ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ
ΑΓΩΝΩΝ

powered by Agones.gr - livescore
Κώστας Παλαιολόγος

17 August, 2024 - 21:07

Categories: 

Ήττα από την Σερβία και τέταρτη θέση για την Εθνική Παίδων

Με ήττα, αλλά και με το κεφάλι ψηλά ολοκλήρωσε την παρουσία της στο Eurobasket U16 που διεξάγεται στο Ηράκλειο της Κρήτης η Εθνική μας ομάδα Παίδων, χάνοντας στον μικρό τελικό της διοργάνωσης με σκορ 74-65 από τη Σερβία.

Η Ελλάδα βρέθηκε να κυνηγά στο σκορ από το ξεκίνημα κιόλας του αγώνα, κάνοντας πολλές φορές την αντεπίθεσή της ώστε να ξαναμπεί στη διεκδίκηση του χάλκινου μεταλλίου. Στην τελευταία περίοδο μάλιστα, βρέθηκε πίσω ακόμα και με -16 (49-65) στο 34', ωστόσο κατάφερε με πάθος και πείσμα να μειώσει μέχρι και τους 5 (62-67) στο τελευταίο λεπτό, γνωρίζοντας τελικώς την ήττα στις λεπτομέρειες.



 



Μόνο συγχαρητήρια αξίζουν στα παιδιά του Γιάννη Καλαμπόκη, που με το ταλέντο και την εξαιρετική καθοδήγηση των προπονητών τους, έφτασαν μέχρι την 4η θέση της Ευρώπης, δείχνοντας πως το μέλλον είναι μπροστά τους και τους ανήκει!

Πρώτος σκόρερ για τη «γαλανόλευκη» ήταν ο Χατζηλάμπρου με 21 πόντους και 4 ριμπαόυντ, με τον Σκληρό να δίνει μεγάλες μάχες κάτω από τη ρακέτα, ολοκληρώνοντας το ματς με 15 πόντους και 3 ριμπάουντ. Χαϊδεμένος και Μπαρμπαγιάννης πρόσθεσαν από 9 και 6 πόντους αντίστοιχα.

Για τους Σέρβους, που κατέκτησαν το χάλκινο μετάλλιο, μεγάλη «ζημιά» μας έκανε ο γκαρντ της Μέγκα Μπάσκετ, Βουκ Ντανίλοβιτς, ολοκληρώνοντας το ματς με 24 πόντους, 2 ριμπάουντ, 2 ασίστ και 3 κλεψίματα.

Ομάδα: