ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ
ΑΓΩΝΩΝ

powered by Agones.gr - livescore
Κώστας Παλαιολόγος

1 April, 2026 - 20:23

Categories: 

Στην πόρτα της εξόδου ο Γκατούζο από την εθνική Ιταλίας

Η Εθνική ομάδα της Ιταλίας δεν θα βρίσκεται για ακόμη μία φορά σε τελική φάση Μουντιάλ, καθώς η «Σκουάντρα Ατζούρα» αποκλείστηκε στον τελικό των ευρωπαϊκών πλέι οφ του Παγκοσμίου Κυπέλλου. Μεγάλη αναστάτωση επικρατεί το τελευταίο 24ωρο στα ιταλικά ΜΜΕ, καθώς η κάτοχος τεσσάρων Παγκοσμίων Κυπέλλων δεν θα συμμετάσχει ούτε στο Μουντιάλ του 2026.

Θυμίζουμε πως η τελευταία συμμετοχή της Ιταλίας σε τελική φάση ήταν το 2014, σε όμιλο με Κόστα Ρίκα, Ουρουγουάη και Αγγλία, όπου και αποκλείστηκε από τη φάση των ομίλων. Το ίδιο είχε συμβεί και το 2010, όταν Σλοβακία και Παραγουάη την άφησαν εκτός συνέχειας.

Σουηδία, Βόρεια Μακεδονία και τώρα Βοσνία.

Το 2017, η Ιταλία γνώρισε σκληρή κριτική μετά τον αποκλεισμό από τη Σουηδία στα πλέι οφ, με τους Σκανδιναβούς να δείχνουν στη συνέχεια καλό πρόσωπο στο Μουντιάλ του 2018. Το 2022 ήρθε ένα νέο σοκ, όταν η Βόρεια Μακεδονία απέκλεισε την Ιταλία και προκρίθηκε στον τελικό των πλέι οφ, όπου τελικά πέρασε η Πορτογαλία του Κριστιάνο Ρονάλντο.

Η αποκορύφωση ήρθε φέτος. Η Ιταλία βρέθηκε σε σχετικά βατό όμιλο, όντας και φαβορί, με την ομάδα του Γκατούζο όμως να τερματίζει δεύτερη, γνωρίζοντας μάλιστα δύο ήττες από τη Νορβηγία. Στα ημιτελικά των πλέι οφ προκρίθηκε δύσκολα απέναντι στη Βόρεια Ιρλανδία, όμως στον τελικό στο Σαράγεβο δεν έδειξε την απαιτούμενη σοβαρότητα και γνώρισε νέο σοκαριστικό αποκλεισμό από τη Βοσνία, χάνοντας την πρόκριση στα πέναλτι.

Όλη αυτή η αναστάτωση φέρνει σε δύσκολη θέση τον Τζενάρο Γκατουζο, με τον άλλοτε προπονητή του ΟΦΗ να βρίσκεται πλέον στην πόρτα της εξόδου