ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ
ΑΓΩΝΩΝ

powered by Agones.gr - livescore
Κώστας Στουρνάρας

9 July, 2024 - 02:34

Categories: 

Η ΕΡΤ στους Ολυμπιακούς Αγώνες, η Athens Καλλιθέα στην Cosmote TV και «Ολυμπιακή Λαμπαδηδρομία 2024: Η ταινία στη NOVA!

Η Εθνική Ομάδα Μπάσκετ συγκλόνισε με την παρουσία της στο Προολυμπιακό Τουρνουά και επικύρωσε το τελευταίο διαθέσιμο εισιτήριο για τους Ολυμπιακούς Αγώνες. Οι δώδεκα παίκτες της Εθνικής θα ενσωματωθούν στην αποστολή της Ελλάδας για το μεγαλύτερο αθλητικό γεγονός του πλανήτη.

 

Με αυτήν την προσθήκη η Ελλάδα μετρά 101 συμμετοχές και η ΕΡΤ θα βρίσκεται δίπλα στους αθλητές και τις αθλήτριες για να καλύψει τηλεοπτικά, ραδιοφωνικά αλλά και διαδικτυακά τους Ολυμπιακούς Αγώνες, που θα διεξαχθούν από τις 26 Ιουλίου έως τις 11 Αυγούστου, προσφέροντας δεκαεπτά ημέρες που θα συναρπάσουν και θα συγκινήσουν το φίλαθλο κοινό.

 

Η ΕΡΤ μέσα από τα κανάλια της, ΕΡΤ1, ΕΡΤ2 και ΕΡΤ3, με παράλληλη streaming μετάδοση μέσω της ψηφιακής πλατφόρμας ERTFLIX, καθώς και από τα δύο ψηφιακά κανάλια, ERTSPORTS 1 και ERTSPORTS 2, επιχειρεί ένα γιγαντιαίο τηλεοπτικό εγχείρημα, μεταδίδοντας 900 ώρες απευθείας προγράμματος, που περιλαμβάνουν τις τελετές έναρξης και λήξης και φυσικά όλες τις μεγάλες αθλητικές αναμετρήσεις της κορυφαίας διοργάνωσης, ειδικές θεματικές εκπομπές, ρεπορτάζ, συνεντεύξεις και αφιερώματα.

 

900 ώρες live δράση στα κανάλια της ΕΡΤ…

Στους Ολυμπιακούς Αγώνες συμμετέχουν 10.500 αθλητές και αθλήτριες, ανάμεσά τους οι 101 από την Ελλάδα που θα αγωνιστούν σε 16 αθλήματα (στίβος, κολύμβηση, γυμναστική, κωπηλασία, μπάσκετ, καλλιτεχνική κολύμβηση, ξιφασκία, τζούντο, πόλο, πινγκ πονγκ, τένις, ποδηλασία, πάλη, σκοποβολή, ιππασία, ιστιοπλοΐα kai μαραθώνια κολύμβηση).

 

Με σκοπό την πληρέστερη και εγκυρότερη ενημέρωση, η αποστολή της ΕΡΤ θα απαρτίζεται από εργαζομένους όλων των ειδικοτήτων, δημοσιογράφους, σκηνοθέτες, διευθυντές παραγωγής, εικονολήπτες, ηχολήπτες, καθώς και social media editors, που θα ταξιδέψουν σε τέσσερις πόλεις της Γαλλίας. Στο Παρίσι, στη Λιλ όπου διεξάγονται οι αγώνες της προκριματικής φάσης ομίλων στο μπάσκετ, στη Σατορού, όπου έχουν προγραμματιστεί τα αγωνίσματα σκοποβολής και στη Μασαλία, στο κέντρο της ιστιοπλοΐας.

 

Με απευθείας μεταδόσεις και περιγραφές των αθλημάτων, με πλούσιο ρεπορτάζ από τις Μικτές Ζώνες, το Ολυμπιακό Χωριό, τα Προπονητήρια, καθώς και με συνεντεύξεις με τους Έλληνες αθλητές, οι απεσταλμένοι της δημόσιας ραδιοτηλεόρασης θα μεταφέρουν τον παλμό της μεγαλύτερης αθλητικής διοργάνωσης.

 

Παράλληλα, οι κάμερες της ΕΡΤ θα βρίσκονται στο Champions Park, στο Τροκαντερό, όπου για πρώτη φορά στην ιστορία των Ολυμπιακών Αγώνων έχει δημιουργηθεί ένας χώρος συνάντησης των φιλάθλων με τους νικητές των μεταλλίων, για να μεταδίδουν την πανηγυρική ατμόσφαιρα και τα μοναδικά στιγμιότυπα από τα παρασκήνια.

 

Το κορυφαίο αθλητικό γεγονός της τετραετίας έρχεται στην ΕΡΤ…

Η Athens Kallithea FC αποκλειστικά στην COSMOTE TV έως το 2025

 

 

Αποκλειστικά στην COSMOTE TV θα παίζει μπάλα η Athens Kallithea FC για τη σεζόν 2024-2025. Έτσι, όλοι οι εντός έδρας αγώνες των «νεοφώτιστων» για το πρωτάθλημα της Stoiximan Super League, καθώς και επιλεγμένοι φιλικοί αγώνες προετοιμασίας, θα προβάλλονται ζωντανά από τα κανάλια COSMOTE SPORT.

Η έμπειρη δημοσιογραφική ομάδα της COSMOTE TV θα καλύπτει όλους τους αγώνες της Athens Kallithea FC με εκτενή ρεπορτάζ, αλλά και ειδικές pre-game και post-game εκπομπές στο πλαίσιο σημαντικών αναμετρήσεων, προσφέροντας πλούσια ενημέρωση στους φίλους του ποδοσφαίρου.

Εκτός από τους αγώνες της Athens Kallithea FC, τη σεζόν 2024-2025 οι συνδρομητές της COSMOTE TV θα μπορούν να απολαμβάνουν όλα τα εντός έδρας ματς και των ΑΕΚ, Ολυμπιακού, Παναθηναϊκού, ΠΑΣ Λαμία, Παναιτωλικού, ΟΦΗ και Βόλου ΝΠΣ.

 

Nova: «Ολυμπιακή Λαμπαδηδρομία 2024: Η ταινία» έρχεται στο Novasports!

 

 

Η Nova, μέλος της United Group, του κορυφαίου παρόχου τηλεπικοινωνιών και media στη Νοτιοανατολική Ευρώπη βρίσκεται σταθερά στο πλευρό της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής ως Χρυσός Χορηγός Επικοινωνίας και πρόβαλε με τον αρτιότερο τρόπο την Ολυμπιακή Λαμπαδηδρομία 2024 με την σφραγίδα της κορυφαίας δημοσιογραφικής ομάδας.

 

Στο πλαίσιο αυτό, η μοναδική εμπειρία που έζησαν οι δημοσιογράφοι της Nova ακολουθώντας το ταξίδι της Ολυμπιακής Φλόγας σε όλη την ελληνική επικράτεια, έγινε ταινία και θα προβληθεί στο Novasports. Το αφιέρωμα, σε επιμέλεια του Αποστόλη Λάμπου, με τις συγκινητικές και μαγευτικές στιγμές του ταξιδιού του οικουμενικού αυτού συμβόλου, θα προβληθεί την Τετάρτη 10 Ιουλίου στις 22:00 από το Novasports Start και σε επανάληψη την Κυριακή 14 Ιουλίου στις 13:30 από το Novasports Prime.

 

Κατά τη διάρκεια της ταινίας οι συνδρομητές θα έχουν την ευκαιρία να δουν όλα όσα συνέβησαν στις 11 ημέρες που διήρκησε η κορυφαία λαμπαδηδρομία που έγινε ποτέ επί ελληνικού εδάφους, καθώς το Ολυμπιακό φως διένυσε 5202 χιλιόμετρα και 563 ναυτικά μίλια στα χέρια 600 λαμπαδηδρόμων. Από την τελετή αφής στην Αρχαία Ολυμπία ως την τελετή παράδοσης στο Παναθηναϊκό Στάδιο και από εκεί στο λιμάνι του Πειραιά για να τη μεταφέρει το ιστορικό Μπελέμ στη Γαλλία, η Nova δεν την άφησε στιγμή από τα μάτια της με τους δημοσιογράφους Αποστόλη Λάμπο και Διονύση Στρούμπο καθώς και τον οπερατέρ Τάσο Γιαννούτσο ταξιδεύοντας από την Αλεξανδρούπολη ως την Κρήτη κι από το Καστελόριζο ως την Κέρκυρα μέσα από 13 Περιφέρειες, επτά Νησιά, 43 Πόλεις, 41 Δήμους, πέντε Κοινότητες, 10 Αρχαιολογικούς Χώρους και δύο Ολυμπιακά Μουσεία.

 

Η συνέχεια επί της οθόνης Τετάρτη 10 Ιουλίου στις 22:00 από το Novasports Start και σε επανάληψη την Κυριακή 14 Ιουλίου στις 13:30 από το Novasports Prime!

Χατ τρικ τριημέρου στην τηλεθέαση έκανε η ΕΡΤ1

 

 

Χατ τρικ στην τηλεθέαση για την ΕΡΤ το τριήμερο Παρασκευή–Σάββατο–Κυριακή, με τους αγώνες του EURO 2024, αλλά και την πρόκριση της Εθνικής μας Ομάδας Μπάσκετ στους Ολυμπιακούς Αγώνες στο Παρίσι να μονοπωλούν το ενδιαφέρον των θεατών και την ΕΡΤ1 να έρχεται πρώτη με μέσο όρο τριημέρου 15,2%.

 

Ρεκόρ θεάσεων έκανε το τριήμερο και το ERTFLIX με συνολικά 2.400.000 views, το 50% των οποίων προήλθαν από κινητά και tablets.

 

Αναλυτικότερα:

 

Η χτεσινή ημέρα, Κυριακή 7 Ιουλίου 2024, ήταν αφιερωμένη στην προσπάθεια της Εθνικής μας Ομάδας Μπάσκετ να προκριθεί έπειτα από 16 ολόκληρα χρόνια στους Ολυμπιακούς Αγώνες στο Παρίσι. Η τηλεθέαση κυμάνθηκε στο 33% και εκτοξεύθηκε στο 34.6% στο δυναμικό κοινό και στο 42% στους άντρες (18-34). Τον αγώνα παρακολούθησαν κατά μέσο όρο 1.017.433 τηλεθεατές, ενώ η κάλυψη ξεπέρασε τους 2.100.000.

 

To Σάββατο 6 Ιουλίου 2024, όλα τα βλέμματα ήταν στραμμένα στον ημιτελικό αγώνα μπάσκετ μεταξύ Εθνικής Ελλάδας και Σλοβενίας. Η τηλεθέαση έφτασε το 29,5%, ενώ ανέβηκε περαιτέρω (32,4%) στην ποδοσφαιρική αναμέτρηση Ολλανδία-Τουρκία που παρακολούθησαν κατά μέσο όρο 942.839 τηλεθεατές. Πολύ υψηλή ήταν και η τηλεθέαση στην ΕΡΤ3 (24,4%) που μετέδωσε την ίδια ημέρα το απόγευμα, την αναμέτρηση Αγγλία-Ελβετία.

 

Την Παρασκευή 5 Ιουλίου 2024, οι νοκ άουτ αναμετρήσεις Ισπανία-Γερμανία και Πορτογαλία-Γαλλία, αλλά και η τροπή που πήραν οι αγώνες, είχαν ως αποτέλεσμα η ΕΡΤ1 να κάνει τηλεθέαση ημέρας 18,3%.

 

Τον πρώτο αγώνα παρακολουθήσαν κατά μέσο όρο περί τους 835.797 τηλεθεατές, ενώ η τηλεθέαση έφτασε σχεδόν το 40% (39,8%) κατά το Β’ ημίχρονο της παράτασης!

 

Όσο για την αναμέτρηση Πορτογαλία-Γαλλία, την παρακολούθησαν κατά μέσο όρο 1.154.011 τηλεθεατές, ενώ όσο περνούσε η ώρα και η αγωνία για το ποια ομάδα θα περνούσε στον επόμενο βήμα μεγάλωνε, αυξάνονταν και η τηλεθέαση που έφτασε το 46,8% κατά τη διαδικασία των πέναλτι.

 

Υψηλά ποσοστά τηλεθέασης έκαναν και οι αθλητικές εκπομπές της ΕΡΤ για το EURO 2024 και το Προολυμπιακό Τουρνουά Μπάσκετ

Στην κορυφή το MEGA

Στην πρώτη θέση της τηλεθέασης παρέμεινε το Mega την εβδομάδα 24 – 30 Ιουνίου, με 12,5%, σύμφωνα με τις μετρήσεις της Nielsen. Ο Alpha ήταν δεύτερος με 12,1%, ο ΑΝΤ1 τρίτος με 11,1% και ο ΣΚΑΪ τέταρτος με 10,2%. Η ΕΡΤ1, ανέβηκε στο 8,8%, ξεπερνώντας το Star, που έμεινε στο 8,6%, στο 4,4% υποχώρησε το Open, ενώ η ΕΡΤ3 είχε 2,6%, το ΜΑΚ TV 2,5% και η ΕΡΤ2 1,3%.  Στο 25,3% τα «άλλα κανάλια» της Nielsen.

Τα σύκα σύκα και την σκάφη σκάφη!

-Η συγκλονιστική σειρά «Προξενιό της Ιουλίας» ολοκληρώθηκε με ένα συνταρακτικό επεισόδιο που σάρωσε τους πίνακες τηλεθέασης. Στο σύνολο του κοινού σημείωσε ποσοστό 28,8% ενώ στο δυναμικό κοινό 21,6%. Στους άνδρες ηλικίας 15-24 ετών το ποσοστά διαμορφώθηκε στο 27,3%, στο αντίστοιχο γυναικείο κοινό το ποσοστό ήταν 20,8% και 21,3% στις γυναίκες 25-44 ετών...

-Η ανακοίνωση απομένει για την συμφωνία του Λεβαδειακού με την NOVA για την τηλεοπτική μετάδοση των εντός έδρας αγώνων της ομάδας της Βοιωτίας στην Super League...

-Το επεισόδιο της δημοσιογραφικής εκπομπής έρευνας «Εντός Κάδρου», που θα προβληθεί την Τρίτη 9 Ιουλίου στις 17:30, στην ΕΡΤ3, έχει ως θέμα το Δάσος της Δαδιάς, μετά την καταστροφική πολυήμερη πυρκαγιά του 2023 που κατέκαψε το μεγαλύτερο μέρος του...

-O Oλυμπιακός ανακοίνωσε τα φιλικά προετοιμασίας του, τα οποία θα μεταδοθούν από την Cosmote TV. Δεν αποκλείεται κάποια να τα δείξει και το MEGA...

-Τελευταία φορά που στην αποστολή της ΕΡΤ για Ολυμπιακούς Αγώνες περιελάμβανε και σκηνοθέτες κλπ, πέρα από δημοσιογράφους και εικονολήπτες, ήταν στο Πεκίνο το 2008...

-Και καθημερινή εκπομπή θα έχει στο μενού η ΕΡΤ τις ημέρες των Ολυμπιακών Αγώνων, την οποία θα παρουσιάζει ο Γ. Ράνιος...

-Βέβαια, αξίζει να τονιστεί ότι η ΕΡΑ ΣΠΟΡ θα κάνει όλες τις μεταδόσεις από τα στούντιο της Αγίας Παρασκευής...

-Καλό βράδυ και εις αύριο τα σπουδαία!

Κ. Στουρνάρας

kostourn@yahoo.com