ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ
ΑΓΩΝΩΝ

powered by Agones.gr - livescore

Error message

Deprecated function: The each() function is deprecated. This message will be suppressed on further calls in _menu_load_objects() (line 571 of /home/postgame/public_html/includes/menu.inc).
Κώστας Παλαιολόγος

8 February, 2024 - 23:44

Categories: 

Επικός Θρύλος «έπνιξε» την Βαλένθια!

Την ανοδική του πορεία  στην φετινή Ευρωλίγκα επιβεβαίωσε στον υπέρτατο βαθμό ο Ολυμπιακός! Με «όπλο» την πολύ αποτελεσματική τους άμυνα, οι «ερυθρόλευκοι» απέδρασαν από την Ανδαλουσία θριαμβευτές με 65-78 και έτσι βελτίωσαν την επίδοσή τους στο 15-11 και πλέον θέτουν βάσεις για την απευθείας πρόκριση στα προημιτελικά της Ευρωλίγκα.

Παράλληλα άφησαν την αντίπαλό τους δύο νίκες πίσω, καλύπτοντας μάλιστα και την διαφορά της ήττας τους στο ΣΕΦ με 7 πόντους στο ματς του πρώτου γύρου (56-63). Μα το πλέον σημαντικό έδωσαν τέλος στην φετινή κατάρα που τους κυνηγούσε , αφού μετρούσαν επτά ήττες κόντρα στις ισπανικές ομάδες!

Σε κάθε περίπτωση η αρμάδα του Γιώργου Μπαρτζώκα απέδειξε περίτρανα ότι στην καλή της βραδιά αποτελεί μία υπερδύναμη1 Ένα σύνολο πολύ αθλητικό, που με την προσθήκη του Μόουζες Ράιτ και την επιστροφή του Μουστάφα Φαλ δημιουργεί … συνθήκες ασφυξίας στους αντιπάλους της

 

 

Με τους Φαλ, Πίτερς, Μπραζντέικις, Κάναν και Γουόκαπ ξεκίνησε ο Ολυμπιακός. Μετά τις μέτριες πρώτες επιθέσεις, οι «ερυθρόλευκοι» έτρεξαν στο ανοικτό γήπεδο για το +3 (5-8), στο 3’. Στη συνέχεια, οι Πειραιώτες έκαναν εύκολα λάθη, δίνοντας κλεψίματα στη Βαλένθια και καλάθια στο ανοικτό γήπεδο, με αποτέλεσμα να περάσει μπροστά (13-11), στο 6’. Με την είσοδο του Ράιτ οι φιλοξενούμενοι τον αξιοποίησαν και προσπέρασαν (15-17), με τους γηπεδούχους να απαντούν για το δικό τους προβάδισμα (19-17), στο 8’. Ωστόσο, στο τελευταίο δίλεπτο οι παίκτες του Μπαρτζώκα έσφιξαν αμυντικά και με Πετρούσεφ και Γουόκαπ έκλεισαν μπροστά (19-21) την πρώτη περίοδο.

Με δύσκολα καλάθια του Γιόβιτς η Βαλένθια ανέκτησε το προβάδισμα (23-22), στην αρχή του δεύτερου δεκάλεπτου. Ο Ολυμπιακός απάντησε με εξαιρετικές άμυνες που ανάγκασαν τους γηπεδούχους σε λάθη και με τους Παπανικολάου, Ράιτ και Γουίλιαμς-Γκος στην επίθεση έκαναν σερί 12-0, για το +11 (23-34), στο 14’. Ωστόσο, στη συνέχεια ο Οτζελέγε έγινε άλυτο… πρόβλημα για την άμυνα των Πειραιωτών, με τον Αμερικανό βρίσκει ρυθμό στην επίθεση, αλλά και με τα επιθετικά ριμπάουντ του και έχοντας βοήθεια από τον Λόπεθ-Αροστέγι να φέρνουν τη διαφορά στον πόντο (35-36), στο 17’. Ο Πετρούσεφ έστειλε τους «ερυθρόλευκους» στο +5 (35-40), αλλά η αστοχία στα τελευταία λεπτά και οι Άντερσον και Λόπεθ-Αροστέγι διαμόρφωσαν το 39-40 του πρώτου ημιχρόνου.

Ο Ίνγκλις έβαλε μπροστά τη Βαλένθια στην αρχή του δεύτερου μέρους (41-40), με τον Ολυμπιακό να απαντά ξανά με εξαιρετική άμυνα, πλήρη έλεγχο των ριμπάουντ και με τους Πίτερς-Κάναν να βρίσκουν ρυθμό έτρεξε σερί 11-0, για το +10 (41-51), στο 25’. Με την επιστροφή του Οτζελέγε στο παρκέ οι γηπεδούχοι έριξαν τη διαφορά σε μονοψήφια τιμή (44-51), με τους «ερυθρόλευκους» να απαντούν με μπροστάρη τον Φαλ και με σερί 8-0, για το +15 (44-59), στο 28’. Στον εναπομείναντα χρόνο οι παίκτες του Μπαρτζώκα δεν συνέχισαν το ίδιο και παρά τα καλάθια του Χάρπερ διατήρησαν τη διψήφια διαφορά (48-60), μέχρι το τέλος της τρίτης περιόδου.

Με πολύ καλή άμυνα και τον ΜακΚίσικ να χτυπά στο ανοικτό γήπεδο, μπήκε ο Ολυμπιακός στην τέταρτη περίοδο και ξέφυγε στο +13 (53-66), στο 33’. Στη συνέχεια, οι «ερυθρόλευκοι» έριξαν πολύ τις στροφές τους, αλλά διατηρούσαν τη διψήφια διαφορά τους παρά την προσπάθεια των γηπεδούχων (60-70), μέχρι το 36’. Στη συνέχεια, ο Ράιτ «κλείδωνε» τις κατοχές με τα ριμπάουντ του και με τον Κάναν να… λύνεται ακόμη περισσότερο επιθετικά η διαφορά ξέφυγε στο +16 (60-76) και η νίκη ήρθε με το τελικό 65-78.

Τα δεκάλεπτα: 19-21, 39-40, 48-60, 65-78

 

Ομάδα: 
Διοργάνωση: