ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ
ΑΓΩΝΩΝ

powered by Agones.gr - livescore

Error message

  • Notice: Undefined offset: 0 in user_node_load() (line 3682 of /home/postgame/public_html/modules/user/user.module).
  • Notice: Trying to get property 'name' of non-object in user_node_load() (line 3682 of /home/postgame/public_html/modules/user/user.module).
  • Notice: Undefined offset: 0 in user_node_load() (line 3683 of /home/postgame/public_html/modules/user/user.module).
  • Notice: Trying to get property 'picture' of non-object in user_node_load() (line 3683 of /home/postgame/public_html/modules/user/user.module).
  • Notice: Undefined offset: 0 in user_node_load() (line 3684 of /home/postgame/public_html/modules/user/user.module).
  • Notice: Trying to get property 'data' of non-object in user_node_load() (line 3684 of /home/postgame/public_html/modules/user/user.module).
  • Deprecated function: The each() function is deprecated. This message will be suppressed on further calls in _menu_load_objects() (line 571 of /home/postgame/public_html/includes/menu.inc).

15 June, 2024 - 02:24

Categories: 

Αταμάν: «Μετά το 0-2 είπα στα παιδιά πως είμαστε μία μαγική ομάδα»

Ο Εργκίν Αταμάν αφού πρώτα, στις 26 Μαϊου οδήγησε τον Παναθηναϊκό στην κατάκτηση της Euroleague, στις 15 Ιουνίου τον οδήγησε και στην κατάκτηση του πρωταθλήματος Ελλάδας, για πρώτη φορά από το 2021.

Μετά από δύο τόσο μεγάλους τίτλους, στην μόλις πρώτη σεζόν του στην τεχνική ηγεσία των «πρασίνων», ο Εργκίν Αταμάν είχε κάθε λόγο να χαμογελά. Μιλώντας στην ΕΡΤ3 λίγη ώρα αφού είχε ολοκληρωθεί ο 5ος τελικός στο ΟΑΚΑ με νίκη, 87-82 των παικτών του επί του Ολυμπιακού, ο Τούρκος τεχνικός... αποκάλυψε τι είπε στον Κώστα Σλούκα και την παρέα του, όταν βρέθηκαν να χάνουν με 0-2 στη σειρά των τελικών. «Ήμασταν στο 0-2, κανείς δεν το πίστευε, όλοι έλεγαν ότι είναι αδύνατο. Είπα στα παιδιά, είμαστε η μαγική ομάδα, μόνο εμείς θα το κάνουμε και το κάναμε,» επισήμανε ο Αταμάν. 

 

Αναλυτικά ο Εργκίν Αταμάν δήλωσε στην ΕΡΤ3:

 

«Είμαι υπερήφανος για αυτά τα παιδιά. Απίθανη ατμόσφαιρα στο ΟΑΚΑ απόψε. Το αξίζαμε, δουλεύαμε κάθε μέρα προσπαθήσαμε, πιστεύαμε, κατακτήσαμε τη Euroleague. Εδώ ήμασταν στο 0-2, κανείς δεν το πίστευε, όλοι έλεγαν ότι είναι αδύνατο. Είπα στα παιδιά, είμαστε η μαγική ομάδα, μόνο εμείς θα το κάνουμε και το κάναμε. Ευχαριστώ όλους τους συνεργάτες μου, ο Χρήστος Σερέλης έκανε τρομερή δουλειά. Είχαμε μια μαγική σεζόν και μία από τις καλύτερες ατμόσφαιρες. Το μαγικό νούμερο είναι το 23. Είναι πολύ νωρίς για τη νέα σεζόν. Θα ξεκουραστούμε μετά από 81-82 παιχνίδια και θα δούμε».

 

Λίγο αργότερα, στη συνέντευξη Τύπου ο Εργκίν Αταμάν υπογράμμισε: 

 

«Δεν έχουμε να πούμε πολλά. Τα παιδιά έκαναν φανταστική σεζόν. Κερδίσαμε όλους τους μεγάλους τίτλους φέτος. Δεν τα παρατήσαμε ποτέ, δείξαμε μεγάλο χαρακτήρα, ακόμη και στο 1-2 από τη Μακάμπι, πήγαμε στο φάιναλ φορ και πήραμε τη Euroleague, ενώ τώρα από το 0-2 δεν "καταθέσαμε τα όπλα" και αλλάξαμε τη σειρά. Είναι μια ιστορική σεζόν για μια ομάδα στο ευρωπαϊκό μπάσκετ. Πριν από το τρίτο παιχνίδι, όταν ήμασταν στο 0-2, είπα στους παίκτες μου πως μόνο εσείς μπορείτε να το γυρίσετε. Ιστορική ομάδα, μαγική, τα καταφέραμε όλα. Ο Σλούκας πριν από δύο μήνες είπε πως ‘ελπίζω να πιω σαμπάνια με τον κόουτς’. Τώρα, αύριο θα πιούμε».

 

Για το αν ήταν θέμα ψυχολογίας και προσωπικοτήτων οι δύο τίτλοι, ανέφερε: «Δημιουργήσαμε μια συμπαγή ομάδα, πετύχαμε στις μεταγραφές και φέραμε σημαντικούς παίκτες όπως ο Σλούκας. Έχουμε παίκτες με ποιότητα, αλλά και χαρακτήρα, παίκτες που παλεύουν. Δεν ξέρω γιατί πολλοί το θεωρούν πολύπλοκο να φτιάξεις μια καλή ομάδα με τόσους νέους παίκτες. Όταν έχεις παίκτες όπως ο Σλούκας, ο Ναν και ο Λεσόρ, είναι απλό. Ο κόσμος άρχισε να πιστεύει σε εμάς και πίστευε έως το τέλος. Μετά το 0-2 όλοι, ο πρόεδρος, ο κόσμος, έλεγαν ‘κανένα πρόβλημα’. Αυτή ήταν η μαγεία αυτής της ομάδας».

 

Για την αυτοπεποίθηση που βγάζει ο ίδιος, ο Αταμάν είπε: «Ο γιος μου, ο Σαρπ, πήγε και ήρθε τέσσερις φορές από την Κωνσταντινούπολη. Είναι μεγάλος υποστηρικτής της ομάδας. Κανένας δεν μπορεί να σταματήσει τις δηλώσεις μου, όταν πιστεύω στην ομάδα, στο κλαμπ, στον πρόεδρο. Δεν μπορείς να έχεις επιτυχίες χωρίς σπουδαίους παίκτες. Ο κ. Γιαννακόπουλος έκανε σπουδαίες επενδύσεις στους κατάλληλους παίκτες. Θέλω να ευχαριστήσω και όλους τους συνεργάτες μου, κυρίως τον Χρήστο Σερέλη, που είναι κι αυτός πρώτος προπονητής μαζί μου. Αρχίσαμε το 2023 και το 2024 πήραμε τα πάντα».

πηγή amna.gr