ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ
ΑΓΩΝΩΝ

powered by Agones.gr - livescore
Κώστας Παλαιολόγος

3 August, 2025 - 18:03

Categories: 

Προκαλούν τρόμο Ολυμπιακός κι Ελ Κααμπί!

 

 

Ο Ολυμπιακός του Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ συνεχίζει απτόητος να… προκαλεί τον τρόμο στους αντιπάλους από τα πρώτα του φιλικά παιχνίδια προετοιμασίας.

Οι «ερυθρόλευκοι» έχοντας σε καταπληκτική ημέρα τον πρώτο τους σκόρερ Αγιούμπ Ελ Κααμπί που πέτυχε χατ-τρικ (12’, 19, ’ 64’) επιβλήθηκαν με 3-2 της Ντεν Χααγκ και έτσι πέτυχαν την τέταρτη τους νίκη σε πέντε φιλικά προετοιμασίας  επί ολλανδικού εδάφους. Εξαιρετικοί οι Καμπελά, Κοστίνια, που μοίρασαν τις ασίστ τους (δύο ο Γάλλος μέσος, μία ο Πορτογάλος μπακ)  στα τέρματα του Ελ Κααμπί.

 

 Στο πέμπτο τους τεστ επί ολλανδικού εδάφους οι νταμπλούχοι  Ελλάδας πάτησαν από πολύ νωρίς το πόδι στο γκάζι επιβάλλοντας πλήρως τον ρυθμό τους κι εμφανίζοντας πτυχές της τεράστιας ποιότητάς του σε όλες τις γραμμές.

Με «μότο την πίεση ψηλά οι «ερυθρόλευκοι» που είχαν στη σύνθεσή τους και τον νεοφερμένο Γκαμπριέλ Στρεφέτσα, που πραγματοποίησε το ανεπίσημο ντεμπούτο του με τα «ερυθρόλευκα»  

προκαλούσαν… πονοκέφαλο στους αντιπάλους της Ντεν Χααγκ, ο οποίοι αδυνατούσαν να … φτάσουν μέχρι το κέντρο και μοιραία από εκεί και έπειτα κάθε φάση που δημιουργούσαν οι Πειραιώτες … μύριζε γκολ.

Με τον Ελ Κααμπί σε τρομερή κατάσταση ο Ολυμπιακός πήρε νωρίς-νωρίς  προβάδισμα  δύο τερμάτων, με τον πρώτο του σκόρερ να αξιοποιεί με θαυμαστή συνέπεια τις εξαιρετικές ασίστ των Ρεμί Καμπελά (12’)  και Κοστίνια (19’), βάζοντας γερά θεμέλια νίκης.

 

Με το … μαχαίρι στα δόντια μπήκε από το ξεκίνημα της αναμέτρησης ο Ολυμπιακός! Με «μότο» την πίεση ψηλά, αλλά και την μοναδική ευστροφία που χαρακτηρίζει τους παίκτες του Μεντιλίμπαρ σε παιχνίδι κατοχής, αλλά και αναζήτησης υπεραριθμίας, οι νταμπλούχοι Ελλάδας ήταν αρκετά ορεξάτοι. Ανέλαβαν την πλήρη πρωτοβουλία του αγώνα από τα πρώτα λεπτά αναγκάζοντας τους αντιπάλους του σε παθητικό ρόλο.

Επίσης, ο πρωταθλητής Ελλάδας είχε πάλι καλή κυκλοφορία της μπάλας. Καθώς με σωστές τοποθετήσεις στον αγωνιστικό χώρο, έδωσε πλάτος στο γήπεδο. 

«Killer» Ελ Κααμπί για το γρήγορο 0-2!

 

Η πίεση ψηλά των παικτών του Ολυμπιακού ανάγκασε σε λάθος τους γηπεδούχους στο 12’ . Ο Καμπελά έκλεψε μια προσποίηση και γύρισε στην επίθεση, εκεί  όπου ο Ελ Κααμπί εκτελεί για το 1-0 των «ερυθρόλευκων».

Το γρήγορο γκολ εκτόξευσε στα ύψη των ψυχολογία των «ερυθρόλευκων θέλησνα να εκμεταλλευτούν το μομέντιουμ αναζητώντας ένα δεύτερο τέρμα.

Στο 14 κι έπειτα από νέο κλέψιμο μετά από πρέσινγκ, ο Μουζακίτης σπάει στον Στρεφέτσα που σουτάρει και η μπάλα περνά κόρνερ μετά την κόντρα.

Στο 19’ ο Ολυμπιακός ζευγάρωσε τα τέρματά του με ένα θαυμάσιο γκολ προϊόν εξαιρετικής  συνεργασίας. Άψογο ένα-δύο του Κοστίνια με τον Καμπελά, ο Πορτογάλος κάνει εκπληκτικό γύρισμα και ο... φονιάς από το Μαρόκο εκτέλεσε ξανά για το 0-2!

Οι γηπεδούχοι επιχείρησαν στο δεύτερο μέρος να πιέσουν, να δημιουργήσουν τιςπροϋποθέσις για κάποιο γκολ. το 57’ο Καλογερόπουλος πήρε την... μπουκιά από τον Βαν Μίγκεν πριν εκτελέσει τον Τζολάκη μέσα από την περιοχή.

 

Αλλαγές με Βέλντε και Νασιμέντο

Ο Μεντιλίμπαρ έκανε τις δύο πρώτες του παρεμβάσεις από τον πάγκο το 62’ Ο Βάσκος τεχνικός πέρασε τον Βέλντε αντί του νεοφερμένου Στρεφέτσα, που αγωνιζόταν από το πέμπτο λεπτό με κίτρινη κάρτα και τον Νασιμέντο στη θέση του Γιαζίτζι.

Μάλιστα στο 67’ λίγο μετά το 0-3 του Ελ Κααμπί ο «Μέντι» πέρασε τον Μπετανκόρ στη θέση το τοπ – σκόρερ του Θρύλου!

 

Χατ-τρικ από τον Ελ Κααμπί, δεύτερη ασίστ του Καμπελά

Ο Ολυμπιακός έφτασε στο 0-3 στο 64’ Από την μακρινή μπαλιά του Τζολάκη, ο Καμπελά πήρε την μπάλα και την … σήκωσε στον Ελ Κααμπί . Με τον Μαροκινό να πετυχαίνει το πρώτο του φετινό χατ-τρικ στο 64’ . Έτσι, όπως και στο πρώτο γκολ των νταμπλούχων Ελλάδας ο Γάλλος μεσοεπιθετικός έδωσε δεύτερη ασίστ στο ματς στον Μαροκινό στράικερ!

 

Χαλάρωση και μείωση της Ντεν Χααγκ σε 2-3

Οι γηπεδούχοι βρήκαν τον τρόπο να μειώσουν στο 71’ με τον Σιλά, ο οποίος αξιοποίησε όμορφα την  ασίστ του Ρούιτερ. Στη συνέχεια οι παίκτες της Ντε Χααγκ θέλησαν να πατήσουν επάνω στο μομέντιουμ που είχνα δημιουργήσει,. ΄Ωσπου φτάσαμε στο 86΄όπου οι γηπεδούχοι μείωσαν σε 2-3 . Με τον Ρίτσαρντς με πλασέ στην κίνηση να αξιοποιεί το γύρισμα του Σιλά.

Ντεν Χάαγκ: Νικιέμα, Βαν ντερ Σλοτ, Βάεμ, Χόκε, Σιλά, Βλακ, Κίλο, Ρούιτερ, Ρέισλ, Πεουπιόν, Βαν Μίγκεν.

Ολυμπιακός (Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ): Τζολάκης - Κοστίνια, Μπιανκόν, Καλογερόπουλος, Ορτέγκα – Γκαρθία (74’ Μασούρας), Μουζακίτης – Στρεφέτσα (62’ Βέλντε), Γιαζίτσι (62’Νασιμέντο) , Καμπελά  - Ελ Κααμπί (67’ Μπετανκόρ).

 

 

 

Ομάδα: