ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ
ΑΓΩΝΩΝ

powered by Agones.gr - livescore

Error message

Deprecated function: The each() function is deprecated. This message will be suppressed on further calls in _menu_load_objects() (line 571 of /home/postgame/public_html/includes/menu.inc).
Κώστας Παλαιολόγος

11 March, 2024 - 19:03

Categories: 

Σοβαρός Ολυμπιακός λύγισε με 3-0 τον Μίλωνα

 

Με τον ιδανικότερο τρόπο ο Ολυμπιακός μπήκε στην μάχη των πλέι – οφ της VolleyLeagueμε φόντο τον 32ο τίτλο της ιστορίας του

 Οι «ερυθρόλευκοι» ήταν απόλυτοι κυρίαρχοι στο μπλοκ και στο σερβίς για τρία σετ και παρά το γεγονός ότι η ομάδα της Νέας Σμύρνης ήταν ιδιαίτερα ανταγωνιστική, επικράτησαν στο κλειστό του Ρέντη με 3-0 σετ (25-22, 25-22, 25-21) κάνοντας το 1-0 στη σειρά των ημιτελικών.

Πολύ καλή εμφάνιση από Ιντάλγκο,  Κουμεντάκη και Τζούριτς για τον Ολυμπιακό, ο οποίος την Πέμπτη (14/2) θα επιδιώξει να ζευγαρώσει τις νίκες του στη Νέα Σμύρνη για να κάνει ευκολότερη τη δουλειά του ενόψει του τρίτου ημιτελικού.

 

Ο Μίλωνας προσπάθησε να αιφνιδιάσει κάνοντας δυναμική εκκίνηση στο ματς, αφού βρέθηκε να προηγείται με 0-4. Η  αντίδραση του Ολυμπιακού ήταν άμεση και με ένα επί μέρους 5-0 ανέτρεψε τα δεδομένα για το 5-4. Οι γηπεδούχοι δεν μπορούσαν να βρουν με μεγάλη ευκολία απαντήσεις στις επιθέσεις πρώτου χρόνου που δημιουργούσαν οι φιλοξενούμενοι με το σκορ να πηγαίνει για αρκετή ώρα στην ισοπαλία.

Ο Μίλωνας ωστόσο, με τον Χερ δημιουργό και τους Γιορντάνοφ, Μπάση να δίνουν λύσεις στο σκοράρισμα, βρέθηκε ξανά στο +3, (12-15). Η ομάδα του Καστελάνι, έβγαλε αντίδραση με τον Ιντάλγκο και τον Κουμεντάκη να σπάνε την υποδοχή των Νεοσμυρνιωτών, ισοφαρίζοντας το ματς στο κρισιμότερο σημείο για το 21-21. Μάλιστα, ένα εντυπωσιακό μπλοκ του Τζούριτς και ακόμη ένα του Γκουσταβάο στον Μολίνα έφεραν τον Ολυμπιακό στο +3 24-21 και εν τέλει στην κατάληψη του πρώτου σετ με σκορ 25-22.

 

 

Παρεμφερής η εικόνα και του δεύτερου σετ με τον Μίλωνα να κοντράρει στα ίσα τον Ολυμπιακό. Η ομάδα του Σάκη Ψάρρα είχε πιάσει πολύ καλό ρυθμό από τη γραμμή του σερβίς με τον Μπάση και τον Χερ να δυσκολεύουν την «ερυθρόλευκη» υποδοχή η οποία υπό συνθήκες έβγαζε αντίδραση με τους «πύργους» Γκουσταβάο και Τζούριτς να καταφέρνουν να ξεκολλήσουν τον Ολυμπιακό από την επιθετική δυστοκία. Η ισοπαλία ήταν μόνιμη κατάσταση στο δεύτερο σετ με καμία από τις δυο ομάδες να μην καταφέρνει να ξεφύγει πάνω από τη διαφορά των δυο πόντων.

Ο Ιντάλγκο με τον Κουμεντάκη όμως πάτησαν το «γκάζι» βοηθώντας τον Ολυμπιακό σε κομβικό σημείο να φτάσει στο +5 (23-18) και να πάρει εν τέλει το σετ με 25-22.

 

Καμία διάθεση να χάσει σετ δεν είχε ο Ολυμπιακός και το απέδειξε στο τρίτο σετ, επιστρέφοντας από το 5-4 του Μίλωνα και φέρνοντας το ματς στη μόνιμη διαφορά των δυο πόντων. Ο Παγένκ μπήκε στην εξίσωση αντικαθιστώντας τον Γκουσταβάο και προσθέτοντας περισσότερη αθλητικότητα στο μπλοκ με τους «ερυθρόλευκους» να προηγούνται μέχρι και με τρεις πόντους (18-15, 19-16). Ο Μίλων ροκάνισε τη διαφορά μειώνοντας στον πόντο λόγω των λανθασμένων σερβίς από την απέναντι «όχθη», όμως το ίδιο φαινόμενο και ο άσος του Τζούριτς έφεραν το σκορ στο 22-19 για τον Ολυμπιακό και τρεις πόντους από τη νίκη.

Ο Ψάρρας κάλεσε τάιμ άουτ, ωστόσο τίποτα δεν άλλαξε με τον Ολυμπιακό να φτάνει στο 3-0 μετά και το 25-20.

Τα σετ: 25-22, 25-22, 25-20

Ομάδα: