ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ
ΑΓΩΝΩΝ

powered by Agones.gr - livescore

Error message

Deprecated function: The each() function is deprecated. This message will be suppressed on further calls in _menu_load_objects() (line 571 of /home/postgame/public_html/includes/menu.inc).
Κώστας Παλαιολόγος

26 May, 2024 - 20:00

Categories: 

«Αντίο» με νίκη για τον Ολυμπιακό

«Γλυκό» τέλος ήθελε να δώσει ο Ολυμπιακός στη φετινή σεζόν της Euroleague και το κατάφερε. Ο Θρύλος νίκησε...δια πυρός και σιδήρου με 87-84, παίρνοντας τη νίκη στον μικρό τελικό και την τρίτη θέση στη φετινή Euroleague.

 

 

Καλό ξεκίνημα για τον Ολυμπιακό, που προσπάθησε να βρει αρκετά μακρινά σουτ, αλλά είχε απέναντί του έναν εξαιρετικό Πιέρ, ο οποίος βρήκε 9 πόντους στο πρώτο δεκάλεπτο. Η διαφορά έφτασε μέχρι το +4 (8-4 με τον Κάνααν στο 5’). Μπορεί οι Τούρκοι να προηγήθηκαν με +2 στο 8’ (12-14), ωστόσο κάπου εκεί ο Θρύλος «πάτησε το γκάζι», βρίσκοντας λύσεις από τη ρακέτα, με πρωταγωνιστές τον Γκος και τον Μιλουτίνοφ, που διαμόρφωσε και το σκορ του πρώτου δεκαλέπτου (24-16).

 

Εφάμιλλη ήταν και η συνέχεια, παρότι η Φενέρμπαχτσε προσπάθησε να ανεβάσει ταχύτητα, φτάνοντας τη διαφορά στον πόντο με τον Σέστινα, εκ των απειλών για τους Πειραιώτες στη δεύτερη περίοδο (30-29 στο 14’). Ξανά μπροστάρης ο Μιλουτίνοφ με τον Γκος στο πλευρό του έδωσαν την πνοή που χρειαζόταν ο Ολυμπιακός για να ανοίξει την ψαλίδα, με την είσοδο του Ράιτ να δυναμώνει την ανασταλτική λειτουργία του Θρύλου. Κάτι που είχε σαν αποτέλεσμα την πρώτη διψήφια διαφορά στο ματς (39-29 στο 17’ με τον Λαρεντζάκη), αλλά και το κλείσιμο του ημιχρόνου στο +11 (48-37), έπειτα από μαγική συνεργασία του «Λάρι» και του Μακκίσικ και τελικό αποδέκτη τον Πίτερς, που εκτέλεσε από τη γωνία.

Με την επιστροφή από τα αποδυτήρια, λίγα πράγματα άλλαξαν. Ο Ολυμπιακός κέρδισε πολλά πράγματα από τη μαχητικότητα του Φαλ, την ίδια ώρα που η Φενέρμπαχτσε έψαχνε αρκετά το μακρινό σουτ. Ο έλεγχος του ρυθμού εξακολουθούσε να μένει στα ερυθρόλευκα χέρια ακόμα κι αν έχασε τη συγκέντρωσή του, μαζί και μία διαφορά 13 πόντων (από 56-43 στο 26’ σε 61-62 στο 29’).

Τα δεκάλεπτα: 24-16, 48-37, 66-62, 87-84

Ομάδα: