ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ
ΑΓΩΝΩΝ

powered by Agones.gr - livescore

Error message

Deprecated function: The each() function is deprecated. This message will be suppressed on further calls in _menu_load_objects() (line 571 of /home/postgame/public_html/includes/menu.inc).
Κώστας Παλαιολόγος

24 May, 2024 - 00:10

Categories: 

Ανατροπή Ευρώπης στο 103’ για την Φιορεντίνα

Τα …χρειάστηκε, και κουράστηκε αρκετά η Φιορεντίνα, μέχρι να λυγίσει την σθεναρή αντίσταση της Κάλιαρι με 3-2 στην Σαρδηνία. «Δράστης» ο Αρτούρ που με γκολ από εύστοχη εκτέλεση πέναλτι  που πέτυχε στο 103’ (!) έδωσε την ομάδα της Φλωρεντίας το … φιλί της ζωής.

Έξι ημέρες πριν η ομάδα του Βιτσέντζο Ιταλιάνο αντιμετωπίσει τον Ολυμπιακό την Νέα Φιλαδέλφεια στον τελικό του Conference League, χρειάστηκε την εύνοια της τύχης μέχρι να κάνει την ανατροπή και να προσθέσει ένα πολύτιμο τρίποντο στις αποσκευές της, που της χάρισε το ευρωπαϊκό εισιτήριο της επόμενης περιόδου.

Η ιταλική ομάδα σε ακόμη ένα παιχνίδι που δίνει το τελευταίο διάστημα φανέρωσε πολλές αμυντικές αδυναμίες 

Οι «βιόλα αποδείχθηκαν επτάψυχοι, καθώς αν και βρέθηκαν με την πλάτη στον τοίχο στο 85', γύρισαν το ματς και πήραν το πολυπόθητο τρίποντο που τους εξασφαλίζει την 8η θέση στη φετινή Serie A και τον εισιτήριο για τα προκριματικά του Conference League της νέας αγωνιστικής περιόδου.

Η Φιορεντίνα αφού απορρόφησε την πίεση του δύσκολου πρώτου ημιώρου, ευτύχησε να προηγηθεί στο σκορ στο 39’ με τον Μποναβεντούρα

Στο 43’ μάλιστα οι φιλοξενούμενοι έφτασαν κοντά και σε δεύτερο γκολ, αλλά ο Σκουφέτ έσωσε το τετ α τετ με τον Καστροβίλι.

Η Κάλιαρι μπήκε με απειλητικές διαθέσεις στο δεύτερο μέρος και στο 58’ η κεφαλιά του Ντεϊολά έγλειψε το κάθετο δοκάρι.

 Μετά από αρκετές προσπάθειες ο Ντεϊολά σκόραρε στο 64’ όταν από μπαλιά στην πλάτη της άμυνας, έστειλε την μπάλα στα δίχτυα με κεφαλιά. Το γκολ ακυρώθηκε αρχικά για οφσάιντ, αλλά το VAR έδειξε πως όλα ήταν κανονικά κι έτσι έγινε το 1-1.

Η Φιορεντίνα προσπάθησε να αντιδράσει και στο 74’ έφτασε κοντά στο γκολ με τον Ενζολά που μόλις είχε μπει στο ματς, το πλασέ του όμως βρήκε σε σώματα και η Κάλιαρι γλίτωσε τον κίνδυνο. Tελικά στο 85’ η Κάλιαρι έφτασε στην ανατροπή με φαλτσαριστό σουτ του Μουτάντουα έξω από την περιοχή και φάνηκε να αγκαλιάζει το τρίποντο.

 

 

Στο 89’ όμως η Φιορεντίνα έκανε το 2-2 όταν από εκτέλεση φάουλ ο Γκονζάλες με προβολή από τη μικρή περιοχή έστειλε την μπάλα στα δίχτυα. Το ματς είχε τρελό ρυθμό και στο 90’ η Κάλιαρι σκόραρε με απίθανο σουτ του Λαπαντούλα, ο οποίος ήταν οφσάιντ και το γκολ ακυρώθηκε.

Κι εκεί που όλοι πίστεψαν πως το ματς θα τελείωνε ισόπαλο, η Φιορεντίνα κέρδισε πέναλτι στο 100′ για μαρκάρισμα πάνω στον Μπελντράν. Ο Αρτούρ το εκτέλεσε εύστοχα στο 103′ και έκανε το 2-3.

 

ΚΑΛΙΑΡΙ: Σκουφέ (90+4’ Αρέστι), Τζάπα, Μίνα, Ομπέρτ, Αουγκέλο, Πράτι, Ντεϊόλα (78’ Σουλεμανα – 90+4’ Μανκόσου), Νάντεζ (90+3΄Ντι Πάρδο), Βιόλα, Λουβουμπό (78΄Κίνγκστον), Λαπαντούλα

 

ΦΙΟΡΕΝΤΙΝΑ: Τερατσιάνο, Ντοντό, Μιλένκοβιτς (66’ Μαρτίνεζ Κουάτρα), Ρανιέρι, Μπιράγκι, Μποναβεντούρα (74’ Μπελτράν), Μαντράγκορα (56’ Αρτούρ), Ικονέ (56’ Γκονζάλεζ), Μπαράκ, Καστοβίλι, Μπελότι (74’ Ενζολά)