ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ
ΑΓΩΝΩΝ

powered by Agones.gr - livescore
Κώστας Στουρνάρας

5 June, 2024 - 02:35

Categories: 

"Φουλ" αθλητικά στον ΑΝΤ1 με UEFA Europa League, UEFA Conference League, Copa America και η προσπάθεια του Ολυμπιακού στην ΕΡΤ1!

Οι κορυφαίοι ποδοσφαιρικοί αγώνες του UEFA Europa League και UEFA Conference League έρχονται για τα επόμενα 3 χρόνια στον ΑΝΤ1, ο οποίος συνεχίζει να είναι παρών στις μεγαλύτερες αθλητικές διοργανώσεις.

 

Ο ΑΝΤ1 εξασφάλισε τα τηλεοπτικά δικαιώματα των UEFA Men’s Club Competitions 2024- 2027 και τα δικαιώματα μετάδοσης για τις διοργανώσεις UEFA Europa League και UEFA Conference League για τις επόμενες 3 αγωνιστικές περιόδους, ξεκινώντας από τον Σεπτέμβριο του 2024.

 

Συγκεκριμένα, ο ΑΝΤ1 εξασφάλισε το δικαίωμα της πρώτης επιλογής (first pick) από τους αγώνες των δύο διοργανώσεων για κάθε αγωνιστική, συμπεριλαμβανομένων των 2 τελικών, για αποκλειστική μετάδοση στην ελεύθερη τηλεόραση. Στο τέλος κάθε βραδιάς με δράση από το UEFA Europa League και το UEFA Conference League o ANT1 θα προβάλλει όλα τα γκολ και τις καλύτερες φάσεις της ημέρας από τις δύο διοργανώσεις και θα φιλοξενεί συνεντεύξεις από τα παιχνίδια των ελληνικών συλλόγων σε ένα πλούσιο ποδοσφαιρικό show.

 

Μετά από πολλά χρόνια, η UEFA αποφάσισε να αλλάξει το σύστημα διεξαγωγής των δύο διοργανώσεων, αντικαθιστώντας τη φάση των Ομίλων (Group Stage) με τη League Phase. Με αυτόν τον τρόπο αναβαθμίζεται το τηλεοπτικό προϊόν με ακόμη περισσότερους αγώνες και αμείωτο ενδιαφέρον μέχρι την τελευταία αγωνιστική της League Phase.

 

Οι δύο διοργανώσεις, UEFA Europa League και UEFA Conference League, έχουν ανελλιπώς ελληνικές συμμετοχές και μάλιστα με διακρίσεις, ενώ είναι ενδεικτικό πως στην αγωνιστική περίοδο που ολοκληρώθηκε 3 ελληνικές ομάδες συμμετείχαν στους ομίλους του UEFA Europa League και άλλη μία στους ομίλους του UEFA Conference League, με την κατάκτηση του UEFA Conference League από τον Ολυμπιακό να αποδεικνύει τη δυναμική των ελληνικών συλλόγων.

 

Αξίζει να σημειωθεί, ότι ο ΑΝΤ1, ιστορικά, από το 2007 έχει δώσει το παρών σε μεγάλα αθλητικά γεγονότα μεταδίδοντας αγώνες του Κυπέλλου UEFA, του Κυπέλλου Ελλάδας, του UEFA Europa League 2009-2015, του Ευρωμπάσκετ και του Μουντομπάσκετ, καθώς και του Ελληνικού Πρωταθλήματος Μπάσκετ. Το 2021 μετέδωσε το UEFA EURO 2020, ενώ το 2022 μετέδωσε το FIFA WORLD CUP.

 

Οι μεγάλες συγκινήσεις των κορυφαίων αγώνων του UEFA Europa League και UEFA Conference League έρχονται στον ΑΝΤ1. Μείνετε συντονισμένοι!

Το Copa America σε ΑΝΤ1 και ΑΝΤ1+!

Όπως είχαμε αναφέρει στην στήλη μας τις προηγούμενες μέρες, ο ΑΝΤ1 και ο ΑΝΤ1 + είναι φαβορί για να αποκτήσουν την διοργάνωση του Copa America που θα διεξαχθεί τον Ιούνιο και Ιούλιο στα γήπεδα των ΗΠΑ. 

Μάλιστα, σύμφωνα με πληροφορίες, τα παιχνίδια δεν θα "κλειδώσουν" στον ΑΝΤ1 +, αλλά τουλάχιστον τα μισά θα τα μεταδώσει παράλληλα live και η ελεύθερη συχνότητα του ΑΝΤ1.

Οι περιγραφές των αγώνων θα γίνουν από το δυναμικό του αθλητικού τμήματος του σταθμού από το στούντιο (Γ. Τριανταφυλλίδης, Δ. Γεωργακόπουλος, Μ. Μανής, Β. Παπαδόπουλος), ενώ δεν αποκλείεται να προστεθεί στην ομάδα και ένας επιπλέον εξωτερικός συνεργάτης.

 

Πλέον, απομένει μόνο η επίσημη ανακοίνωση, ώστε ο ΑΝΤ1 να αποκτήσει μια ακόμη επιπλέον μεγάλη αθλητική διοργάνωση.

Μετάδοση για Κύπελλο από την Cosmote TV

 

 

Υψηλού επιπέδου η παραγωγή και η μετάδοση του Τελικού του UFEA Europa Conference League από την Cosmote TV. Περισσότεροι από 150 άνθρωποι εργάστηκαν για να βγει στον αέρα ο τελικός από το γήπεδο της ΑΕΚ στη Νέα Φιλαδέλφεια, φέρνοντας το τρόπαιο στην Ελλάδα, μετά τη σπουδαία νίκη του Ολυμπιακού επί της Φιορεντίνα με 1-0.

 

  Το πρώτο ελληνικό κύπελλο ομάδας ήρθε μέσα από την Cosmote TV και αυτό δείχνει την αξία της επιμονής της διοίκησης του οργανισμού και του τηλεοπτικού κλάδου να συνεχίσει να έχει τα δικαιώματα των ευρωπαϊκών διοργανώσεων της UEFA τις οποίες εξασφάλισε ως το 2027 ο ΟΤΕ. Θυμίζουμε πως το Mega θα συνεχίσει να μεταδίδει ελεύθερα ένα  αγώνα  του UEFA Champions League  όπως και τον Τελικό και ο ΑΝΤ1 έναν αγώνα από το Europa League ή το Conference.

Η United Group δημιουργεί το μεγαλύτερο δίκτυο οπτικών ινών στη Νοτιοανατολική Ευρώπη μέσω της United Fiber

 

 

Σε συνέχεια της επιτυχούς ίδρυσης της United Fiber στην Ελλάδα το 2021, η United Group, ο κορυφαίος πάροχος τηλεπικοινωνιών και media στη Νοτιοανατολική Ευρώπη και μητρική εταιρεία της Nova, συνεχίζει να αναπτύσσει τις υποδομές της στην Ευρωπαϊκή Ένωση (Ελλάδα, Βουλγαρία, Κροατία και Σλοβενία) υπό την επωνυμία United Fiber.

 

 

 

Ξεκινώντας με τη σύσταση στη Σλοβενία τον Μάρτιο του 2024, την οποία θα ακολουθήσουν η Βουλγαρία και η Κροατία μέχρι το τέλους του τρέχοντος έτους, ο Όμιλος επικεντρώνεται στην περαιτέρω επιτάχυνση και ενίσχυση των υποδομών του στην ιδιαίτερα  σημαντική περιοχή της Νοτιανατολικής Ευρώπης.  Η σύγχρονη δικτυακή υποδομή θα διασυνδέσει την Ευρώπη με τη Μέση Ανατολή και την Ασία, ανταποκρινόμενη στη μεγάλη ανάγκη για μεταφορά δεδομένων μεταξύ των αγορών του Ομίλου.  Το υπερυψηλής ταχύτητας και σταθερότητας δίκτυο νέας γενιάς θα καλύπτει την υψηλή ζήτηση ιδιωτών και επιχειρήσεων σε όλη τη Νοτιονατολική Ευρώπη.

 

 

 

O Zeljko Batistić, Vice President Technology της United Group, δήλωσε: «Στην United Group έχουμε την απαιτούμενη γνώση και εμπειρία κατασκευής και ανάπτυξης υπερσύγχρονων υποδομών σταθερής τηλεφωνίας και internet. Το 2000 ξεκινήσαμε εκ του μηδενός  στη Σερβία και δύο δεκαετίες αργότερα γίναμε το μεγαλύτερο δίκτυο οπτικής ίνας της Νοτιοανατολικής Ευρώπης. Ήδη στις τέσσερις αγορές μας της Ευρωπαϊκής Ένωσης – Ελλάδα, Κροατία, Βουλγαρία και Σλοβενία – η United Group διαθέτει 60.000 χιλιόμετρα δικτύου οπτικής ίνας FTTH και FTTC.

 

 

 

Το υπερσύγχρονο δίκτυο μας, σταθερής τηλεφωνίας και internet, σε αυτές τις αγορές φτάνει τα 3,6 εκατ. σπίτια και επί του παρόντος υλοποιούμε το πλάνο μας σύνδεσης 475.000 νέων σπιτιών στην οπτική ίνα (FTTH) το 2024, με στόχο να συνεχίσουμε με τον ίδιο ρυθμό και τα επόμενα χρόνια. Το όραμά μας είναι να γίνουμε η πρώτη επιλογή, τόσο για τους ιδιώτες, τις επιχειρήσεις, και  τον ευρύτερο δημόσιο τομέα, καθώς και να συμμετέχουμε ενεργά στον ψηφιακό μετασχηματισμό των αγορών όπου δραστηριοποιούμαστε.  Με την ενοποίηση αυτή και το πλάνο υλοποίησης της United Fiber, μπορούμε να επεκτείνουμε περαιτέρω τις δραστηριότητές μας, δημιουργώντας σημαντικές συνέργειες, ενισχύοντας περαιτέρω την απόδοση των επενδύσεών μας. Μέσω εξειδικευμένης προώθησης και υποστήριξης, είμαστε σε θέση να εξυπηρετούμε τους πελάτες μας ακόμη καλύτερα». 

 

 

 

Η United Fiber στην Ελλάδα έχει διαδραματίσει ουσιαστικό ρόλο στην υλοποίηση της στρατηγικής του Ομίλου για την ανάπτυξη υποδομών. Η εταιρεία έχει επιτύχει την επιτάχυνση των δραστηριοτήτων με την διείσδυση οπτικών ινών στο ιδιόκτητο δίκτυό της να ανέρχεται  στο 20% (έναντι 8% πανελλαδικά), προσφέροντας υπερυψηλές ταχύτητες.

 

 

 

Στη Βουλγαρία, η United Group διαθέτει το μεγαλύτερο δίκτυο οπτικής ίνας FTTH στη χώρα, που φτάνει στο 50% όλων των νοικοκυριών, με στόχο να επεκταθεί στο 67% μέχρι το 2028.

 

 

 

Στην Κροατία προστίθενται περίπου 80.000 νοικοκυριά ετησίως με στόχο την επέκταση στο  40% όλων των νοικοκυριών μέχρι το 2028. Στη Σλοβενία ο Όμιλος διαθέτει το δεύτερο μεγαλύτερο δίκτυο υπερυψηλών ταχυτήτων 10 Gbps που καλύπτει περίπου το 50% του συνόλου των νοικοκυριών της χώρας.

 

 

 

Ένα νέο έργο υποδομής της United Fiber θα αναπτύξει τη διασύνδεση Αθήνας – Θεσσαλονίκης, συνδέοντας τη Νοτιοανατολική Ευρώπη με κόμβους της Δυτικής Ευρώπης. Το έργο, το οποίο προβλέπεται να ολοκληρωθεί το 2025, θα ενισχύσει τις υφιστάμενες διασυνδέσεις με την Τουρκία,  τη Μέση Ανατολή και τη Βουλγαρία, ενισχύοντας τη συνδεσιμότητα ανάμεσα στην Ελλάδα και την Τουρκία.

 

 

 

Τις δραστηριότητες χονδρικής πώλησης του έργου θα διαχειρίζεται η θυγατρική του Ομίλου, United Group International (UGI). Μόλις τρία χρόνια μετά την έναρξη λειτουργίας της, η UGI έχει προσελκύσει τους μεγαλύτερους φορείς και παρόχους τεχνολογίας, οι οποίοι επιλέγουν την United Group για την κάλυψη των αναγκών τους για συνδεσιμότητα στην ευρύτερη περιοχή.  Η UGI είναι επίσης υπεύθυνη για την εμπορική αξιοποίηση του δικτύου Αθήνα – Θεσσαλονίκη.

 

 

 

Ο Paolo Ficini, CEO της UGI τόνισε: «Με τη δημιουργία αυτής της εκ βάθρων νέας διασύνδεσης, η United Group αποδεικνύει έμπρακτα τη δέσμευσή της να γίνει ο μεγαλύτερος πάροχος δικτύου οπτικών ινών στη Νοτιοανατολική Ευρώπη, ενισχύοντας την ανταγωνιστικότητα, δημιουργώντας νέες επενδυτικές ευκαιρίες και επιταχύνοντας τον ψηφιακό μετασχηματισμό όλων των εμπλεκόμενων χωρών. Το έργο ανταποκρίνεται στην αυξανόμενη ζήτηση που προέρχεται από τις σημαντικές επενδύσεις σε νέα κέντρα δεδομένων στην περιοχή, καθώς και σε υποβρύχια καλώδια στα νότια σύνορα της Ελλάδας».

 

 

 

Τα σύκα σύκα και την σκάφη σκάφη!

 

-Ολοκληρώθηκε μετά από 3 χρόνια η συνεργασία του Στάθη Σταυρόπουλου με την εφημερίδα “Παραπολιτικά”...

-Η εκπομπή «Ελλήνων Δρώμενα» που θα προβληθεί την Τετάρτη 05 Ιουνίου στις 17:00 στην ΕΡΤ3, μας ταξιδεύει στο νησί της Καλύμνου...

-Το «Ποιος θέλει να γίνει εκατομμυριούχος;» με τον Γρηγόρη Αρναούτογλου παρέμεινε στην κορυφή της τηλεθέασης και τον Μάιο, καθώςήταν πρώτο στη ζώνη προβολής του, τόσο στο δυναμικό κοινό 18-54 με ποσοστό 16,0%, όσο και στο σύνολο κοινού με ποσοστό 18,6%. Tο τηλεπαιχνίδι γνώσεων του ΑΝΤ1 παρακολούθησαν τον Μάιο κατά μέσο όρο 1.153.670 τηλεθεατές...

-H EΡΤ1 θα μεταδώσει live στις 20.00 τον ημιτελικό του Ολυμπιακού με την Προ Ρέκο, για το Final 4 του Champions League πόλο Ανδρών από την Μάλτα και το ΕRT Sports στις 22.00 τον δεύτερο ημιτελικό Φερεντσβάρος - Nόβι Μπέογκραντ. Την περιγραφή των αγώνων και το ρεπορτάζ θα κάνουν οι Νίκος Γκομώλης και Γιἀννης Αναγνωστόπουλος...

- To Sportal.gr κατέγραψε νέο ρεκόρ σε όλα τα ποσοτικά και ποιοτικά metrics των χρηστών τον Μάιο του 2024, ξεπερνώντας τους 2.5 εκατομμύρια μοναδικούς χρήστες στην Ελλάδα...

-Δεν τίθεται κανένα θέμα μη μετάδοσης της διακαναλικής του ΛΑ.Ο.Σ όπως αναφέρουν πηγές από την ΕΡΤ. Λόγω πληθώρας πολιτικών μηνυμάτων που πρέπει να μεταδοθούν γίνεται προγραμματισμός και η μετάδοση της διακαναλικής συνέντευξης του ΛΑ.Ο.Σ είναι προγραμματισμένη να μεταδοθεί την Τετάρτη 5 Ιουνίου...

-Kαλό βράδυ και εις αύριο τα σπουδαία!

Κ. Στουρνάρας

kostourn@yahoo.com