ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ
ΑΓΩΝΩΝ

powered by Agones.gr - livescore

Error message

Deprecated function: The each() function is deprecated. This message will be suppressed on further calls in _menu_load_objects() (line 571 of /home/postgame/public_html/includes/menu.inc).
Κώστας Παλαιολόγος

20 February, 2024 - 15:38

Categories: 

Αντρέας Μπρέμε: «Έφυγε» από τη ζωή σε ηλικία 63 ετών ο θρύλος του γερμανικού ποδοσφαίρου

Σε ηλικία 63 ετών «έφυγε» από τη ζωή ο θρύλος του γερμανικού ποδοσφαίρου Αντρέας Μπρέμε, έπειτα από καρδιακή προσβολή που υπέστη.

 

Πρόκειται για τον ποδοσφαιριστή που χάρισε στη Γερμανία (τότε ακόμα ονομάζονταν Δυτική Γερμανία) το Παγκόσμιο Κύπελλο του 1990 αφού αυτός εκτέλεσε το πέναλτι με το οποίο κέρδισε την Αργεντινή του επίσης εκλιπόντα Ντιέγκο Μαραντόνα.

 

Ο 63χρονος παλαίμαχος ποδοσφαιριστής εισήχθη στα επείγοντα περιστατικά στην κλινική της Ziemssenstrasse κοντά στο διαμέρισμά του, χωρίς να αποφευχθεί το μοιραίο.

 

Ο Αντρέας Μπρέμε αγωνιζόταν ως αριστερός μπακ και αμυντικός μέσος. Φόρεσε τη φανέλα των Ζααρμπρίκεν, Καϊζερσλάουτερν, Μπάγερν, Ίντερ και Σαραγόσα, ενώ αγωνίστηκε με την εθνική Γερμανίας 86 φορές με απολογισμό 8 γκολ.

 

Σημαντικότερη στιγμή στην καριέρα του ήταν το γκολ στον τελικό του Παγκοσμίου Κυπέλλου του 1990, όταν με εύστοχη εκτέλεση πέναλτι χάρισε το τρόπαιο στην εθνική Γερμανίας με αντίπαλο την Αργεντινή του Μαραντόνα.

 

Ο Αντρέας Μπρέμε κατέκτησε δύο φορές την Bundesliga τη μία με τον Ότο Ρεχάγκελ στον πάγκο της Καϊζερσλάουτερν το 1998.

 

Στο τετραετές πέρασμά του από την Ίντερ πρόλαβε να κατακτήσει ένα ιταλικό πρωτάθλημα, ένα Σούπερκαπ Ιταλίας και ένα Κύπελλο UEFA.

 

Με την εθνική Γερμανίας κατέκτησε το Παγκόσμιο Κύπελλο του 1990, ενώ βρέθηκε και σε δύο ακόμα τελικούς. Στο Μουντιάλ του 1986 και στο Euro 1992.