ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ
ΑΓΩΝΩΝ

powered by Agones.gr - livescore
Κώστας Παλαιολόγος

24 October, 2024 - 23:54

Categories: 

Αλόνσο: «Τα λάθη σε αυτά τα παιχνίδια πληρώνονται»

 

Δηλώσεις από τη συνέντευξη Τύπου μετά τη βαριά ήττα του Παναθηναϊκού από την Τσέλσι για τη 2η αγωνιστική του Conference League έκανε ο Ντιέγκο Αλόνσο.

Ο προπονητής των «πράσινων» στάθηκε στα λάθη, που πληρώνονται, όπως είπε, κόντρα σε ομάδες του επιπέδου των Λονδρέζων, ενώ στη συνέχεια τόνισε την ανάγκη ανάκαμψης ενόψει της σημαντικότατης επερχόμενης αναμέτρησης με τον Άρη.

Αναλυτικά όσα δήλωσε στη συνέντευξη Τύπου ο προπονητής του Παναθηναϊκού:

Για τη διαφορά συγκέντρωσης στα δύο ημίχρονα: «Κάναμε ένα καλό πρώτο ημίχρονο, ήμασταν μέσα στον αγώνα. Χάσαμε την συγκέντρωσή μας, το εκμεταλλεύθηκε ο αντίπαλος. Το ίδιο έγινε και μετά το πρώτο γκολ. Η έλλειψη συγκέντρωση σε αυτούς τους αγώνες, τα λάθη αυτά, πληρώνονται».

Για όσα πήγαν στραβά: «Ο τρόπος που παραταχθήκαμε στο πρώτο μέρος, αυτό ήταν το πλάνο μας. Τα πρώτα είκοσι λεπτά ήταν πολύ καλά. Κάναμε ένα λάθος και αυτό το εκμεταλλεύθηκε ο αντίπαλος και πέτυχε τέρμα. Παίξαμε με αντίπαλο επιπέδου Premier League. Όποια λάθη κάνουμε εμείς, ο αντίπαλος τα εκμεταλλεύεται στο έπακρο. Το μήνυμα στο ημίχρονο ήταν να κρατήσουμε την ένταση και αυτόν τον τρόπο. Υπήρχαν θέματα πίεσης, φιλτραρίσματος της μπάλας, στο πρώτο ημίχρονο τα πήγαμε καλά. Στο δεύτερο μέρος έλλειψε η συγκέντρωση και τότε οι αντίπαλοι σημείωσαν το δεύτερο γκολ. Θέλω να εκτιμήσω και να πω για τους παίκτες μου: Παρότι η ήττα ήταν μεγάλη, οι παίκτες συνέχισαν να πολεμούν. Θα συνεχίσουμε με ψηλά το κεφάλι να δούμε τον αγώνα της Κυριακής. Αυτός είναι ο πιο σημαντικός αγώνας».

Για τον αγώνα που έρχεται κόντρα στον Άρη και τον Μλαντένοβιτς: «Ζήτησε αλλαγή ο Μλαντένοβιτς. Δεν ξέρουμε τι ακριβώς έχει. Θα πρέπει να περιμένουμε. Όσον αφορά τον αγώνα της Κυριακής είναι ''τελικός''. Αυτό είναι σαφές. Να γυρίσουμε σελίδα και να δούμε τον αγώνα με τον Άρη».

 

Για το αν η διαχείριση του ματς με την Τσέλσι έγινε θυσία ενόψει Άρη: «Πάντα σκέφτομαι τα πάντα. Αυτή είναι η δουλειά μου. Να τα σκέφτομαι και να τα προετοιμάζω. Η ομάδα που έπαιξε σήμερα ήταν αυτή που έπρεπε να παίξει. Δυναμικό κέντρο, γρήγοροι παίκτες στα εξτρέμ και μία ομάδα στη μεσαία γραμμή να μπορεί να κερδίζει τις μονομαχίες. Η ομάδα που βγήκε στον αγωνιστικό χώρο ήταν η καλύτερη ομάδα που μπορούσα να δημιουργήσω. Ο στόχος μας είναι να παίξουμε και στην επόμενη φάση του Conference League. Έχουμε ακόμη τέσσερις αγώνες και θα δώσουμε τη μάχη μας για να πάρουμε όλους τους βαθμούς».

Για το ποδόσφαιρο που παίζει ο Παναθηναϊκός βάσει του ρόστερ που διαθέτει: «Δεν πρόκειται να σχολιάσω τι λένε τα μέσα μαζικής ενημέρωσης ή κάποιοι οπαδοί. Δεν έχουμε τα αποτελέσματα που θέλουμε. Στο πρωτάθλημα θα μπορούσαμε να είχαμε περισσότερους βαθμούς. Στην Ευρώπη θα έπρεπε να έχουμε δύο βαθμούς ακόμα. Κάνουμε την αυτοκριτική μας με αυτό. Ξέρουμε ότι η ομάδα βελτιώνεται, ανεβαίνει και παίζει καλύτερα. Μέχρι στιγμής στο πρωτάθλημα είχαμε βαρύτερο πρόγραμμα από τους άλλους. Από εδώ και στο εξής πρέπει να κάνουμε νίκες για να πλησιάσουμε στην κορυφή. Οι στόχοι δεν κρίνονται τον Νοέμβριο, αλλά στο τέλος της σεζόν. Είναι μαραθώνιος, πρέπει να είμαστε συμπαγείς για να φτάσουμε σε καλή φόρμα. Ο Παναθηναϊκός τον Δεκέμβριο ήταν μπροστά 11 πόντους, πριν δύο χρόνια, δεν πήρε το πρωτάθλημα. Να συνεχίσουμε να δουλεύουμε για να πάρουμε το πρωτάθλημα».

Για το αν νιώθει πως η θέση του είναι επισφαλής και για το ποιο είναι το πλάνο του Παναθηναϊκού επιθετικά: «Δεν είμαι εγώ που μπορώ να το απαντήσω, αυτό έχει να κάνει με την διοίκηση του συλλόγου. Για το δεύτερο σκέλος, δεν θα απαντήσω, αποτελεί έλλειψη σεβασμού. Δεν το βλέπετε το πλάνο μας, γιατί δεν θέλετε να το δείτε».

 

Ομάδα: