ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ
ΑΓΩΝΩΝ

powered by Agones.gr - livescore
Κώστας Παλαιολόγος

10 July, 2024 - 19:33

Categories: 

Με εξάρσεις, αλλά και αδυναμίες η ΑΕΚ κόντρα στην Γάνδη

Ισόπαλη 2-2 με τη Γάνδη ήρθε η ΑΕΚ στο τελευταίο της φιλικό στο βασικό στάδιο της προετοιμασίας της.

Στο... μαραθώνιο «τεστ» (διάρκειας 130') που διεξήχθη στο Μπουργκ-Χάαμσταντ, η «Ένωση» είχε πολύ καλή παρουσία στα δύο πρώτα μέρη, 35 λεπτών.

Αφού άνοιξε το σκορ μόλις στα 51'' με τον Ζίνι, οι «κιτρινόμαυροι» έβγαλαν επί χόρτου πολύ καλά στοιχεία, όπως το εξαιρετικό πρέσινγκ ψηλά και η καλή κυκλοφορία. Είχαν αρκετές ευκαιρίες, ενώ παράλληλα απειλήθηκαν ελάχιστα. Το τελευταίο, δε, συνέβαινε κυρίως από δικά τους λάθη, κατά βάση σε φάση build up. Έτσι, μετά από λάθος του Μπρινιόλι στο build up, δέχθηκαν την ισοφάριση στο 18'.

Παράλληλα, ο «δικέφαλος» είχε και πρωταγωνιστές, με κορυφαίο όλων τον Λιβάι, ο οποίος είχε δύο ασίστ αλλά και δοκάρι με εκτέλεση φάουλ στο 60'. Το 2-1, λοιπόν, έγραψε στο 54' ο Ρότα. Πολύ καλός επίσης ο Λιούμπισιτς, ο οποίος αγωνιζόμενος πίσω από τον Λιβάι συνέβαλε τα μέγιστα στο πρέσινγκ και στην κυκλοφορία στα καλά διαστήματα της ομάδας του.

Λίγα πράγματα στα δύο επόμενα μέρη, διάρκειας 30 λεπτών, όπου για την ΑΕΚ αγωνίστηκε μια μίξη νεαρών και έμπειρων, ενώ μέτρησαν τα πρώτα τους λεπτά οι Βίντα, Σιμάνσκι και Γκατσίνοβιτς (μετά την ενσωμάτωσή τους στην προετοιμασία της «Ένωσης»).

Σε κάθε περίπτωση, σ' αυτό τα δύο τελευταία ημίχρονα, η ΑΕΚ δεν έδειξε καλή εικόνα. Το 2-2 διαμορφώθηκε στο 92', σε φάση που αρχικά φάνηκε να έχει κάνει νέο λάθος ο Μπρινιόλι, ωστόσο από το ριπλέι διαπιστώθηκε ότι του έχει γίνει φάουλ αναγκάζοντάς τον να μείνει εξουδετερωμένος.

 

Ομάδα: