ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ
ΑΓΩΝΩΝ

powered by Agones.gr - livescore

Error message

Deprecated function: The each() function is deprecated. This message will be suppressed on further calls in _menu_load_objects() (line 571 of /home/postgame/public_html/includes/menu.inc).
Κώστας Παλαιολόγος

28 January, 2024 - 22:52

Categories: 

Μόνος πρώτος o ΠΑΟΚ με σούπερ Ντεσπόντοφ

Ο ΠΑΟΚ ήταν ο μεγάλος νικητής του ντέρμπι της Τούμπας. Με μεγάλο πρωταγωνιστή και τοπ – σκόρερ τον Κίριλ Ντεσπόντοφ που πέτυχε και τα δύο τέρματα (43΄, 56΄)  ο «Δικέφαλος» του Βορρά επικράτησε με 2- του Παναθηναϊκού και πλέον απολαμβάνει την γλυκιά μοναξιά της κορυφής. Με τον Παναθηναϊκό να υποχωρεί στην τρίτη θέση με 44 πόντους , τρις λιγότερους από τον χθεσινό του αντίπαλο και ένα πιο κάτω από τη δεύτερη ΑΕΚ που έφτασε τους 45 πόντους. 

Ο ΠΑΟΚ μετά το αρχικό 30λεπτο προϊόντος του χρόνου ανέλαβε την πρωτοβουλία των κινήσεων έχοντας σε καταπληκτική βραδιά τον δαιμόνιο Ντεσπόντοφ και άρχισε να δημιουργεί κινδύνους για την εστία του Ντραγκόφσκι. Στο 37’ ήρθε η πρώτη σπουδαία φάση στο ντέρμπι, όταν έπειτα από έξυπνη εκτέλεση φάουλ του Μουργκ, ο Κουλιεράκης βγήκε στην πλάτη της άμυνας του Παναθηναϊκού και σκόραρε με κεφαλιά, όμως το γκολ του νεαρού στόπερ δεν μέτρησε, αφού ο σκόρερ ήταν σε αντικανονική θέση.

Οι γηπεδούχοι άνοιξαν το σκορ στο 43’ βασιζόμενοι στο μεγάλο τους φετινό «όπλο» που δεν είναι άλλο από την γρήγορη μετάβαση του παιχνιδιού. Ο Τάισον αφού ανέτρεψε την αντίσταση των αμυντικών του «τριφυλλιού« πάσαρε την κατάλληλη στιγμή στον Ντεσπόντοφ και ο Βούλγαρος μεσοεπιθετικός με διαγώνιο σουτ έγραψε το 1-0 για τον «Δικέφαλο».

Ανακάτεψε την τράπουλα ο Τερίμ, ισοφάρισε ο Μπακασέτας

Ο Τερίμ βλέποντας τον Παναθηναϊκό να αδυνατεί να βρει ρυθμό αποφάσισε να προχωρήσει σε τρεις αλλαγές με την έναρξη του δευτέρου ημιχρόνου. Έτσι οι Τσέριν, Μπερνάρ και Τζούριτσιτς πέρασαν στον αγωνιστικό χώρο στις θέσεις των Γερεμέγερφ, Αϊτόρ και Ούγκο κάνοντας τους «πράσινους» πολύ πιο απειλητικούς

Οι φιλοξενούμενοι μπήκαν πολύ δυνατά στην επανάληψη και στο 51’ κέρδισαν πέναλτι, το οποίο μετέτρεψε σε γκολ ο Μπακασέτας, που πανηγύρισε το παρθενικό του γκολ με την φανέλα του «τριφυλλιού».

Νέο προβάδισμα με Ντεσπόντοφ για τον ΠΑΟΚ

Ο ΠΑΟΚ όμως στο 56’ πήρε εκ νέου προβάδισμα στο σκορ χτυπώντας στις αντεπιθέσεις. Ο Σάστρε πήρε την μπάλα και αφού διεμβόλισε,  πάσαρε στον Τάισον και ο τελευταίος  την κατάλληλη στιγμή τροφοδότησε τον Ντεσπόντοφ που με ωραίο πλασέ έγραψε το 2-1 για τον «Δικέφαλο».

Ο Τερίμ ρίσκαρε ρίχνοντας στην μάχη και τον Λημνιό, την ώρα όμως όπου ο Βαγιαννίδης εγκατέλειψε το παιχνίδι λόγω μυϊκού τραυματισμού…  Ο Παναθηναϊκός απείλησε στο 71΄ όταν ο Κώτσιρας έκανε την κάθετη για τον Μπακασέτα, με τον Κοτάρσκι να απομακρύνει σωτήρια.

Στο 86’ χάθηκε  πιο σημαντική ευκαιρία για τον Παναθηναϊκό όταν ο Μλαντένοβιτς βρέθηκε σε επίκαιρη θέση, όμως το σουτ του Σέρβου μέσου βρήκε σε ετοιμότητα τον Κοτάρσκι. Στο 95’ ήταν η σειρά του Γεντβάι να αστοχήσει εξ’ επαφής.

 

Ομάδα: