ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ
ΑΓΩΝΩΝ

powered by Agones.gr - livescore

Error message

Deprecated function: The each() function is deprecated. This message will be suppressed on further calls in _menu_load_objects() (line 571 of /home/postgame/public_html/includes/menu.inc).
Κώστας Παλαιολόγος

10 March, 2024 - 19:18

Categories: 

«Πέταξε» με … ντόρτια ο «Δικέφαλος»

Με τον ιδανικότερο τρόπο η ΑΕΚ έκανε εκκίνηση τα φετινά πλέι – οφ στην προσπάθειά της να διατηρήσει τα περυσινά της σκήπτρα. Με εμφάνιση Πρωταθλήτριας συνέτριψε με 4-0 την Λαμία στο «Αθανάσιος Διάκος» χάρη σε τέρματα των Κάλενς (45’), Πόνσε (68’) και Γκαρσία (88’, 93΄)στέλνοντας σαφή μηνύματα προς τους ανταγωνιστές της

Με σαφέστατους επιθετικούς προσανατολισμούς μπήκε η ΑΕΚ στην αναμέτρηση, επιδιώκοντας ένα γρήγορο γκολ απέναντι στην Λαμία, η οποία αποφάσισε να μην δώσει χρόνο συμμετοχής στον κορυφαίο της παίκτη  Σωτήρη Τσιλούλη, ο οποίος από την επόμενη σεζόν θα ανήκεις το δυναμικό της περυσινής Πρωταθλήτριας.

Στο 16΄ο Μάνταλος εκτέλεσε πλασαριστά στο ύψος της μεγάλης περιοχής, ο Ελίασον έπιασε μονοκόμματο φαλτσαριστό σουτ, με την μπάλα να περνά δίπλα από το δεξί δοκάρι.Το σύνολο του Αλμέιδα συνέχισε να έχει τον πρώτο λόγο και στο 28’ έχασε νέα σπουδαία ευκαιρία να προηγηθεί. Ο Ελίασον απελευθερώθηκε, αλλά πριν σουτάρει ο Σίμον τον έκοψε. Στην εξέλιξη της φάσης, ο Πήλιος σέντραρε, ο Μάνταλος έπιασε την κεφαλιά που κατέληξε λίγο άουτ. Η πίεση των φιλοξενούμενων όσο περνούσε η ώρα γινόταν όλο και πιο έντονη. ΚΙ αφού αρχικά στο 39’ η κεφαλιά του προωθημένου Κάλενς βρήκε τον Κοσέλεφ σε ετοιμότητα η ΑΕΚ άνοιξε το σκορ στο δεύτερο λεπτό των καθυστερήσεων του πρώτου μέρους.

Προβάδισμα με τον Κάλενς

Έπειτα από εκτέλεση φάουλ του Μάνταλου, ο Πόνσε έκανε  με υπερένταση την προβολή, με τον Κοσέλεφ να αποκρούει ασταθώς και τον Κάλενς, που ακολούθησε, να παίρνει το «ριμπάουντ» και να στέλνει από κοντά την μπάλα στα δίχτυα.

Στο δεύτερο μέρος η Λαμία επιχείρης ένα βγει από το .. καβούκι της και να απειλήσει, όμως καταλυτική παράμετρος για την έκβαση του αγώνα αποδείχθηκε ο τραυματισμός του Φάνη Τζανδάρη.

Το καθάρισε ο «καυτός» Πόνσε

Με την ΑΕΚ να ζευγαρώνει τα τέρματά της στο 68’ με τον … συνήθη ύποπτο το τελευταίο δίμηνο Εζεκιέλ  Πόνσε. Ο Ρότα εκτέλεσε πλάγιο από δεξιά, φέρνοντας την μπάλα στην περιοχή. Εκεί ο Πόνσε την άφησε ωραία για να έρθει μπροστά του και εν συνεχεία να εκτελέσει με όμορφη κίνηση για το 0-2…  Με αυτό το γκολ ο Αργεντινός φορ έφτασε αισίως τα 13 τέρματα στη σεζόν, εκ των οποίων τα 12 στην SuperLeague.  Μάλιστα, σκόραρε για τρίτο σερί ματς, ενώ έχει πετύχει έντεκα γκολ στα οκτώ τελευταία παιχνίδια της ομάδας του!

Το «κερασάκι» ο Λιβάι Γκαρσία με δυο γκολ

Εντυπωσιακό όμως ήταν το φινάλε για την «Ένωση». Με τον Λιβάι Γκαρσία να περνάει αλλαγή και να κάνει αισθητή την παρουσία του με δυο εκπληκτικής ομορφιάς τέρματα (88’, 93’0 με τα οποία εκτόξευσε τον δείκτη του σκορ στα επίπεδα του 0-4, δίνοντας χαρακτήρα θριάμβους την νίκη της ομάδας του Ματίας Αλμέιδα.

 

 

Ομάδα: