Η Βιλερμπάν «προσγείωσε» την Μπαρτσελόνα, πήρε τον γερμανικό «εμφύλιο» η Μπάγερν
Η Βιλερμπάν έκαμψε με... 100άρα την αντίσταση της Μπαρτσελόνα στην «Ldlc Arena», δίνοντας τέλος στο σερί των τεσσάρων νικών των Καταλανών στη Euroleague. Η γαλλική ομάδα επικράτησε με 100-94 των Ισπανών, για την 23η αγωνιστική, βελτιώνοντας σε 11-12 το ρεκόρ της και υποχρεώνοντας την Μπαρτσελόνα στη δέκατη ήττα της, με την οποία έχασε έδαφος στην προσπάθεια εδραίωσης της στην εξάδα. Πρώτος σκόρερ των νικητών ο Αντρε Ρόμπερσον με 17 πόντους, ενώ από την Μπαρτσελόνα δεν αρκούσαν οι 19 (με 1/6 τρίποντα) του Κέβιν Πάντερ.
Τα δεκάλεπτα: 23-21, 48-42, 76-69, 100-94
Η Μπάγερν Μονάχου αναδείχθηκε θριαμβεύτρια στον γερμανικό «εμφύλιο» της 23ης αγωνιστικής στη Euroleague. Οι Βαυαροί πέρασαν νικηφόρα με 99-84 από το Βερολίνο, απέναντι στην ουραγό Άλμπα, υποχρεώνοντας την στην 20ή ήττα της.
Μετά από 30 λεπτά αγώνα που δεν μπορούσε να αναδείξει πρόωρο νικητή, η Μπάγερν βρήκε ρυθμό από τα 6,75 και με «εκτελεστές» τους Βάιλερ-Μπαμπ, Ομπστ, Γκίφαϊ και Έντουαρντς εκτόξευσε την παραγωγικότητα της, τρέχοντας ένα επιμέρους σκορ 29-16, με το οποίο έκοψε με άνεση το νήμα του... τερματισμού.
Πρώτος σκόρερ των νικητών ο Κάρσεν Έντουαρνς, ο οποίος με 34 πόντους σημείωσε ρεκόρ καριέρας στη Euroleague, ενώ στους 21 με 6/7 τρίποντα σταμάτησε ο Αντρέας Ομπστ. Από την Άλμπα πάλεψε ο Γουίλ Μακντάουελ-Γουάιτ με 18 πόντους.
Τα δεκάλεπτα: 27-27, 50-52, 68-70, 84-99
πηγή amna.gr

