ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ
ΑΓΩΝΩΝ

powered by Agones.gr - livescore
Κώστας Παλαιολόγος

4 August, 2024 - 00:55

Categories: 

«Καθάρισε» η Σερβία το Νότιο Σουδάν κι έστειλε την Εθνική στα προημιτελικά

Η Σερβία μπορεί να μας άγχωσε για τρεισήμισι περιόδους, αλλά τελικά κατάφερε να επικρατήσει με 96-85 του αξιόμαχου Νοτίου Σουδάν, παίρνοντας τη δεύτερη θέση του ομίλου της και στέλνοντας την Εθνική μας ομάδα στα προημιτελικά του τουρνουά μπάσκετ των Ολυμπιακών Αγώνων του Παρισίου!

Έτσι, η «γαλανόλευκη», η οποία χρειαζόταν νίκη των Σέρβων με διαφορά τουλάχιστον τριών πόντων, θα αντιμετωπίσει την παγκόσμια πρωταθλήτρια Γερμανία στους «8», σε μια αναμέτρηση που είναι προγραμματισμένη να διεξαχθεί την Τρίτη 6/8.

Κορυφαίος για τους Σέρβους ο φοβερός και τρομερός Μπόγκνταν Μπογκντάνοβιτς, ο οποίος πέτυχε 30 πόντους με 6/9 τρίποντα, έχοντας για άξιο συμπαραστάτη του τον Γιόκιτς, ο οποίος ολοκλήρωσε το ματς με double-double (22 πόντοι και 13 ριμπάουντ). 10 πόντους και 2 ασίστ σε 20:15 συμμετοχής είχε ο Πετρούσεφ του Ολυμπιακού, ενώ ο σέντερ των «ερυθρόλευκων», Νίκολα Μιλουτίνοφ, είχε 4 πόντους, 3 ριμπάουντ και 3 μπλοκ σε 12:58.

Από την άλλη, για το Νότιο Σουδάν, που αποκλείστηκε αλλά κέρδισε το χειροκρότημα για την προσπάθειά του και την άκρως ανταγωνιστική εικόνα που παρουσίασε κατά τη διάρκεια του τουρνουά, ξεχώρισαν Κάρλικ Τζόουνς (17π, 10 ασίστ) και Σαγιόκ (17π).