ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ
ΑΓΩΝΩΝ

powered by Agones.gr - livescore

Error message

Deprecated function: The each() function is deprecated. This message will be suppressed on further calls in _menu_load_objects() (line 571 of /home/postgame/public_html/includes/menu.inc).
Κώστας Στουρνάρας

30 April, 2024 - 02:04

Categories: 

Πάσχα με ANT1+, η Μεγάλη Εβδομάδα στην ΕΡΤ και το νέο deal Χατζηνικολαόυ - ΑΝΤ1!

Το ΑΝΤ1+, η ελληνική streaming πλατφόρμα, φροντίζει αυτό το Πάσχα να είναι κοντά σε όλη την οικογένεια με επιλεγμένες ξένες σειρές, αλλά και πλούσιο παιδικό κινηματογραφικό περιεχόμενο! Βραβευμένες ξένες σειρές,  με all star cast και ιστορίες που συναρπάζουν, προσφέρουν την ευκαιρία να τις απολαύσει όλη η οικογένεια μαζί, σε οποιαδήποτε συσκευή, οποιαδήποτε στιγμή στο ΑΝΤ1+.

 

 

 

«Years and years» μια καθηλωτική, κοινωνική, σειρά επιστημονικής φαντασίας, με πρωταγωνίστρια τη μοναδική Αν Ριντ. Μια σειρά που αγγίζει όλα όσα μας απασχολούν στην καθημερινότητα, αλλά και προβληματισμούς που πηγάζουν από τα social media, την τεχνολογική εξέλιξη, την πολιτική, τον λαϊκισμό και το μεταναστευτικό.

 

«Best Interests» με πρωταγωνιστές τους Σάρον Χόργκαν και Μάικλ Σιν. Μια αριστοτεχνική και βαθιά συγκινητική σειρά, στην οποία αποτυπώνονται οι δυσκολίες που αντιμετωπίζει ο γονιός ενός παιδιού με αναπηρία, σε έναν κόσμο που απαιτεί καθημερινή μάχη.

 

«The End» μια σειρά με κεντρικούς ήρωες τα μέλη μιας οικογένειας, που αναζητούν την ευτυχία σε ό,τι έχει πραγματική σημασία.

 

«Little Women» η κλασική ιστορία της Λουίζα Μέι Άλκοτ διηγείται τους έρωτες, τις απώλειες και τις δυσκολίες της ενηλικίωσης των τεσσάρων αδελφών Μάρτς, κατά τη διάρκεια του αμερικανικού πολέμου.

 

«Home economics», ένα από τα μεγαλύτερα τηλεοπτικά trends με τον Τόφερ Γκρέις στον πρωταγωνιστό ρόλο. Η κωμική σειρά πραγματεύεται τις δυσκολίες που αντιμετωπίζουν τρία αδέλφια, με οικονομικά άνισους τραπεζικούς λογαριασμούς. Ιστορίες από την οικογενειακή καθημερινότητα, που ο καθένας μπορεί να ταυτιστεί.

 

Παράλληλα, το ΑΝΤ1+ καλεί τους μικρούς μας φίλους να απολαύσουν τον αγαπημένο τους ήρωα, τον «Τριγωνοψαρούλη», μέσα από το πρώτο σύγχρονο ελληνικό animation με 3D γραφικά! Το πιο τρυφερό και καλοπροαίρετο ψαράκι, μαζί με την ψαροπαρέα του, ξεκινούν τις θαλασσοπεριπέτειες και ξετρελαίνουν όλη την οικογένεια! «Αστερίξ: Το Μυστικό του Μαγικού Ζωμού», «Στρουμφάκια», αλλά και όλες οι ιστορίες των «Angry birds» και του «Shaun the Sheep», ταξιδεύουν σε νέες περιπέτειες, μικρούς και μεγάλους, αποκλειστικά στο ΑΝΤ1+.

 

Ανακαλύψτε το συναρπαστικό νέο περιεχόμενο της streaming πλατφόρμας ΑΝΤ1+, κάνοντας εγγραφή στο antennaplus.gr.

Ανανέωση της συνεργασίας ΑΝΤ1- Νίκου Χατζηνικολάου

 

 

Ο ΑΝΤ1 ανακοίνωσε την ανανέωση της συνεργασίας του με τον Νίκο Χατζηνικολάου.Ο διακεκριμένος δημοσιογράφος θα συνεχίσει να προσφέρει έγκυρη και αξιόπιστη ενημέρωση μέσα από την παρουσίαση του καθημερινού Κεντρικού Δελτίου Ειδήσεων του σταθμού.

 

Με τη μακρά και σημαντική θητεία του στο χώρο της Ενημέρωσης, όπου έχει αφήσει την προσωπική του σφραγίδα, ο Νίκος Χατζηνικολάου θα συναντά πρόσωπα από όλους τους χώρους στο «Ενώπιος Ενωπίω», ενώ μέσα από πολιτικές-κοινωνικές εκπομπές θα δίνει τη σφαιρική εικόνα όλων των εξελίξεων της επικαιρότητας.

 

Το ντοκιμαντέρ «Lagerfeld: Ambitions» στο Novalifε!

 

Η ζωή και η θρυλική καριέρα του μετρ της υψηλής ραπτικής  Karl Lagerfeld έρχεται αποκλειστικά στο Novalifε! Οι συνδρομητές της Nova, θα έχουν την ευκαιρία να απολαύσουν όλες τις Τρίτες του Μάη (7/5, 14/5, 21/5, 28/5) στις 21:00 το ντοκιμαντέρ «Lagerfeld: Ambitions» σε σκηνοθεσία των Stéphane Bohée, Guillaume Perez, που εξιστορεί μια αινιγματική φιγούρα που πέρασε τη ζωή του ανακαλύπτοντας τον εαυτό του. Κυβέρνησε τον κόσμο της μόδας για δεκαετίες, γράφοντας ιστορία με τα επιτεύγματά του στη Chanel, τη Fendi και τη δική του εταιρεία.

Στην κορυφή το MEGA

 

 

 

 

Στην κορυφή βρέθηκε το Mega την εβδομάδα 22-28  Απριλίου 2024  με 13,9%, σύμφωνα με την Nielsen.  Δεύτερος ήταν ο ΣΚΑΪ με 11,6% , τρίτος ο Alpha με 11,5%, στο 11,1%  ο ΑΝΤ1 και στο 10,3% το Star. Η ΕΡΤ1 στο 5,9%, το Open στο 5,1%, με 2,8% το ΜΑΚ TV, η ΕΡΤ3 με 2% και η ΕΡΤ2 με 1,3%, 

Η Μεγάλη Εβδομάδα στην ΕΡΤ

Με ένα πρόγραμμα ειδικά προσαρμοσμένο στην κατανυκτική ατμόσφαιρα της Μεγάλης Εβδομάδας, η ΕΡΤ θα κρατήσει συντροφιά στο τηλεοπτικό κοινό τις Άγιες ημέρες του Πάσχα. Από την Κυριακή των Βαΐων 28 Απριλίου έως και τη Μεγάλη Παρασκευή 3 Μαΐου 2024, οι τηλεθεατές της ΕΡΤ1, ΕΡΤ2 και ΕΡΤ3 θα έχουν την ευκαιρία να απολαύσουν μοναδικά ντοκιμαντέρ και κινηματογραφικές ταινίες θρησκευτικού περιεχομένου, καθώς και συναυλίες κλασικής και βυζαντινής  μουσικής, αλλά και εκπομπές με  γαστρονομικές προτάσεις στο πνεύμα των ημερών. Επίσης, η δημόσια Τηλεόραση, συμμετέχοντας στο Θείο Δράμα, θα μεταδώσει τις Ακολουθίες της Μεγάλης Εβδομάδας σε απευθείας σύνδεση με τους Καθεδρικούς Ιερούς Ναούς Αθηνών, Θεσσαλονίκης, Πειραιώς και τον Ιερό Ναό του Αγίου Γεωργίου στο Φανάρι.

 

 

 

ΕΡΤ1

ΜΕΓΑΛΗ ΔΕΥΤΕΡΑ 29/04/2024

Τη Μεγάλη Δευτέρα 29 Απριλίου στις 14:00, η «ΠΟΠ Μαγειρική» και ο καταξιωμένος σεφ της εκπομπής, Ανδρέας Λαγός, υποδέχονται μία εκλεκτή καλεσμένη, την τραγουδίστρια, ηθοποιό και YouTuber Εβελίνα Νικόλιζα. Μαζί μαγειρεύουν δύο πολύ νόστιμα νηστίσιμα πιάτα, ρεβίθια και ταχίνι και κρέμα με κουβερτούρα και φυτικό γάλα.

 

ΜΕΓΑΛΗ ΤΡΙΤΗ  30/04/2024

Στις 14:00, την κουζίνα της «ΠΟΠ Μαγειρικής» επισκέπτεται ο τραγουδιστής και παρουσιαστής, Παναγιώτης Ραφαηλίδης. Μαζί με τον Ανδρέα Λαγό μαγειρεύουν δύο γευστικές συνταγές, η μία σουπιές με σπανάκι και χόρτα και η άλλη -επειδή η νηστεία θέλει και το γλυκό της- κομπόστα από ξερά φρούτα.

 

ΜΕΓΑΛΗ ΤΕΤΑΡΤΗ  01/05/2024

Στις 21:00 μεταδίδεται το θρησκευτικό δράμα «Ο παράδεισος είναι αληθινός» σε σκηνοθεσία Ράνταλ Γουάλας. Βασισμένη στο ομότιτλο best seller των New York Times, το «Heaven is for real»  με τον υποψήφιο για Όσκαρ και βραβευμένο με Emmy, Κρεγκ Κινίαρ, η ταινία μεταφέρει στην οθόνη την αληθινή ιστορία που έχει εμπνεύσει εκατομμύρια ανθρώπους σε όλο τον κόσμο -την εξαιρετική εμπειρία ενός μικρού αγοριού που άλλαξε τη ζωή του και την αναζήτηση του πατέρα του για το θάρρος και την πεποίθηση να μοιραστεί την ανακάλυψη του γιου του με τον κόσμο.

 

ΜΕΓΑΛΗ ΠΕΜΠΤΗ  02/05/2024

Στις 14:00, ο Ανδρέας Λαγός υποδέχεται στην κουζίνα της «ΠΟΠ Μαγειρικής» την αγαπημένη ηθοποιό, σκηνοθέτη, σεναριογράφο και συγγραφέα παιδικών βιβλίων, Κάρμεν Ρουγγέρη. Μαζί μαγειρεύουν ένα γευστικότατο μπριάμ με φασολάκια, αγκινάρες και αρακά, αλλά και ένα διαφορετικό λαχταριστό ψωμί με ελιές, λιαστή ντομάτα, κρεμμύδι και μυρωδικά.

 

Στις 20:10, η Μάγια Τσόκλη περνάει «Μία μέρα στη Μονή Τιμίου Προδρόμου Σερρών». Στο βάθος της χαράδρας του Μενοικίου Όρους, βορειοανατολικά της πόλης των Σερρών, όπου στέκει, οκτώ αιώνες τώρα, ένα μνημείο εκπληκτικής ομορφιάς της βυζαντινής τέχνης. Μια μικρή οχυρωμένη πολιτεία, αποτέλεσμα απέραντης πίστης, διαδοχικών προσθηκών, λεηλασιών, ανακαινίσεων, καταστροφών, επεμβάσεων, ανθρώπινου μόχθου…

 

Στις 22:45, μεταδίδεται το βιογραφικό ιστορικό δράμα «Παύλος, ο Απόστολος του Χριστού» (Paul, Apostle of Christ), σε σκηνοθεσία Άντριου Χάιατ με τους Τζιμ Καβίζελ, Τζέιμς Φόκνερ, Ολιβιέ Μαρτίνεζ, Τζοάν Γουόλεϊ κ.ά. Υπόθεση: Ρώμη, 67 μ.Χ. Ο Λουκάς, ως φίλος και γιατρός, ρισκάρει τη ζωή του όταν επιχειρεί να μπει στην πόλη της Ρώμης για να επισκεφθεί τον Παύλο, ο οποίος κρατείται αιχμάλωτος στο πιο σκοτεινό και ζοφερό κελί της φυλακής του Νέρωνα. Οι δύο άνδρες παλεύουν ενάντια σε έναν αποφασισμένο αυτοκράτορα και τις αδυναμίες του ανθρώπινου πνεύματος, προκειμένου να ζήσουν το Ευαγγέλιο του Ιησού Χριστού και να διαδώσουν το μήνυμά τους στον κόσμο.

 

Η ταινία θα μεταδοθεί σε επανάληψη τη Μεγάλη Παρασκευή στις 10:00 το πρωί.

 

Στις 14:00, το στούντιο της ΠΟΠ Μαγειρικής επισκέπτεται ο γνωστός ηθοποιός  Δημήτρης Καμπόλης. Μαζί με τον Ανδρέα Λαγό δημιουργούν δύο νηστίσιμα πιάτα, αρχικά ζυμαρικά με σάλτσα από πατάτα και μύδια κι ένα θρεπτικό και παραδοσιακό σταρόζουμο.

 

ΜΕΓΑΛΗ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ  03/05/2024

Το ντοκιμαντέρ «Όλην Εκείνην την Aχόρταστον Mαγείαν» μεταδίδει η ΕΡΤ1 το μεσημέρι της Μεγάλης Παρασκευής στις 13:00. Η ταινία του Παναγιώτη Κουντουρά μάς μεταφέρει με σεβασμό το ιδιαίτερο κλίμα κατάνυξης και πένθους που κυριαρχούν και χαρακτηρίζουν τη Μεγάλη Εβδομάδα στη Σκιάθο, όπου ακολουθείται το αγιορείτικο τελετουργικό της Ακολουθίας του Επιταφίου. Πρωταγωνιστές είναι οι κάτοικοι της Σκιάθου, άνθρωποι διαφορετικών ηλικιών που βιώνουν ο καθένας με τον δικό του τρόπο το αγιορείτικο εθιμοτυπικό. Το έαρ συνεορτάζει κι ένα ολόκληρο νησί βιώνει με μοναδικό τρόπο «Όλην εκείνην την αχόρταστον μαγείαν» του Θείου Δράματος.

 

Στις 14:00, το στούντιο της «ΠΟΠ Μαγειρικής» επισκέπτεται ο γνωστός ηθοποιός Δημήτρης Καμπόλης. Μαζί με τον Ανδρέα Λαγό, δημιουργούν δύο νηστίσιμα πιάτα, αρχικά ζυμαρικά με σάλτσα από πατάτα και μύδια κι ένα θρεπτικό και παραδοσιακό σταρόζουμο.

 

Στις 15:30, η ΕΡΤ1 μεταδίδει το βιογραφικό ιστορικό δράμα «Ο Βαραββάς» (Barabbas), σε σκηνοθεσία Ρίτσαρντ Φλέτσερ, με τους Άντονι Κουίν, Άρθουρ Κένεντι, Σιλβάνα Μανγκάνο, Τζακ Πάλανς, Βιτόριο Γκάσμαν, Χάρι Άντριους. Η ταινία που είναι βασισμένη στο ομότιτλο μυθιστόρημα του Περ Λάγκερκβιστ, αφηγείται τη ζωή του ληστή Βαραββά, όπως αναφέρεται στο Κατά Μάρκον Ευαγγέλιον, καθώς και σε άλλα Ευαγγέλια της Εκκλησίας.

 

Στις 19:10, η σειρά ντοκιμαντέρ «Ιστορικά προσκυνήματα» επισκέπτεται την Πάτμο, το νησί του Αιγαίου το οποίο αποτελεί δημοφιλή προορισμό για τους Χριστιανούς, ιδιαίτερα η σπηλιά της Αποκάλυψης, όπου σχίστηκε ο βράχος σε τρεις μικρότερες σχισμές που συμβολίζουν την Αγία Τριάδα, και από εκεί ακουγόταν η φωνή του Θεού όταν υπαγόρευε στον Ιωάννη το κείμενο της Αποκάλυψης. Αφήγηση: Έλενα Μαραγκού.

 

Στις 20:10, στο πλαίσιο της εκπομπής «Στους δρόμους των Ελλήνων», η Μάγια Τσόκλη επισκέπτεται τη Νέα Υόρκη και ζει τη «Μεγάλη Εβδομάδα στην άλλη Ελλάδα».

 

Στις 21:10, θα παρακολουθήσουμε την κοινωνική δραματική περιπέτεια  «Αδελφός Άννα» σε σκηνοθεσία Γρηγόρη Γρηγορίου με τους Πέτρος Φυσσούν, Ξένια Καλογεροπούλου, Μάνος Κατράκης, Βύρων Πάλλης, Χαριτίνη Καρόλου κ.ά. Ο Ανδρέας, ανιψιός τού προ οκταετίας αποβιώσαντος ηγούμενου της Μονής Διονυσίου, καταφτάνει στο Άγιον Όρος με μια ομάδα αρχαιοκαπήλων, με σκοπό να κλέψουν έναν ολόχρυσο και γεμάτο πολύτιμους λίθους σταυρό, γνωστό ως Σταυρό του Μεγάλου Αλεξάνδρου. Μία Εβραιοπούλα, η Άννα -την οποία ο πατέρας της είχε εμπιστευτεί από μωρό στον ασκητή Βασίλειο- συνεχίζει να παριστάνει το καλογεροπαίδι. Καταφέρνει να ανακαλύψει σταδιακά την όλη σκευωρία και κινητοποιείται για τη ματαίωση της κλοπής.

 

Στις 22:40, μεταδίδεται το βιβλικό ιστορικό δράμα «Ανάσταση» (Risen) σε σκηνοθεσία Κέβιν Ρέινολντς, με τους Τζόζεφ Φάινς, Τομ Φέλτον, Κλιφ Κέρτις, Πίτερ Φερθ, Στίβεν Χάγκαν, Μαρία Μπότο, Μις Μπόικο. Στην ταινία ο σκηνοθέτης Κέβιν Ρέινολντς εξετάζει από τη δική του οπτική τα γεγονότα που προηγήθηκαν και αυτά που ακολούθησαν μετά την Ανάσταση του Ιησού Χριστού. Η ταινία ξεχωρίζει για την ανατρεπτική της οπτική, καθώς αντιμετωπίζει την πασίγνωστη ιστορία της Ανάστασης ως ένα μυστήριο, το οποίο καλείται να λύσει ένας καχύποπτος Ρωμαίος στρατιώτης.

 

ΕΡΤ2

ΚΥΡΙΑΚΗ ΤΩΝ ΒΑÏΩΝ 28/04/2024

Τη σειρά ντοκιμαντέρ «Γυναικεία μοναστήρια», θα παρακολουθήσετε από την Κυριακή των Βαΐων έως και τη Μεγάλη Πέμπτη, στις 07:00. Η σειρά ταξιδεύει στην Ελλάδα και επισκέπτεται μικρούς παράδεισους, πνευματικές οάσεις, που το σύγχρονο κίνημα του ορθόδοξου γυναικείου μοναχισμού συντηρεί για να συναντά τον Θεό και να προσφέρει στους ορθόδοξους, τόπους περισυλλογής και εσωτερικού ησυχασμού.

 

Στις 08:30 θα παρακολουθήσετε Ύμνους της Κυριακής των Βαΐων από τη μουσική εκπομπή «Βυζαντινοί ύμνοι».

 

Στις 08:45, μεταδίδεται η Αρχιερατική Θεία Λειτουργία, σε απευθείας σύνδεση με τον Καθεδρικό Ιερό Ναό Αθηνών.

 

Την κοινωνική δραματική σειρά «Ο Χριστός ξανασταυρώνεται», που αποτελεί διασκευή του ομότιτλου μυθιστορήματος του Νίκου Καζαντζάκη, παραγωγής 1975, θα παρακολουθήσετε από την Κυριακή των Βαΐων έως και τη Μεγάλη Παρασκευή, στις 13:00. Σκηνοθεσία: Βασίλης Γεωργιάδης. Τηλεοπτική διεύθυνση: Κώστας Λυχναράς. Παίζουν: Αλέξης Γκόλφης, Δήμος Σταρένιος, Γεωργία Βασιλειάδου, Κάτια Δανδουλάκη, Λυκούργος Καλλέργης, Αλίκη Αλεξανδράκη, Γιάννης Αργύρης, Ανδρέας Φιλιππίδης, Γιώργος Φούντας, Κώστας Γκουσγκούνης, Τζένη Φωτίου, Νίκος Χατζίσκος, Μαίρη Ιγγλέση, Νίκη Τριανταφυλλίδη, Βασίλης Τσάγκλος, Ελένη Ζαφειρίου Στάμυ Κακαρά, Νίκος Καλογερόπουλος, Νάσος Κεδράκας, Ηρώ Κυριακάκη, Φοίβος Ταξιάρχης κ.ά.

 

Στις 19:00, θα παρακολουθήσετε την Αρχιερατική Θεία Λειτουργία, σε απευθείας σύνδεση με τον Καθεδρικό Ιερό Ναό της του Θεού Σοφίας, Θεσσαλονίκη.

 

ΜΕΓΑΛΗ ΔΕΥΤΕΡΑ 29/04/2024

Τη γαστρονομική σειρά εκπομπών «Γεύσεις από Ελλάδα» με τη Ολυμπιάδα Μαρία Ολυμπίτη, θα παρακολουθήσετε από τη Μεγάλη Δευτέρα έως και τη Μεγάλη Πέμπτη, στις 08:30. Παρουσιάζονται νηστίσιμες συνταγές, καθώς και οι διατροφικές συνήθειες των ημερών της Μεγάλης Εβδομάδας. Σκηνοθεσία: Χρήστος Φασόης.

Τα επεισόδια έχουν ως εξής: «Ταχίνι – Μεγάλη Δευτέρα», «Θαλασσινά – Μεγάλη Τρίτη», «Τα αλάδωτα – Μεγάλη Τετάρτη», «H προετοιμασία της Λαμπρής – Μεγάλη Πέμπτη».

 

Από τη Μεγάλη Δευτέρα έως τη Μεγάλη Τετάρτη στις 18:40 και τη Μεγάλη Πέμπτη στις 18:30, η Έλλη Λαμπέτη διαβάζει αποσπάσματα των Ιερών Ευαγγελίων για τη Μεγάλη Εβδομάδα. Πρόκειται για ένα σπάνιο ντοκουμέντο έξι εκπομπών, παραγωγής 1979, που σκηνοθέτησε ο Παντελής Βούλγαρης, στις οποίες η αξέχαστη ηθοποιός διαβάζει αποσπάσματα από το Κατά Ματθαίον Ευαγγέλιον και απαγγέλλει ύμνους της Μεγάλης Εβδομάδας.

 

Στις 19:00, μεταδίδεται η Ακολουθία του Νυμφίου, σε απευθείας σύνδεση με τον Μητροπολιτικό Ναό Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης Γλυφάδας.

 

Στις 21:30, από τη σειρά ντοκιμαντέρ «Σαν παραμύθι», μεταδίδεται το επεισόδιο που είναι αφιερωμένο στην Ιερά Μονή Παντοκράτορος Νταού Πεντέλης. Το συγκεκριμένο επεισόδιο, παραγωγής 2006, σε σκηνοθεσία-σενάριο Νίκου Παπαθανασίου, αφηγείται τα τραγικά γεγονότα που συνέβησαν κατά τον 17ο αιώνα στην Ιερά Μονή Παντοκράτορος.

 

ΜΕΓΑΛΗ ΤΡΙΤΗ  30/04/2024

Στις 19:00, μεταδίδεται η Ακολουθία του Νυμφίου, σε απευθείας σύνδεση με τον Καθεδρικό Ιερό Ναό Αγίας Τριάδας Πειραιώς.

 

Στις 21:30, μεταδίδεται το βυζαντινό θεατρικό δρώμενο «Χριστός Πάσχων».

 

ΜΕΓΑΛΗ ΤΕΤΑΡΤΗ  01/05/2024

Στις 19:00, μεταδίδεται η Ακολουθία του Νιπτήρος, σε απευθείας σύνδεση με τον Ιερό Ναό Αγίων Μυροφόρων Πανοράματος Παλλήνης.

 

Στις 21:30, μεταδίδεται το βυζαντινό θεατρικό δρώμενο «Χριστός Πάσχων».

 

ΜΕΓΑΛΗ ΠΕΜΠΤΗ  02/05/2024

Στις 19:00, μεταδίδεται η Ακολουθία των Αγίων Παθών, σε απευθείας σύνδεση με τον Καθεδρικό Ιερό Ναό Αθηνών.

 

Στις 23:30, μεταδίδεται το βυζαντινό θεατρικό δρώμενο «Χριστός Πάσχων».

 

ΜΕΓΑΛΗ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ  03/05/2024

Στις 07:00, θα παρακολουθήσετε τη θρησκευτική εκπομπή «Ο Ρωμανός ο Μελωδός και το Θείο Δράμα». Πρόκειται για ένα μοναδικό ντοκουμέντο, παραγωγής 1977, που πραγματεύεται με εμβρίθεια, επιστημοσύνη, αλλά και με τον δέοντα θρησκευτικό σεβασμό τη ζωή και το πνευματικό έργο του μεγάλου ποιητή και υμνογράφου της Ανατολικής Εκκλησίας, Ρωμανού του Μελωδού. Σκοπός αυτής της θρησκευτικής εκπομπής, που αποτελεί ιδέα και παραγωγή του Γιώργου Σγουράκη, ήταν τότε να αποδοθεί ο ποιητικός λόγος του Ρωμανού στη δημοτική γλώσσα, έτσι ώστε να ήταν κατανοητός στον τηλεθεατή. Να παρουσιαστεί, δηλαδή, σε μεταφραστικό σχεδίασμα.

Το δύσκολο αυτό εγχείρημα είχε αναλάβει ο σημαντικός σύγχρονος ποιητής μας Νίκος Καρούζος, ο οποίος για πρώτη φορά θα συνεργαζόταν με την Ελληνική Τηλεόραση. Ο Καρούζος, βασισμένος σε επιλογή αποσπασμάτων ύμνων του Ρωμανού, πραγματοποίησε το μεταφραστικό αυτό σχεδίασμα -το βασικότερο στοιχείο της εκπομπής- με απόλυτη επιτυχία.

Το σχεδίασμα, πλαισιούμενο από την αφήγηση του Πέτρου Φυσσούν -που διάβασε τα κείμενα με τον χαρακτηριστικό λιτό του τρόπο και με τη θολή φωνή της μεγάλης αγρύπνιας- ο σκηνικός χώρος όπως τον δημιούργησε η σκηνογράφος Λίλη Ναζίρογλου, η ορχήστρα των βυζαντινής προέλευσης δημοτικών οργάνων (έγχορδα και πνευστά), η ενορχήστρωση των ύμνων από τον συνθέτη Χριστόδουλο Χάλαρη και οι μοναδικές ερμηνείες των ύμνων από τις γεμάτες ποιότητα και ήθος φωνές του Μανώλη Μητσιά, του Νίκου Ξυλούρη και της Δήμητρας Γαλάνη δημιούργησαν -με τη σκηνοθετική  καθοδήγηση  του  Γιώργου Καριπίδη και την τηλεσκηνοθεσία του Γιώργου Δάμπαση– ένα θέαμα και ακρόαμα συγκλονιστικό.

Οι βυζαντινές εικόνες και τοιχογραφίες που συνοδεύουν την αφήγηση προέρχονται από το Φωτογραφικό Αρχείο του Μουσείου Μπενάκη και τον φωτογράφο αρχαιολογικών μνημείων Περικλή Παπαχατζιδάκη.

 

Στις 08:00, μεταδίδεται η Ακολουθία των Μεγάλων Ωρών και του Εσπερινού, σε απευθείας σύνδεση με τον Ιερό Ναό Κοιμήσεως Θεοτόκου Αμαρουσίου.

 

Στις 12:00, θα παρακολουθήσετε από τη σειρά ντοκιμαντέρ «Ταξιδεύοντας με τη Μάγια» το επεισόδιο με τίτλο «Το ορθόδοξο Πάσχα της Αιθιοπίας». Συνοδεύοντας την ελληνική ανθρωπιστική οργάνωση «Αποστολή Άνθρωπος», η Μάγια Τσόκλη ταξιδεύει στην επαρχία του Τιγκράι, στον Βορρά της Αιθιοπίας.

 

Στις 14:00, μεταδίδεται το επεισόδιο με τίτλο «Ο Χριστός ξανασταυρώνεται» από την εκπομπή «Μηχανή του Χρόνου», με τη Σεμίνα Διγενή.

 

Στις 15:45, θα παρακολουθήσετε όλα τα επεισόδια της ιστορικής-θρησκευτικής σειράς, «Πόντιος Πιλάτος». Πρόκειται για μεταφορά του βιβλίου του Άγγελου Βλάχου, «Η 14η Νιζάν», παραγωγής 1987. Σκηνοθεσία-σενάριο: Κώστας Ζώης. Παίζουν: Ζαχαρίας Ρόχας, Ανδρέας Φιλιππίδης, Νίκος Παπακωνσταντίνου, Βούλα Ζουμπουλάκη, Κώστας Κοσμόπουλος, Δημήτρης Ζακυνθινός, Κώστας Κοκκάκης, Θόδωρος Μορίδης, Τώνης Γιακωβάκης, Λάμπρος Τσάγκας, Πάνος Πανάγου, Σωτήρης Χατζάκης, Δημήτρης Καραμπέτσης, Πάνος Τρικαλιώτης, Βλάσης Ζώτης, Ντίνος Σούτης, Ηλίας Ζερβός, Γιάννης Τζάνος, Ηλίας Γαλανούλης, Δημήτρης Ρουβάς, Έφη Κανακουσάκη, Αγάπη Μανουρά, Στέφανος Γαλάνης Κυριάκος Κατριβάνος, Σαράντος Φράγκος, Αντώνης Τρικαμηνάς, Γιάννης Μποσταντζόγλου, Τάσος Παπαδάκης, Γιάννης Τσικής.

Η αναπαράσταση του χρονικού των τελευταίων ημερών της ζωής του Ιησού. Η προδοσία Του από τον Ιούδα στον κήπο της Γεθσημανή, η σύλληψη, η δίκη Του ενώπιον του Πόντιου Πιλάτου και τα Πάθη Του μέχρι τον σταυρικό θάνατο.

 

Στις 18:30, θα παρακολουθήσετε το δραματοποιημένο ντοκιμαντέρ «Ω, γλυκύ μου έαρ». Εικόνες από τον Μυστικό Δείπνο, με διαφορετική οπτική παρουσίαση. Αντιδιαστέλλοντας τα γεγονότα, με πιστότητα προς το «Κατά Λουκάν Ευαγγέλιο», δίνεται ο Μυστικός Δείπνος ως Φανερός στην ύπαιθρο, όπου στη θέση των μαθητών είναι γυναίκες.

Σενάριο-καλλιτεχνική και μουσική επιμέλεια: Πέτρος Τσούκαλης. Σκηνοθεσία: Κώστας Τσαγκάρης. Πρωταγωνιστεί η Άννα Ιασωνίδου, η οποία περιστοιχίζεται από χορό δώδεκα γυναικών.

 

Στις 19:00, μεταδίδεται η Ακολουθία του Επιταφίου Θρήνου και η περιφορά του Επιταφίου, σε απευθείας σύνδεση με τον Καθεδρικό Ιερό Ναό Αθηνών.

 

Στις 22:30, μεταδίδεται το βυζαντινό θεατρικό δρώμενο «Χριστός Πάσχων».

 

ΕΡΤ3

ΜΕΓΑΛΗ ΔΕΥΤΕΡΑ  29/04/2024

Από τη Μεγάλη Δευτέρα έως και τη Μεγάλη Πέμπτη, στις 11:30, η ΕΡΤ3 μεταδίδει τη σειρά ντοκιμαντέρ εύγευστων  μαγειρικών συνταγών «Όψον και ψαλμός». Με τη φροντίδα του γέροντα Επιφάνιου, γυρισμένη αποκλειστικά στο Άγιον Όρος από τον κινηματογραφιστή Χρόνη Πεχλιβανίδη, η σειρά μάς προσφέρει πολλές και αξέχαστες εμπειρίες ανάτασης ψυχής και ταπεινής γαστριμαργικής απόλαυσης

 

ΜΕΓΑΛΗ ΤΡΙΤΗ  30/04/2024

Στις 22:00, μεταδίδεται, σε Α’ τηλεοπτική μετάδοση, η σειρά ντοκιμαντέρ «Ιερουσαλήμ: Οργή και Πίστη». Το ντοκιμαντέρ αφηγείται την ιστορία μίας από τις πιο επίμαχες πόλεις του κόσμου, παρουσιάζοντας επικές συγκρούσεις και αντιπαλότητες που τη διαμόρφωσαν και την καθόρισαν.

 

ΜΕΓΑΛΗ ΠΕΜΠΤΗ  02/05/2024

Στις 22:00, μεταδίδεται σε Α’ τηλεοπτική μετάδοση η ταινία της εμβληματικής παράστασης «Human Requiem in Eleusis» της 2023 Ελευσίς Πολιτιστική Πρωτεύουσα της Ευρώπης, μιας εξαιρετικής παραγωγής, η οποία αποτυπώθηκε σε φιλμ από τον σκηνοθέτη Στεφάν Ταλνώ και σχεδιάστηκε ειδικά για τον αρχαιολογικό χώρο της Ελευσίνας από τον Γιόχεν Ζάντιγκ, σε χορογραφία της Σάσα Βαλτς. Η υπερβατική μουσική και χορογραφική δημιουργία «Human Requiem in Eleusis» έχει ως στόχο να αφυπνίσει το πνεύμα του τόπου. Bασίζεται στο «Γερμανικό ρέκβιεμ» («Ein Deutsches Requiem») του Γιοχάνες Μπραμς. Τα χορωδιακά μέρη ερμηνεύει, υπό τη διεύθυνση του Χάις Λέναρς, η Χορωδία της Ραδιοφωνίας του Βερολίνου, ένα από τα καλύτερα πολυφωνικά σύνολα διεθνώς, με κάθε μέλος της να γεμίζει τον χώρο με τη φωνή του ως σολίστ. Λαμβάνουν μέρος η σοπράνο Μάρλις Πέτερσεν, ο βαρύτονος Μπέντζαμιν Απλ, οι πιανίστες Άνγκελα Γκάσσενχουμπερ και Φίλιπ Μάγερς καθώς και σολίστ της Ομάδας Χορού Sasha Waltz & Guests. Στο «Human Requiem in Eleusis», το αρχαίο ιερό της Ελευσίνας μεταμορφώνεται σε ανοιχτό δημόσιο χώρο συλλογικής κάθαρσης, όπου το κείμενο και το σώμα, ο χώρος και ο ήχος διαμορφώνουν ένα ενιαίο έργο τέχνης.

 

ΜΕΓΑΛΗ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ  03/05/2024

Στις 07:00, μεταδίδεται το ντοκιμαντέρ «Ο δρόμος του μαρτυρίου» σε σενάριο και σκηνοθεσία Νίκου Βεζυργιάννη. Βαδίζοντας το μονοπάτι της θυσίας του Θεανθρώπου, στην έρημο της Ιουδαίας και την ιερή πόλη της Ιερουσαλήμ, ανακαλύπτουμε και πάλι τη συγκλονιστική ιστορία για την ιερότητα της πίστης στην αγάπη και την ανατροπή. Ένα μοναδικό πνευματικό ταξίδι για τη μαρτυρική πορεία του Χριστού από το Όρος των Πειρασμών μέχρι το Γολγοθά.

 

Στις 08:00, σε απευθείας μετάδοση από τον Πάνσεπτο Πατριαρχικό Ιερό Ναό του Αγίου Γεωργίου στο Φανάρι θα παρακολουθήσουμε την Ακολουθία των Μεγάλων Ωρών και τον Εσπερινό της Αποκαθήλωσης.

 

Στις 16:30, μεταδίδεται το βιογραφικό ντοκιμαντέρ «Ο Εφραίμ της Αριζόνας» στο οποίο περιγράφεται η ζωή του γέροντα από τα παιδικά χρόνια του στο Βόλο μέχρι τα πρώτα του καλογερικά χρόνια στο Άγιον Όρος, δίπλα στον όσιο Ιωσήφ τον ησυχαστή και μεγάλο ασκητή.

 

Στις 17:00, στην εκπομπή «Art week» η Λένα Αρώνη συναντά τη σπουδαία συνθέτρια Ευανθία Ρεμπούτσικα μέσα στον Ιερό Ναό του Αγίου Γεωργίου στο Νέο Ψυχικό,  η οποία μοιράζεται τις σκέψεις της αναφορικά με την πίστη, την αγάπη, τη συγχώρεση, τις δοκιμασίες της ζωής, την προδοσία, την ελπίδα.. Μία καθηλωτική εκπομπή καθώς η Ρεμπούτσικα «δένει» μελωδίες δικής της σύνθεσης με ψαλμούς σε συνδυασμό με τον ήχο από το συγκινητικό κανονάκι.

 

Στις 18:00 σε απευθείας μετάδοση από τον Πάνσεπτο Πατριαρχικό Ιερό Ναό του Αγίου Γεωργίου στο Φανάρι θα παρακολουθήσουμε την Ακολουθία του Επιταφίου Θρήνου.

 

Στις 21:00, θα απολαύσουμε τη μοναδική συναυλία κλασικής μουσικής «Ρέκβιεμ» του Βέρντι υπό τη διεύθυνση του Θεόδωρου Κουρεντζή. Το υποβλητικό και ρηξικέλευθο έργο του Βέρντι, ακούγεται στην εκκλησία του Αγίου Μάρκου στο Μιλάνο, εκεί όπου έκανε πρεμιέρα τον 19ο αιώνα. Στο έργο ο Βέρντι περιγράφει τον υπαρξιακό τρόμο του ανθρώπου μπροστά στον θάνατο. Μια ιστορική μουσική παράσταση, που αποτελεί μια κατανυκτική και συναρπαστική εμπειρία, υπό τη διεύθυνση του μοναδικού Θεόδωρου Κουρεντζή, φημισμένου για την τόλμη και τους νεωτερισμούς του.

 

Στις 24:00 θα παρακολουθήσουμε το ιστορικό δράμα μυστηρίου «Το Όνομα του ρόδου» (The Name of the Rose) σε σκηνοθεσία Ζαν-Ζακ Ανό, με τους Σον Κόνερι, Φ. Μάρεϊ Άμπραχαμ, Κρίστιαν Σλέιτερ, Ελία Μπάσκιν, Χέλμουτ Κουαλντίγκερ, Ρον Πέλμαν και Βαλεντίνα Βάργκας. Βασισμένη στο ομότιτλο βιβλίο του Ουμπέρτο Έκο, η ταινία αφηγείται μια ιστορία θανάτου και ίντριγκας στην κλειστή κοινωνία ενός μοναστηριού του 13ου αιώνα.

Τα εν οίκω...

 Η ΕΣΗΕΑ αποχαιρετά τον Στράτο Σεφτελή

 

 

Η δημοσιογραφική οικογένεια πενθεί για την απώλεια του διακεκριμένου αθλητικογράφου Στράτου Σεφτελή, ο οποίος έχασε τη μάχη για τη ζωή χθες,  Κυριακή 28 Απριλίου, σε ηλικία 69 ετών. Ο Στράτος Σεφτελής γεννήθηκε το 1955 στη Μυτιλήνη και, όντας ακόμα μαθητής, ξεκίνησε τη δημοσιογραφική του σταδιοδρομία από την εφημερίδα «Φως των Σπορ», το 1973. Συνέχισε το 1978 στην «Αθλητική Ηχώ» και μετέπειτα στο «Έθνος», όπου και εργάστηκε για περισσότερα από τριάντα χρόνια. Παράλληλα με την ενασχόλησή του στον έντυπο Τύπο, ο Στράτος Σεφτελής διέγραψε και μια αξιοζήλευτη πορεία στη δημόσια τηλεόραση.

 

Ξεκίνησε να εργάζεται στην ΕΡΤ από το 1981 ως ρεπόρτερ και επί σειρά ετών, παρουσίαζε εκπομπές αθλητικού περιεχομένου, ενώ από το 1993 έως το 1998, διετέλεσε διευθυντής αθλητικών προγραμμάτων. Δυναμικός και μαχητικός αλλά πάντοτε στοργικός με τους νέους συναδέλφους, ο Στράτος Σεφτελής υπήρξε ένας σοβαρός, έντιμος και καταρτισμένος δημοσιογράφος που διακρίθηκε τόσο ως ρεπόρτερ όσο και στις διευθυντικές θέσεις που κατέλαβε. Το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΣΗΕΑ συλλυπείται θερμά την οικογένειά του και αποχαιρετά έναν άξιο και αγωνιστή συνάδελφο, ο οποίος, με τη στάση και την προσφορά του, τίμησε την ελληνική  δημοσιογραφία. Η κηδεία του Στράτου Σεφτελή θα πραγματοποιηθεί αύριο Μεγάλη Τρίτη, 30 Απριλίου στις 11.30 π.μ., από τον Ι.Ν. Κοιμητηρίου Παλαιού Φαλήρου. Παράκληση της οικογενείας, αντί στεφάνων, να δοθούν δωρεές στον Σύλλογο Γονέων Παιδιών με Νεοπλασματική  Ασθένεια «ΦΛΟΓΑ».

 

Η απεργία της Πρωτομαγιάς

 

 

Η φετινή Πρωτομαγιά, έξι χρόνια μετά την έξοδο από τα μνημόνια, βρίσκει όλους τους εργαζόμενους αντιμέτωπους με  έναν «ακήρυχτο» οικονομικό πόλεμο εκ μέρους της εργοδοσίας, με ανυπαρξία Συλλογικών Συμβάσεων, αμφισβήτηση και καπήλευση των συλλογικών μας δικαιωμάτων και της εργασιακής μας αξιοπρέπειας.

 

Σε μια άνευ προηγουμένου υποβάθμιση της ποιότητας ζωής και της διαβίωσης, η ακρίβεια, η φτώχεια, οι ανισότητες, ο περιορισμός εργασιακών δικαιωμάτων, η επισφάλεια και η ανασφάλεια στους χώρους εργασίας, αναδεικνύονται σε κυρίαρχες συνέπειες των εφαρμοζόμενων πολιτικών.

 

Με  κοινές αποφάσεις της ΠΟΕΣΥ, της ΠΟΣΠΕΡΤ, της ΠΟΕΠΤΥΜ και της ΕΤΗΠΤΑ προκηρύσσεται απεργία όλων των δημοσιογράφων, τεχνικών, διοικητικών και φωτορεπόρτερ σε όλα τα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης (έντυπα, ραδιοτηλεοπτικά, διαδικτυακά) στο δημόσιο και ιδιωτικό τομέα, ΕΡΤ, ΓΓΕ, ΑΠΕ-ΜΠΕ, ΟΤΑ, Γραφεία Τύπου και site, ως εξής:

 

* Μ. Τρίτη, 30 Απριλίου 2024,  από τις 05.00 π.μ. έως τις 05.00 π.μ. της Μ. Τετάρτης, 1 Μαΐου 2024, όλων των δημοσιογράφων, τεχνικών, διοικητικών, φωτορεπόρτερ που εργάζονται στις εφημερίδες και τα περιοδικά.

 

* Μ. Τετάρτη, 1 Μαΐου 2024, από τις 05.00 π.μ. έως τις 05.00 π.μ. της Μ. Πέμπτης, 2 Μαΐου 2024 όλων των δημοσιογράφων, τεχνικών, διοικητικών που εργάζονται σε όλα τα ραδιοτηλεοπτικά και διαδικτυακά Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης, στο δημόσιο και ιδιωτικό τομέα, στην ΕΡΤ, στην ΓΓΕΕ, στα Δημοτικά Ραδιόφωνα και στα Γραφεία Τύπου, όλων των δημοσιογράφων της χώρας.

 

Δημοσιογράφοι μέλη της ΕΣΗΕΘΣτΕΕ, οπουδήποτε και εάν απασχολούνται, απεργούν από τις 05.00 π.μ. της Μ. Τετάρτης 1η Μαΐου 2024 έως και τις 0.5.00 π.μ. της Μ. Πέμπτης 2 Μαΐου 2024.

 

Οι άνθρωποι της ενημέρωσης, ως αναπόσπαστο τμήμα της ελληνικής κοινωνίας, που βιώνουμε την επιδείνωση των καθημερινών προβλημάτων και της αβεβαιότητας για κάθε εργαζόμενο, άνεργο, συνταξιούχο και ελεύθερο επαγγελματία, συνεχίζουμε να αγωνιζόμαστε για τα εργασιακά και ασφαλιστικά δικαιώματά μας και ταυτόχρονα διεκδικούμε την επαναφορά των Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας, την αποκατάσταση της επαγγελματικής μας αξιοπρέπειας και κυρίως το σεβασμό στους κανόνες της δημοσιογραφικής δεοντολογίας, αντιδρώντας σε κάθε απόπειρα ευτελισμού της Ενημέρωσης, με χρήση των SLAPPs και  φαινομένων «παρακολούθησης» του δημοσιογραφικού έργου

 

Η προστασία και ενίσχυση των θέσεων εργασίας,  η αποκατάσταση του θεσμού των ελεύθερων συλλογικών διαπραγματεύσεων, η απόκρουση των απολύσεων, των περικοπών στους μισθούς και τα επιδόματα, η λήψη ουσιαστικών μέτρων υπέρ των ανέργων, η  προστασία των ασφαλιστικών Ταμείων, ώστε να είναι εύρωστα και βιώσιμα,  και της  δωρεάν δημόσιας υγείας για όλους τους ασφαλισμένους, αποτελούν πάγιες αγωνιστικές, διεκδικήσεις  όχι μόνο για το δημοσιογραφικό κόσμο αλλά για όλους τους εργαζόμενους, για όλη την κοινωνία.

 

Η 1η του Μάη, σύμβολο στον αγώνα των εργαζομένων όλου του κόσμου για καλύτερες συνθήκες εργασίας και αμοιβές, δυναμώνει και ισχυροποιεί τη φωνή όλων των εργαζομένων στα ΜΜΕ για:

 

 ΣΣΕ σε όλα τα ΜΜΕ τόσο στο δημόσιο όσο και στον ιδιωτικό τομέα. Καλούμε την κυβέρνηση να υλοποιήσει χωρίς καθυστέρηση την πρόσφατη διαβεβαίωση της για υπογραφή συλλογικών συμβάσεων στα δημόσια ΜΜΕ και τους εργοδότες των ιδιωτικών ΜΜΕ να καθίσουν στο τραπέζι των συλλογικών διαπραγματεύσεων. Προς τούτο επισημαίνουμε ότι στην πρόσφατη οδηγία της Ε.Ε για «επαρκείς κατώτατους μισθούς», καλούνται τα κράτη-μέλη να ενισχύσουν τις Συλλογικές Συμβάσεις Εργασίας, ώστε να καλύπτονται από αυτές το 80% των εργαζομένων.

Ουσιαστικά μέτρα για την αντιμετώπιση της ακρίβειας που εξανεμίζει τους μισθούς και οδηγεί τους εργαζόμενους  στην εξαθλίωση.

Αποτελεσματικά μέτρα  για  την αντιμετώπισης της ανεργίας και την προστασία των θέσεων εργασίας στον ιδιωτικό τομέα

Μέτρα για την στήριξη και ενίσχυση της κυκλοφορίας του Τύπου και της φιλαναγνωσίας, όπως  γίνεται σε άλλα προηγμένα ευρωπαϊκά κράτη

Εθνικά και ευρωπαϊκά μέτρα στήριξης για την προστασία των εισοδημάτων και των θέσεων εργασίας στον ιδιωτικό τομέα

Ενημέρωση με αξιοπιστία , πλουραλισμό και κοινωνική ευαισθησία

Η υπεράσπιση των εργασιακών δικαιωμάτων και η επαναφορά του συλλογικού εργατικού δικαίου είναι η  υπεράσπιση των αρχών της Δημοκρατίας, της Ισότητας, της Δικαιοσύνης, με απώτερο σκοπό την Ελευθεροτυπία, την αξιόπιστη κι ελεύθερη Ενημέρωση, με κανόνες δεοντολογίας, αξιοπιστίας και πλουραλισμού.

 

Οι Ομοσπονδίες καλούν τα μέλη τους να συμμετέχουν μαζικά στην απεργία της Πρωτομαγιάς, τα αιτήματα της οποίας αφορούν όλους τους εργαζόμενους στα ΜΜΕ, στον ιδιωτικό και δημόσιο τομέα.

 

* Εξαιρούνται οι συνάδελφοι που θα καλύψουν τις απεργιακές κινητοποιήσεις και εκδηλώσεις της 1ης Μάϊου, οι οποίες, όμως, θα προβληθούν και θα μεταδοθούν μετά τη λήξη της απεργίας, την επόμενη ημέρα.

 

Τα Διοικητικά Συμβούλια

 

της ΠΟΕΣΥ

 

της ΠΟΣΠΕΡΤ

 

της ΠΟΕΠΤΥΜ

 

της ΕΤΗΠΤΑ

Τα σύκα σύκα και την σκάφη σκάφη!

-Συγκροτήθηκε σε σώμα στην πρώτη συνεδρίασή του, το νέο Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΠΗΕΑ. Πρόεδρος, Γενικός Γραμματέας και Ταμίας εκλέχτηκαν εκ νέου ο Μάρκος Γκανάς, ο Δημήτρης Πίππας και ο Δημήτρης Τόλης. Αντιπρόεδρος ο Δημήτρης Σοφρώνης, Αναπλ. Γραμματέας η Μαρία Διαμαντάκη και Αναπλ. Ταμίας η Λαμπρινή Σχορτσιανίτη. Μέλη του Δ.Σ. ο Πέτρος Ζώτος, ο Δημήτρης Αγγελίνας, ο Φάνης Καψάλης, ο Γιώργος Λιαγκάκης και ο Δημήτρης Κούκος...

-To «TV Queen» που έκανε πρεμιέρα στο κυριακάτικο prime time στο OPEN, σημείωσε 6,8% στο σύνολο και 7,5% στο 18-54...

-Τη Μ. Τρίτη 30 Απριλίου 2024, το Kosmos γιορτάζει τη Διεθνή Ημέρα της Τζαζ με ένα 24ωρο γεμάτο τζαζ...

-Το ωριαίο ντοκιμαντέρ «Όχι άλλο κάρβουνο/Finite: The Climate of Change», παραγωγής 2023, παρουσιάζει η ΕΡΤ3 την Τρίτη 30 Απριλίου στις 21:00...

-Δεν θα εμφανιστεί ξανά στην εκπομπή της Κατερίνας Καινούργιου ο Ανδρέας Μικρούτσικος, όπως αποκάλυψε ο ίδιος με sms που έστειλε στον Γιώργο Λιάγκα...

-Tο J2US, στις ηλικίες 18-54 είχε ποσοστό 11,6% και στο σύνολο του κοινού 14,4%. Τα γυναικεία κοινά για ένα ακόμα Σαββατόβραδο σημείωσαν υψηλή τηλεθέαση, μάλιστα στις ηλικίες 25-44 έφτασε μέχρι και 21%, ενώ και στους άντρες της ίδιας ηλικίας κατέγραψε μέχρι και 25,4%...

-Καλό βράδυ και εις αύριο τα σπουδαία!

Κ. Στουρνάρας

kostourn@yahoo.com