκηση της ΕΣΠΗΤ ούτε ο κύριος Περπατάρης,  ως όφειλαν, δεν ενημέρωσαν τους άμεσα ενδιαφερόμενους. Ούτε μια ανακοίνωση δεν αναρτήθηκε στο site της ΕΣΠΗΤ, ούτε μια νύξη για το θέμα δεν έγινε στην ετήσια Γενική συνέλευση του Σωματείου που πραγματοποιήθηκε λίγους μήνες μετά την απόφαση του ΣτΕ, τον Μάιο του 23.

 

Όταν τελικά οι άμεσα ενδιαφερόμενοι το πληροφορήθηκαν ξεκίνησαν έναν νέο μαραθώνιο προκειμένου να μάθουν τους λόγους της απόρριψης του δίκαιου αιτήματός τους.

 

Και όταν, τον Απρίλιο του 2024,  κατάφεραν να πάρουν  στα χέρια τους την απόφαση, με έκπληξή τους,  διαπίστωσαν τα εξής:

 

Παρά τις διαβεβαιώσεις του κ. Μπερεδήμα ο ΕΔΟΕΑΠ υπέβαλλε ένσταση στο ΣτΕ ενάντια στην αίτηση των συνταξιούχων δημοσιογράφων της ΕΣΠΗΤ.

Ενώ την αίτηση στο ΣτΕ υπέβαλλαν οι 115 συνταξιούχοι  δημοσιογράφοι μέλη της ΕΣΠΗΤ και η ΕΣΠΗΤ ως φορέας  νόμιμη εξουσιοδότηση στον δικηγόρο που ανέλαβε την υπόθεση για να τους εκπροσωπήσει στο ΣτΕ έκαναν μόνο οι συνταξιούχοι ατομικά.  Η ΕΣΠΗΤ δια των εκ του νόμου εκπροσώπων της, του Προέδρου και του Γενικού Γραμματέα της,  ΔΕΝ ΤΟΝ ΕΞΟΥΣΙΟΔΟΤΗΣΕ ΠΟΤΕ! Δηλαδή η Διοίκηση της ΕΣΠΗΤ δεν αιτήθηκε ποτέ στο ΣτΕ την ακύρωση των υπουργικών αποφάσεων που απέκλειαν τα συνταξιούχα μέλη της από τον ΕΔΟΕΑΠ.

Ο πληρεξούσιος δικηγόρος των αιτούντων, όπως ακριβώς αναγράφεται στην απορριπτική απόφαση του ΣτΕ, ΔΕΝ ΑΠΕΔΕΙΞΕ, στο δικαστήριο ΤΟ ΕΝΝΟΜΟ ΣΥΜΦΕΡΟΝ τους. ΔΕΝ ΑΠΕΔΕΙΞΕ ΔΗΛΑΔΗ ΤΟ ΠΑΝΕΥΚΟΛΑ ΑΠΟΔΕΙΚΤΕΟ: OTI ΟΙ ΑΙΤΟΥΝΤΕΣ ΚΑΙ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΙ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΜΕΛΗ ΤΗΣ ΕΣΠΗΤ, μιας καθολικά αναγνωρισμένης ένωσης δημοσιογράφων, μέλους της ΠΟΕΣΥ της ΕΟΔ και της ΔΟΔ, και ότι επί 35 και πλέον έτη ως εργαζόμενοι, πλήρωναν εισφορές και μάλιστα μεγαλύτερες από αυτές που πλήρωναν και πληρώνουν οι ασφαλισμένοι στον ΕΔΟΕΑΠ, προκειμένου να εξασφαλίσουν αξιοπρεπή υγειονομική περίθαλψη.

Το αποτέλεσμα   όλων αυτών, είναι ότι οι συνταξιούχοι της ΕΣΠΗΤ δεν στερήθηκαν  μόνο το δικαίωμα υγειονομικής τους  περίθαλψης στον ΕΔΟΕΑΠ,  ΑΛΛΑ ΣΤΕΡΗΘΗΚΑΝ ΚΑΙ ΤΟ ΑΝΑΦΑΙΡΕΤΟ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΠΡΟΣΦΥΓΗΣ ΤΟΥΣ ΣΤΗΝ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ,  αφού η μεν ΕΣΠΗΤ  δεν εξουσιοδότησε τον δικηγόρο και δεν παραστάθηκε στο Δικαστήριο  για να υποστηρίξει ως φορέας το δίκαιο  των συνταξιούχων μελών της, όπως είχε υποσχεθεί και όπως είχε υποχρέωση,  η δε αίτηση ακύρωσης των μελών απορρίφθηκε με συνοπτικές διαδικασίες, ΕΠΕΙΔΗ Ο ΔΙΚΗΓΟΡΟΣ , ΠΟΥ ΟΡΙΣΕ Η ΕΣΠΗΤ, ΔΕΝ ΑΠΕΔΕΙΞΕ την ιδιότητά τους ως μελών της ΕΣΠΗΤ!

 

Το  ερώτημα είναι ΓΙΑΤΙ ΕΓΙΝΑΝ ΟΛΑ ΑΥΤΑ;

 

Ο καθένας, αναλογιζόμενος τα γεγονότα, μπορεί να δώσει τη δική του απάντηση.

 

Τούλα Αντύπα

 

Μαρία Αντωνιάδου

 

Γιώτα Δριβάκου

 

Λιάνα Ελευθερουδάκη

 

Μάντα Κουρή

 

Αθηνά Μοςς

 

Νίκη Τσιλιγκίρογλου

 

Υ.Γ. Συνάδελφοι, θελήσαμε να σας καταθέσουμε όλα τα παραπάνω, όχι απλώς για να σας ενημερώσουμε για την αδικία που έγινε εις βάρος μιας μεγάλης και ευάλωτης ομάδας δημοσιογράφων, αλλά και γιατί πιστεύουμε ότι, αν όχι όλοι, πάντως οι περισσότεροι από εσάς διαθέτετε συνδικαλιστική συνείδηση και διαπνέεστε από αισθήματα συναδελφικής αλληλεγγύης και δικαιοσύνης.

Tα σύκα σύκα και την σκάφη σκάφη!

-Νίκος Ξυδάκης και Γιώργος Αλλαμανής ανήκουν, πλέον,  στην Εφημερίδα των Συντακτών...

-Το σύνολο των μοναδικών θεατών ροής για το Παρίσι 2024 στις πλατφόρμες streaming της Warner Bros Discovery έχει ήδη ξεπεράσει το σύνολο των θεατών των προηγούμενων καλοκαιρινών Ολυμπιακών Αγώνων ήδη από τη δεύτερη ημέρα στο Παρίσι. Το Σαββατοκύριακο της τελετής έναρξης η Warner Bros Discovery σημείωσε επίσης νέο ρεκόρ απόκτησης συνδρομητών σε μία μόνο ημέρα σε ολόκληρη την Ευρώπη. Ο χρόνος παρακολούθησης των αγώνων έχει επίσης αυξηθεί, με την τηλεθέαση στο Max και στο Discovery+ να έχει αυξηθεί κατά 63% σε σχέση με το Τόκιο 2020...

-H RED Productions, εταιρεία τηλεοπτικών παραγωγών του ομίλου Alter Ego,  μετονομάστηκε σε Alter Ego Studios...

-Kαλό βράδυ και εις αύριον τα σπουδαία!

Κ. Στουρνάρας

kostourn@yahoo.com