ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ
ΑΓΩΝΩΝ

powered by Agones.gr - livescore
Κώστας Παλαιολόγος

27 September, 2024 - 18:28

Categories: 

Ποντένσε: «Ο Ολυμπιακός μου άνοιξε τον δρόμο»

 

Όπως και να το κάνουμε, αποτελεί ένα κεφάλαιο στη σύγχρονη ιστορία του Ολυμπιακού. Διότι έδωσε «μάχη» πέρσι για να γυρίσει στον Πειραιά. Αλλά το φετινό καλοκαίρι τα πράγματα δεν πήγαν όπως πολλοί περίμεναν. Παρότι κατέληξε τελικά στη Σαουδική Αραβία, οι «ερυθρόλευκοι» και ο κόσμος τους κατέχουν ξεχωριστή θέση στην καρδιά του. Γιατί μέσα από αυτή τη συνεργασία, ο ίδιος κέρδισε πολλά που έχουν τεράστια σημασία. Ποντένσε: «Ο Ολυμπιακός μου άνοιξε τις πόρτες…»

 

Καταρχάς, ο Πορτογάλος εξτρέμ τόνισε στην εφημερίδα A Bola της πατρίδας του: «Παραδέχομαι ότι μπορεί να πονάει. Είτε πρόκειται για τους οπαδούς της Σπόρτινγκ είτε της Γουλβς. Αλλά θέλω να επαινέσω τους οπαδούς του Ολυμπιακού. Γιατί ήταν ένας σύλλογος και μια ομάδα οπαδών που με στήριξε κατά τη διάρκεια της θητείας μου εκεί. Ειδικότερα τα χρόνια που ήμουν εκεί κέρδισα και έχασα. Ωστόσο πάντα είχα τη στήριξή τους. Έφυγα με καλό τρόπο… Διότι ακόμα και τώρα, πριν έρθω εδώ, με πίεζαν πολύ για να επιστρέψω στον Ολυμπιακό. Εξάλλου, η οικογένειά μου και εγώ νιώσαμε αυτή την αγάπη. Δεν νομίζω ότι έχω νιώσει ποτέ οπουδήποτε αλλού, με τον ίδιο τρόπο, αυτή τη στοργή. Επομένως νομίζω ότι ήταν επίσης άδικο για τους οπαδούς του Ολυμπιακού να μην αντιμετωπίζονται όπως τους αξίζει».

 

Ποντένσε: «Ο Ολυμπιακός μου άνοιξε τις πόρτες…»

Στη συνέχεια, ο 28χρονος Πορτογάλος μίλησε για το 2018 και την… μετακόμιση στον Πειραιά: «Ξέρω ότι η απόφαση που πήρα ήταν δύσκολη. Αλλά ταυτόχρονα ήταν πολύ σωστή. Μιας και πήγα σε έναν σύλλογο, τον Ολυμπιακό, που μου άνοιξε τις πόρτες για πράγματα που δεν περίμενα ποτέ. Έτσι, δεν μετανιώνω για τίποτα. Αντίθετα, αν ήταν σήμερα, θα έφευγα ξανά για τον Ολυμπιακό. Καθώς ήταν η καλύτερη δυνατή επιλογή. Αξίζει να σημειωθεί πώς ήμουν πολύ χαρούμενος εκεί. Στη συνέχεια κατάφερα να πάω στην Premier League, το καλύτερο πρωτάθλημα στον κόσμο. Αν ήταν σήμερα θα έκανα το ίδιο. Όμως με πλήγωσε που έφυγα έτσι από τη Σπόρτινγκ».

 

Η κατάκτηση του Conference και η συνέχεια!

Επίσης, ο Ντανιέλ Ποντένσε ανέλυσε και την απόφασή του να πάει στη Σαουδική Αραβία. Γιατί σύμφωνα με όσα είπε, μετά την κατάκτηση του ευρωπαϊκού με τον Ολυμπιακό, ένιωσε πώς είχε φτάσει στο… τέρμα. Ειδικότερα υπογράμμισε: «Από όλες τις επιλογές που είχα και από όσα έκανα πέρυσι, το να κατακτήσω μια ευρωπαϊκή διοργάνωση ήταν κάτι που έψαχνα. Αφού το πέτυχα, αισθάνθηκα ότι δεν έμεναν και πολλά να κάνω στην Ευρώπη. Καθώς ήμουν ήδη αρκετό καιρό στην Premier League και είχα ζήσει πολλά».

Ομάδα: