ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ
ΑΓΩΝΩΝ

powered by Agones.gr - livescore

Error message

Deprecated function: The each() function is deprecated. This message will be suppressed on further calls in _menu_load_objects() (line 571 of /home/postgame/public_html/includes/menu.inc).
Κώστας Παλαιολόγος

26 May, 2024 - 23:30

Categories: 

Βασιλιάς της Ευρώπης ο Παναθηναϊκός! Tαπείνωσε την Ρεάλ και της πήρε το στέμμα

Ο Παναθηναϊκός επέστρεψε στην κορυφή της Ευρώπης! 13 χρόνια μακριά από τους ευρωπαϊκούς τίτλους ήταν πάρα πολλά για το «Τριφύλλι» γονάτισε την Ρεάλ Μαδρίτης στον τελικό του Βερολίνου με 95-80 και της πήρε το στέμμα με τρόπο εμφατικό και ονειρικό πανηγυρίζοντας την έβδομη κατάκτηση Ευρωλίγκα της ιστορίας του σε οκτώ συνολικά τελικούς!

Με τους Κώστα Σλούκα (24 πόντοι, 4/4 τρίποντα) και Ναν (19 πόντοι) και τον Λεσόρ από κοντά (17 πόντοι) σε μία από τις κορυφαίες βραδιές της καριέρας τους η ομάδα του Αταμάν με αντεπίθεση διαρκείας στο δεύτερο ημίχρονο ανάγκασε την «Βασίλισσα» σε βαθιά υπόκλιση κι επέστρεψε στον ευρωπαϊκό του θρόνο 13 χρόνια μετά το επίτευγμά του στην Βαρκελώνη!

Mε τους Γιουλ και Ροντρίγκεθ να οργανώνουν μαεστρικά και να εκτελούν με υψηλά ποσοστά ευστοχίας η Ρεάλ προηγήθηκε 22-16 στο 6’ έχοντας να επιδείξει το αξιοζήλευτο 9/11 σουτ και 5 ασίστ. Με τον Ναν να χρεώνεται πολύ νωρίς με τρίτο φάουλ και να δημιουργεί πονοκεφάλους στον Αταμάν. Η Ρεάλ συνέχισε στον ίδιο ρυθμό και στο 12’ έφτασε τη διαφορά της στους 14 πόντους για το 41-27 έχοντας επιθετική πολυφωνία και τον Μούσα να πραγματοποιεί καταπληκτική εμφάνιση σε επίθεση και άμυνα. 

Η είσοδος των Σλούκα και Βιλντόσα έδωσε επιθετική πνοή στον Παναθηναϊκό. Ο αρχηγός άρχισε να μπαίνει στην επιθετική εξίσωση, την ώρα όπου έβγαιναν πολύ καθοριστικές άμυνες προσδίδοντας το μομέντιουμ στην πλευρά των «πρασίνων» Με συνεχόμενα τρίποντα από τους Γκραντ και Βιλντόσα ο Παναθηναϊκός μείωσε σε 46-45 στο 17’ και 48-47 με καλάθι του Λεσόρ, που έκλεισε το πρώτο ημίχρονο με 11 πόντους, αλλά δύο συνεχόμενα τρίποντα από τους Μούσα και Καμπάτσο έγραψαν το 54-47. Με τις δύο ομάδες να πηγαίνουν στην ανάπαυλα με την διαφορά στους 5 χάρη στο καλάθι του Σλούκα που έφτασε τους δέκα πόντους (54-49).

 «Μίλησαν» Σλούκας και Ναν

Ο Παναθηναϊκός μπήκε αφιονισμένος στην τρίτη περίοδο και με ξεκάθαρη διάθεση να σφίξει την άμυνά του και να χαλάσει» το μυαλό των παικτών του Ματέο. Όπως και συνέβη. Με τον Λεσόρ να καταθέτει ψυχή και τον Ναν σε καταπληκτική βραδιά το «τριφύλλι» προσπέρασε 58-56 με τρίποντο του Αμερικανού γκαρντ στο 24’και πήρε το μομέντιουμ. Από την άλλη πλευρά η Ρεάλ έχοντας σε κάκιστη βραδιά τον Χεζόνια έχανε συνεχώς επιθέσεις και επέτρεπε στο Παναθηναϊκό να προηγηθεί με διαφορά 5 πόντων για το 59-64. Με τον Ροντρίγκεζ να μειώνει για το 61-64 του 30ού λεπτού.

Με δύο κολλητά τρίποντα του Σλούκα, ο Παναθηναϊκός προηγήθηκε 71-79 στο 35’ Οι Μαδριλένοι όμως μ’ ένα επί μέρους 5-0 μείωσαν σε 79-76 με τον Ταβάρες στο 36’, όμως σε εκείνο το σημείο «μίλησε» ο Ναν και με καθοριστικά καλάθια έγραψε το 76-83 βάζοντας φαρδιά =-πλατιά την υπογραφή του στο έβδομο ευρωπαϊκό του «τριφυλλιού». Η γιορτή στις εξέδρες είχε αρχίσει!

Τα δεκάλεπτα: 36-25, 54-49, 61-64, 80-95.

 

Ομάδα: