ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ
ΑΓΩΝΩΝ

powered by Agones.gr - livescore

Error message

Deprecated function: The each() function is deprecated. This message will be suppressed on further calls in _menu_load_objects() (line 571 of /home/postgame/public_html/includes/menu.inc).
Κώστας Παλαιολόγος

31 March, 2024 - 22:56

Categories: 

«Απογείωση» τίτλου για την ΑΕΚ με Ελίασον!

Η ΑΕΚ ήταν η μεγάλη θριαμβεύτρια του ντέρμπι της «OpapArena» για τη δεύτερη αγωνιστική των πλέι – οφ κόντρα στον Ολυμπιακό. Με γκολ της «χρυσής» αλλαγής του Αλμέιδα, τον Νίκλας Ελίασον στο 91΄ η «Ένωση» νίκησε με 1-0 τον Ολυμπιακό και διατηρήθηκε ακλόνητη στη κορυφή της βαθμολογίας, αφήνοντας τους Πειραιώτες στην .. παγωνιά του -8 και την τέταρτη θέση…

Ο Ολυμπιακός ήταν αυτός που έχασε τη πρώτη κλασική ευκαιρία στο ντέρμπι.

Συγκεκριμένα, στο 9΄και έπειτα από γλυκιά σέντρα του Ποντένσε από τα αριστερά, ο Μασούρας έμεινε μόνος στο δεύτερο δοκάρι και έκανε κεφαλιά πάνω στον Αθανασιάδη.

Στο 16΄ ήταν η σειρά των γηπεδούχων να απειλήσουν . Μετά από λάθος του Ροντινέι, ο Λιβάι έπαιξε κάθετα και ο Ρέτσος τον σταμάτησε λίγο πριν μπει στην περιοχή. Έντονα παράπονα από τους «κιτρινόμαυρους» για αντικανονικό μαρκάρισμα. Η ΑΕΚ  απείλησε εκ νέου στο 26΄όταν ο Έσε έκοψε τον Πινέδα και η μπάλα έφτασε στον Γκατσίνοβιτς, ο οποίος αστόχησε από πολύ καλή θέση.

Ο Ολυμπιακός προϊόντος του χρόνου και αφού απορρόφησε την πίεση της «Ένωσης» έγινε απειλητικός στο τέλος του πρώτου μέρους. Αρχικά στο 45΄ο Έσε έπιασε το σουτ για να αποκρούσει ο Αθανασιάδης.

Με τους φιλοξενούμενους να χάνουν την πιο κλασική ευκαιρία του ντέρμπι στο δεύτερο λεπτό των καθυστερήσεων του πρώτου μέρους.  Έπειτα από αβίαστο λάθος του Ρότα ο Ποντένσε βγήκε στην κόντρα και την κατάλληλη στιγμή πάσαρε στον Ελ Κααμπί που βγήκε στην πλάτη της άμυνας των γηπεδούχων και πλάσαρε για να αποκρούσει με τα πόδια σωτήρια ο τερματοφύλακας της ΑΕΚ. Στο 55΄οι «ερυθρόλευκοι» βγήκαν πάλι στην κόντρα , με τον Μασούρα να κάνει διαγώνιο σουτ και τον Αθανασιάδη να απομακρύνει.

Στο 62’ η ΑΕΚ πέτυχε γκολ με τον Άμραμπατ, το οποίο ορθά ακυρώθηκε αφού υπήρχε ξεκάθαρο οφσάιντ του Λιβάι στο ξεκίνημα της φάσης.  

Ο Αλμέιδα βλέποντας την ΑΕΚ να αντιμετωπίζει προβλήματα στην μετάβαση και την ανάπτυξη του παιχνιδιού, αποφάσισε να ρισκάρει και έριξε στην μάχη τους  Ελίασον, Τσούμπερ,  Πόνσε και Μάνταλο.

Όσο κυλούσε ο χρόνος το ματς γινόταν ροντέο… Στο 77’ η ΑΕΚ έχασε απίστευτη ευκαιρία. Κόρνερ του Μάνταλου από τα δεξιά, κεφαλιά-πάσα του Βίντα για τον Τσούμπερ που με πολύ δυνατό σουτ από πολύ κοντά στέλνει την μπάλα στο δοκάρι. Ο Ολυμπιακός έχασε απίστευτη διπλή ευκαιρία στο 82’. Το δυνατό σουτ του Τσικίνιο βρήκε σε ετοιμότητα τον Αθανασιάδη και στην συνέχεια η μπάλα κατέληξε στον Γιόβετιτς με τον Μαυροβούνιο άσο να στέλνει την μπάλα άουτ. Οι γηπεδούχοι τελικά ήταν αυτοί που χαμογέλασαν στο τέλος, Με τον Ελίασον να αποτελεί τον άνθρωπο της τελευταίας στιγμής  και την χρυσή αλλαγή του Αλμέιδα. Με τον Σουηδό να φεύγει στην κόντρα και την κατάλληλη στιγμή να πλασάρει τον Τζολάκη χαρίζοντας μία τεράστια σε αξία νίκη στην ομάδα του.

Η βαθμολογία των πλέι - οφ: ΑΕΚ 65, ΠΑΟΚ 63, Παναθηναϊκός 59, Ολυμπιακός 57, Άρης 48, Λαμία 34.

Ομάδα: