ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ
ΑΓΩΝΩΝ

powered by Agones.gr - livescore
Κώστας Παλαιολόγος

22 September, 2024 - 20:12

Categories: 

Με υπογραφή Τζούριτσιτς ο Παναθηναϊκός!

Την … αύρα του Φίλιπ Τζούριτσιτς χρειάστηκε ο Παναθηναϊκός, ώστε να λυγίσει την σθεναρή αντίσταση του Πανσερραϊκού με 3-1 στο ΟΑΚΑ και να επιστρέψουν στα νικηφόρα αποτελέσματα φτάνοντας στους 8 βαθμούς. Ο διεθνής Σέρβος μεσοεπιθετικός αποτέλεσε την χρυσή αλλαγή του Ντιέγκο Αλόνσο και τα δύο υπέροχα τέρματα που πέτυχε (81’ 89’) έβγαλε το «Τριφύλλι» από το αδιέξοδο του 1-1 που σημάδευε τις προσπάθειες των δυο ομάδων στην Καλογρέζα μέχρι εκείνο το σημείο, οδηγώντας τον σε μία νίκη που θα αποτελέσει ψυχολογική ώθηση, ενόψει του επερχόμενου ντέρμπι με την ΑΕΚ.

Με «φουλ» επιθετικούς προσανατολισμούς μπήκε από τα πρώτα λεπτά ο Παναθηναϊκός επιδιώκοντας ένα γρήγορο γκολ. Μόλις στο 7’ κι έπειτα από εκτέλεση κόρνερ του Ουναΐ, στην εξέλιξη της φάσης η μπάλα έφτασε στον Τετέ, που σούταρε με τον Γκουγκεσασβίλι να μπλοκάρει.

Η υπεροχή του «Τριφυλλιού» απέφερε καρπούς στο 10’ . Ο Μλαντένοβιτς επιχείρησε την σέντρα από αριστερά, με την μπάλα να βρίσκει πρώτα στον Κουτσογούλα και τον Τετέ να πετάγεται στο δεύτερο δοκάρι για το 1-0. 

Γρήγορη ισοφάριση από τον Πανσερραϊκό

Παρά το γρήγορο γκολ των «πρασίνων» ο Πανσερραϊκός έβγαλε αντίδραση. Αρχικά στο 13’ το δυνατό σουτ του Στάικου που έβγαλε  εντυπωσιακά ο Ντραγκόφσκι, ενώ στην εξέλιξη της φάσης το γυριστό του Μπετανκόρ πέρασε ελάχιστα άουτ! Για να φτάσουμε στο 15ο λεπτό, όπου η ομάδα των Σερρών έφτασε στην ισοφάριση. Με την σέντρα του Φάρες από αριστερά και την κεφαλιά του Μπετανκόρ, η οποία δεν άφησε  περιθώρια αντίδρασης στον Ντραγκόφσκι!

Οι γηπεδούχοι επιχείρησαν να βρουν πάλι αντίδραση και στο 19’ έχασαν απίστευτη διπλή ευκαιρία, με τον Γκουγκεσασβίλι να αποκρούει το πλασέ του Μπακασέτα και στη συνέχεια να βγάζει και το σουτ του Τετέ! Στο 30’ το σουτ του Μπακασέτα πέρασε ελάχιστα άουτ, ενώ στο 32΄ήταν η σειρά του πορτιέρο του Παναθηναϊκού Ντραγκόφσκι να βάλει σε εγρήγορση τα αντανακλαστικά του σε σουτ του Σάλαζαρ. Η τελευταία φάση του πρώτου μέρους στο τέταρτο λεπτό των καθυστερήσεων βρήκε τον Παναθηναϊκό αρχικά να  κερδίζει πέναλτι σε ανατροπή του Βαγιαννίδη από τον Γκουγκεσασβίλι, απόφαση την οποία όμως πήρε πίσω ο διαιτητής Ευαγγέλου, αφού μελέτησε τη φάση μέσω του VAR.

Στο 53΄νέα φάση για τον Παναθηναϊκό, με την προσπάθεια του Βαγιαννίδη από δεξιά και το γύρισμα για τον Μπακασέτα, το συρτό σουτ του οποίου μπλόκαρε ο Γκουγκεσασβίλι. Στο 56΄ εξαιρετική  απευθείας εκτέλεση του Ουναΐ, εξίσου καλή και η απόκρουση του τερματοφύλακα του Πανσερραϊκού.

«Μίλησε» ο Τζούριτσιτς

Τελικά η είσοδος του Φίλιπ Τζούριτσιτς απελευθέρωσε τον Παναθηναϊκό. Με τον Σέρβο μεσοεπιθετικό να πετυχαίνει δύο υπέροχα τέρματα με σουτ έξω από την περιοχή (81’ 89’) και να λυτρώνει τον Παναθηναϊκό, οδηγώντας τον στην επιστροφή στις νίκες με 3-1 επί της ομάδας των Σερρών.

 

Ομάδα: