ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ
ΑΓΩΝΩΝ

powered by Agones.gr - livescore
Κώστας Παλαιολόγος

6 October, 2024 - 15:43

Categories: 

«Διπλό» με ανατροπή για τους Νέους του Ολυμπιακού απέναντι στον Παναθηναϊκό

 

Μεγάλη νίκη πέτυχαν οι  Πρωταθλητές Ευρώπης Νέοι του Ολυμπιακού απέναντι στον Παναθηναϊκό με σκορ 1-2 εκτός έδρας για την 7η αγωνιστική του πρωταθλήματος Super League Κ19 και παρέμειναν στην κορυφή της βαθμολογίας έχοντας μέχρι στιγμής το απόλυτο.

Οι «ερυθρόλευκοι» αν και βρέθηκαν πίσω στο σκορ από νωρίς κατάφεραν να ανατρέψουν την κατάσταση και να φύγουν νικητές από το Κορωπί.

Το παιχνίδι ξεκίνησε με τον Ολυμπιακό να έχει την πρωτοβουλία των κινήσεων δημιουργώντας σωρεία ευκαιριών στο πρώτο δεκάλεπτο, με τον αντίπαλο τερματοφύλακα να σταματά τον Δάμα, τον Λιατσικούρα και τον Παπακανέλλο σε διάστημα πέντε λεπτών.

Στο 13’ ο Παναθηναϊκός άνοιξε το σκορ με αρκετή δόση τύχης, καθώς μετά από ελεύθερο του Καρακασίδη η μπάλα πήρε περίεργη τροχιά και κατέληξε στα δίχτυα του Γεωργακόπουλου.

Η συνέχεια άνηκε και πάλι στον Ολυμπιακό, ο οποίος είχε δύο μοναδικές ευκαιρίες για να ισοφαρίσει. Αρχικά στο 17’ ο Γιουσούφ έδωσε κάθετη πάσα στον Παπακανέλλο, εκείνος πέρασε τον τερματοφύλακα, όμως το πλασέ του σταμάτησε στο δεξί δοκάρι της εστίας.

Στο 43’ οι Πειραιώτες κέρδισαν πέναλτι, όταν ο Μπακούλας που είχε πατήσει περιοχή ανατράπηκε από τον αντίπαλο τερματοφύλακα και ο διαιτητής έδειξε την άσπρη βούλα. Την εκτέλεση ανέλαβε ο ίδιος όμως ο Καρακασίδης έδιωξε σε κόρνερ κρατώντας το 1-0 που ήταν και το σκορ του πρώτο ημιχρόνου.

 

Στο δεύτερο μέρος ο Ολυμπιακός μπήκε και πάλι πιο δυνατά και αυτή τη φορά κατάφερε να σκοράρει νωρίς και να φέρει το παιχνίδι στα ίσα. Συγκεκριμένα στο 55’ ο Αλαφάκης έκανε σέντρα από αριστερά και ο Μπακούλας με δυνατή κεφαλιά σημείωσε το 1-1.

 

 

 

Το παιχνίδι στη συνέχεια ήταν αρκετά κλειστό με τις δύο ομάδες να προσπαθούν να μην αφήσουν χώρους προς τον αντίπαλο.

 

Το γκολ της νίκης για τον Θρύλο ήρθε στο 90+4’ όταν στην αντεπίθεση ο Τουφάκης είδε την κίνηση του Σιλά και ο τελευταίος με έξυπνο πλασέ έστειλε την μπάλα στα δίχτυα για το τελικό 1-2.

 

Επόμενος αντίπαλος για τους Νέους του Θρύλου είναι με αντίπαλο τον Λεβαδειακό εντός έδρας.

 

Παναθηναϊκός: Καρακασίδης, Σκαρλατίδης, Δουβίκας, Λιναρδάκης, Νικολετόπουλος, Μαρκεζίνης, Μπόκος, Ζέκα (67’ Τρίκατζης), Τερζής (67’ Πάνος), Μπρέγκου, Λάζαρης (57’ Νταμπίζας).

 

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Ρ. Πιτό): Γεωργακόπουλος, Δάμα, Κουτσίδης, Παναγάκος (67’ Σουλανιάκου – 84’ Λώλης), Αλαφάκης, Λιατσικούρας, Μπακούλας, Πνευμονίδης (67’ Τουφάκης), Παπακανέλλος (79’ Λίγδας), Γιουσούφ (67’ Σιλά).

 

Ομάδα: