ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ
ΑΓΩΝΩΝ

powered by Agones.gr - livescore
Κώστας Παλαιολόγος

6 July, 2026 - 19:26

Categories: 

Τέλος από τον πάγκο του Μεξικού ο Αγκίρε, αναλαμβάνει ο Ράφα Μάρκες

Η θητεία του Χαβιέρ Αγκίρε στον πάγκο της εθνικής Μεξικού ολοκληρώθηκε μετά την ήττα με 3-2 από την Αγγλία και τον αποκλεισμό στη φάση των «16» του Παγκοσμίου Κυπέλλου.

 

Ο 67χρονος ανακοίνωσε μετά το παιχνίδι ότι παραιτείται, βάζοντας τέλος στην τρίτη του θητεία ως ομοσπονδιακός τεχνικός. Είχε οδηγήσει το Μεξικό στους «16» των Μουντιάλ του 2002 και του 2010, ενώ προσλήφθηκε τον Ιούλιο του 2024 με στόχο να οδηγήσει την ομάδα σε επιτυχία στο Παγκόσμιο Κύπελλο του 2026, το οποίο συνδιοργάνωσαν το Μεξικό, οι Ηνωμένες Πολιτείες και ο Καναδάς.

 

 

Τη διαδοχή του αναμένεται να αναλάβει ο μέχρι πρότινος βοηθός του και θρύλος του μεξικανικού ποδοσφαίρου, Ράφα Μάρκες. Ο 47χρονος άλλοτε μεγάλος αμυντικός είχε 17 γκολ σε 147 συμμετοχές με την εθνική Μεξικού και υπήρξε αρχηγός της ομάδας σε πέντε Μουντιάλ (2002, 2006, 2010, 2014 και 2018).

Είχε περάσει από διοικητικό πόστο στην ομοσπονδία του Μεξικού πριν στραφεί στην προπονητική στην Ισπανία και βρισκόταν στον πάγκο της δεύτερης ομάδας της Μπαρτσελόνα όταν δέχθηκε την πρόταση να ενταχθεί στο τεχνικό επιτελείο του Αγκίρε στην εθνική ομάδα.