ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ
ΑΓΩΝΩΝ

powered by Agones.gr - livescore
Κώστας Παλαιολόγος

9 October, 2024 - 19:46

Categories: 

Πιρόλα: «Εντυπωσιάστηκα από τον Ολυμπιακό, στόχος οι τίτλοι!»

 

Στο πρότζεκτ και την αξία του Λορέντζο Πιρόλα πίστεψαν αρκετά τον Ολυμπιακό το περασμένο καλοκαίρι, ντύνοντας τον 22χρονο διεθνή στόπερ με την Ελπίδων της Ιταλίας  στα «ερυθρόλευκα».

Ο πρώην άσος της Σαλερνιτάνα παραχώρησε συνέντευξη στην επίσημη σελίδα της ιταλικής Ομοσπονδίας, όπου αναφέρθηκε στη μέχρι στιγμής πορεία του στην ομάδα, αλλά και στη ζωή του στην Αθήνα.

Επίσης, στάθηκε στην δίψα όπου επικρατεί στο στρατόπεδο των κατόχων του ConferenceLeague για επιτυχίες και κατακτήσεις τροπαίων αλλά και τον σημαντικό ανταγωνισμό του ελληνικού πρωταθλήματος, με πέντε ομάδες, όπως είπε, να διεκδικούν τον τίτλο, αλλά ακόμη και τις υπόλοιπες να μην είναι καθόλου εύκολοι αντίπαλοι.

Αναλυτικά όσα δήλωσε:

Για τους λόγους που διάλεξε τον Ολυμπιακό: «Δεν είναι η τυπική μεταγραφή για έναν 22χρονο, αλλά εντυπωσιάστηκα τόσο πολύ από το έργο που δέχτηκα αμέσως. Το 2025 ο σύλλογος θα γιορτάσει τα 100 χρόνια του, παίζουμε για να κερδίσουμε το πρωτάθλημα, υπάρχει το Europa League, πέρυσι κέρδισαν το Conference. Το επίπεδο είναι πολύ υψηλό».

Για τη ζωή στην Αθήνα: «Τα πάμε καλά, έχουμε πάρει σπίτι στη Βούλα, σε κατοικημένη περιοχή, όπου υπάρχουν και άλλοι συμπαίκτες μου. Προφανώς επικοινωνώ με όλους στα αγγλικά, όντας ο μόνος Ιταλός, με ελληνικές λέξεις ξεκίνησα με τις βασικές όπως το "Καλημέρα". Ήξερα ότι αυτή η εμπειρία θα με διδάξει πολλά επίσης από τη σκοπιά της γλώσσας, γιατί διαφορετικά δεν θα μπορούσα να γίνω κατανοητός από κανέναν. Η Αθήνα είναι μια πόλη συγκρίσιμη με τη Ρώμη, ακόμα κι αν δεν έχω ζήσει ποτέ εκεί: χαοτική, αλλά όμορφη, με τη θάλασσα και την ιστορία μέσα σε λίγα χιλιόμετρα».

Για το ελληνικό πρωτάθλημα: «Έχω ήδη παίξει για να κερδίσω, στη Μόντσα, ενώ στο Σαλέρνο ο στόχος ήταν κυρίως η σωτηρία. Αλλά εδώ η μόνη σκέψη είναι η νίκη. Η ομάδα είναι δυνατή, οι παίκτες είναι δυνατοί και τις πρώτες εβδομάδες δυσκολεύτηκα πολύ. Υπάρχουν πέντε ομάδες υψηλού επιπέδου, η λίγκα είναι ανταγωνιστική και μάλιστα τα ματς είναι δύσκολα απέναντι σε ομάδες που είναι μικρές στα χαρτιά».

 

Για τη φιλική σχέση του με τον Μπρινιόλι: «Τα βρήκαμε κατευθείαν ως άνθρωποι και μου εξήγησε ορισμένα πράγματα (εννοεί σε σχέση με την Ελλάδα)».

Ομάδα: