ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ
ΑΓΩΝΩΝ

powered by Agones.gr - livescore

Error message

Deprecated function: The each() function is deprecated. This message will be suppressed on further calls in _menu_load_objects() (line 571 of /home/postgame/public_html/includes/menu.inc).
Κώστας Παλαιολόγος

21 June, 2024 - 19:14

Categories: 

Παίκτης του Ολυμπιακού ο Μάρκο Στάμενιτς

 

Οριστικά παίκτης του Ολυμπιακού είναι πλέον ο Μάρκο Στάμενιτς.

Ο 25χρονος Νεοζηλανδός μέσος, που προέρχεται από τον Ερυθρό Αστέρα αποτελεί κι επίσημα την πρώτη φετινή μεταγραφή των κατόχων του Conference League,  όπως ανακοίνωσε η «ερυθρόλευκη» ΠΑΕ.

Ο Νεοζηλανδός έρχεται από τη Νότιγχαμ Φόρεστ με τη μορφή δανεισμού, η οποία απέκτησε τα δικαιώματά του από τον Ερυθρό Αστέρα.

 

Ο Στάμενιτς έρχεται στον Ολυμπιακό για να ενισχύσει τη μεσαία του γραμμή, αφού αγωνίζεται τόσο ως αμυντικός, όσο και ως κεντρικός χαφ.

 

Προέρχεται από τις ακαδημίες της Κοπεγχάγης, ενώ πέρυσι κατέγραψε 35 συμμετοχές, 2 γκολ και 1 ασίστ σε όλες τις διοργανώσεις. Το ένα εκ των δύο τερμάτων, μάλιστα, επετεύχθη στο Champions League, όπου ο 22χρονος χαφ έπαιξε 4 ματς, στη φάση των ομίλων, και σκόραρε στην εκτός έδρας ήττα του Ερυθρού Αστέρα με 3-1 από τη Λειψία.

 

Αναλυτικά η ανακοίνωση της ΠΑΕ Ολυμπιακός:

 

«Η ΠΑΕ Ολυμπιακός ανακοινώνει την απόκτηση του 22χρονου μέσου, Μάρκο Στάμενιτς. Γεννημένος στις 19 Φεβρουαρίου 2002, στο Wellington, με καταγωγή από τη Σερβία, είναι 15 φορές διεθνής με την εθνική ομάδα της Νέας Ζηλανδίας.

 

Αφού εντάχθηκε στην ακαδημία Olé, αγωνίστηκε στις Western Suburbs και Team Wellington του τόπου του, ώσπου τον Σεπτέμβριο του 2020 πήρε μεταγραφή στην Copenhagen. Με την ομάδα της Δανίας έκανε 23 συμμετοχές αγωνιζόμενος και στο Champions League, ενώ κατέκτησε το Κύπελλο τη σεζόν 2022-2023. Την αγωνιστική περίοδο 2021-2022 παραχωρήθηκε στη Køge με τη μορφή δανεισμού (23 συμμετοχές, δύο γκολ).

 

Τον Φεβρουάριο του 2023 αποκτήθηκε από τον Ερυθρό Αστέρα, με τη φανέλα του οποίου έκανε 35 συμμετοχές (οι τέσσερις στο Champions League), πέτυχε δύο γκολ και κατέκτησε το Πρωτάθλημα και το Κύπελλο.

 

Ομάδα: