ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ
ΑΓΩΝΩΝ

powered by Agones.gr - livescore
Κώστας Παλαιολόγος

15 May, 2024 - 22:23

Categories: 

Με Όρτα «καθάρισε» την ΑΕΚ ο Ολυμπιακός και την έριξε στη δεύτερη θέση (2-0)

 

Με μεγάλο πρωταγωνιστή και το – σκόρερ τον Αντρρέ Όρτα ο Ολυμπιακός θριάμβευσε με 2-0 της ΑΕΚ στο «Γ. Καραϊσκάκης» και την άφησε στην δεύτερη θέση και στο -2 από τον ΠΑΟΚ μίς στροφή πριν την ολοκλήρωση του πρωταθλήματος 

Με ξεκάθαρη επιδίωξη να αιφνιδιάσει την αντίπαλό του μπήκε ο Ολυμπιακός στην αναμέτρηση και μόλις στο 11’  έχασε την πρώτη κλασική του ευκαιρία. 

Ο Ποντένσε βρήκε τον Ελ Κααμπί στην περιοχή, με τον Μαροκινό στράικερ να πλασάρει αλλά ο Στάνκοβιτς με δύσκολη απόκρουση με τα πόδια έδιωξε σε κόρνερ. Στο 18’ ήταν η σειρά του Όρτα να απειλήσει, αλλά ο Στάνκοβιτς μπλόκαρε.

Η ΑΕΚ από την πλευρά της αφού απορρόφησε την πίεση των γηπεδούχων στο 37' έχασε απίστευτη ευκαιρία! Ο Γκαρσία έδωσε στον Ελίασον που ήταν μόνος του στην περιοχή και σχεδόν σε κενή εστία αλλά το σουτ πήγε ψηλά άουτ!

Ο Ολυμπιακός μπήκε με πολύ επιθετικό πνεύμα στην επανάληψη και στο 55’ βρέθηκε κοντά στο γκολ. Ο Όρτα κουβάλησε την μπάλα μέχρι τα όρια της περιοχής, έκανε το σουτ αλλά η μπάλα έφυγε ελάχιστα άουτ. Οι γηπεδούχοι συνέχισαν να πιέζουν και στο 61’ η όμορφη απευθείας εκτέλεση του Φορτούνη σταμάτησε στην συμβολή των δοκαριών του Στάνκοβιτς.

Η υπεροχή των γηπεδούχων απέφερε καρπούς στο 65’ Ο Στάνκοβιτς απέκρουσε εντυπωσιακά την κεφαλιά του Ελ Κααμπί από κοντά, ο Μαροκινός δεν άφησε την φάση, έκανε το γύρισμα στην περιοχή και η μπάλα έφτασε στον Όρτα που ήταν στα όρια όπου με πλασέ έκανε το 1-0!

 

Ομάδα: