ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ
ΑΓΩΝΩΝ

powered by Agones.gr - livescore
Κώστας Παλαιολόγος

24 September, 2024 - 18:55

Categories: 

Σε οκτώ συλλήψεις προχώρησε η ΕΛ.ΑΣ. από την αναμέτρηση Ατρομήτου - Άρη

Η Ελληνική Αστυνομία ανακοίνωσε ότι ταυτοποίησε οκτώ άτομα, ανάμεσά τους και έναν ανήλικο, για φθορές και ρίψεις καθισμάτων εντός του αγωνιστικού χώρου κατά τη διάρκεια του ποδοσφαιρικού αγώνα Ατρόμητος-Άρης.

Παράλληλα, δύο ακόμα άτομα ενεπλάκησαν σε δικογραφία για παράνομη οργανωμένη μεταφορά φιλάθλων ως οδηγοί.

Αναλυτικά όσα αναφέρει η ανακοίνωση της Ελληνικής Αστυνομίας:

«Ταυτοποιήθηκαν -8- άτομα για φθορές και ρίψεις καθισμάτων στον αγωνιστικό χώρο και στην εξέδρα στο πλαίσιο ποδοσφαιρικού αγώνα την 18-08-2024. Στη δικογραφία που σχηματίστηκε περιλαμβάνονται ακόμη -2- άτομα, που συμμετείχαν ως οδηγοί στην παράνομη οργανωμένη μετακίνηση των φιλάθλων. Στις έρευνες αξιοποιήθηκε το σύστημα έκδοσης και ψηφιακής ταυτοποίησης ηλεκτρονικών εισιτηρίων αθλητικών συναντήσεων

Από την Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Δυτικής Αττικής, της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής, ταυτοποιήθηκαν συνολικά δέκα -10- άτομα, τα οποία κατηγορούνται για -κατά περίπτωση- φθορά ξένης ιδιοκτησίας καθώς και παραβίαση της αθλητικής νομοθεσίας, στο πλαίσιο ποδοσφαιρικού αγώνα που έλαβε χώρα την 18-08-2024, στο Δημοτικό Στάδιο Περιστερίου.

Καθοριστικό ρόλο για την ταυτοποίησή τους είχε -μεταξύ άλλων- η αξιοποίηση του βιντεοληπτικού υλικού, το οποίο κατασχέθηκε από το σύστημα εποπτείας που είναι εγκατεστημένο στο γήπεδο καθώς και το σύστημα έκδοσης και ψηφιακής ταυτοποίησης ηλεκτρονικών εισιτήριων αθλητικών συναντήσεων, στην οποία προβαίνουν πλέον οι φίλαθλοι πριν την είσοδό τους στις αθλητικές εγκαταστάσεις, βάσει της πρόσφατης νομοθεσίας.

Παράλληλα, για τη διερεύνηση της υπόθεσης πραγματοποιήθηκε κατάλληλη αξιολόγηση πληροφοριακών και προανακριτικών δεδομένων σε συνεργασία με την Υποδιεύθυνση Αντιμετώπισης Βίας στους Αθλητικούς Χώρους, της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής.

Ειδικότερα, προέκυψε ότι οχτώ -8- από τους ανωτέρω κατηγορούμενους μεταξύ των οποίων και ανήλικος, ευρισκόμενοι στις εξέδρες του γηπέδου, προέβησαν με λακτίσματα σε θραύση και αποκόλληση καθισμάτων, τόσο κατά τη διάρκεια, όσο και μετά λήξη του αγώνα. Στη συνέχεια, ορισμένα τα εκσφενδόνισαν προς τον αγωνιστικό χώρο, ενώ τα υπόλοιπα τα πέταξαν εντός του χώρου της εξέδρας.

Επιπλέον, για τους έτερους -2- κατηγορούμενους, διαπιστώθηκε ότι συμμετείχαν ως εκμισθωτής- οδηγός και πρόσθετος οδηγός οχήματος, στην οργανωμένη μετακίνηση των φιλάθλων, κατά παράβαση της σχετικής απόφασης που είχε εκδοθεί από το αρμόδιο Υπουργείο στις 14-08-2024.

Η δικογραφία που σχηματίστηκε υποβλήθηκε στην αρμόδια εισαγγελική Αρχή.

Με αφορμή την υπόθεση αυτή, να σημειωθεί ότι το προσωπικό της Ελληνικής Αστυνομίας, θα συνεχίσει εντατικά τους ελέγχους για την αντιμετώπιση της βίας στους αθλητικούς χώρους, εφαρμόζοντας στο ακέραιο την κείμενη νομοθεσία, τόσο εντός και περιμετρικά των αθλητικών εγκαταστάσεων, όσο και σε οποιοδήποτε άλλο χώρο».

Ομάδα: